Home Δήμος Δωρίδας ΔΗΜΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΗΜΟΤΕΣ
Δήμος Δωρίδας - 4 Σεπτεμβρίου, 2013

ΔΗΜΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΗΜΟΤΕΣ

 Ο  Δήμος,  η οικονομία και οι δημότες είναι σημαντικοί παράγοντες για τη δημιουργική λειτουργία του Δήμου και αυτό είναι γνωστό.

Ο Δήμος εξ ορισμού είναι υπεύθυνος για το σωστό χειρισμό των θεμάτων της αρμοδιότητας του και την αποτελεσματική και καλή λειτουργία του. Προς το σκοπό αυτό κάνει ότι μπορεί. Με προγράμματα συγκεκριμένα, με γνώση των επί  μέρους προβλημάτων και με επίγνωση των δυσκολιών φροντίζει για το καλύτερο.
Καθημερινά καταγίνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στους τομείς της καθαριότητας, της ύδρευσης, των δρόμων, του φωτισμού και άλλων. Τα προβλήματα της καθημερινότητας απορροφούν μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του Δήμου.
Η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων και η δημιουργία μεγάλων και σωστών έργων απαιτούν, όπως είναι γνωστό, πολλές προσπάθειες και χρήματα. Ο Δήμος δεν έχει χρήματα. Ευτυχώς όμως δεν έχει χρέη και αυτό οφείλεται στην χρηστή διαχείριση των χρημάτων  του. Παρά την έλλειψη χρημάτων και άλλων δυσκολιών ο Δήμος δεν παραμένει αδρανής. Προβληματίζεται σοβαρά και με τεκμηριωμένα προγράμματα, με ορθές μελέτες και εύστοχες κινήσεις αναζητεί δυνατότητες και λύσεις.
Ο Δήμαρχος με υπεύθυνους  συνεργάτες του συχνά προσφεύγει σε υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού για την εξασφάλιση βοήθειας.
Ο Δήμος θέλει το καλύτερο και προσπαθεί γι  αυτό. Στην επιδίωξη του αυτή επιζητεί και την συνδρομή των δημοτών. Είναι γνωστό, ότι η προσπάθεια  των πολλών  είναι αποτελεσματικότερη από αυτή των ολίγων. Είναι λάθος να είμαστε αδιάφοροι  για τα θέματα του Δήμου μας. Χιλιάδες χρόνια πριν ο Σόλων, Αθηναίος σοφός και νομοθέτης έλεγε  ότι: πολίτης που παραμένει αδιάφορος, όταν η πόλη – ο τόπος του- αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, πρέπει να στερείται των πολιτικών δικαιωμάτων του. Τόση μεγάλη σημασία  δίνεται αιώνες τώρα  στο ενδιαφέρον των πολιτών  για τα κοινά.
Οι δημότες πρέπει να συμβάλλουν, όπως μπορούν, στη δημοτική δημιουργία στον τόπο τους και πλέον αυτού έχουν χρέος να μη φθείρουν την περιουσία του Δήμου- την κοινή περιουσία-. Να μη καταστρέφουν τους κάδους απορριμμάτων, τους λαμπτήρες, τις πινακίδες, τις κοινές βρύσες και διάφορα άλλα χρήσιμα αντικείμενα.
Επιβάλλεται να διατηρούνται καθαροί οι κοινόχρηστοι χώροι, όσον αφορά τους πολίτες. Να καθαρίζονται τα εντός των χωριών και πλησίον των οικιών οικόπεδα και άλλοι ιδιωτικοί χώροι προς αποφυγή πυρκαγιάς και δημιουργίας εστιών μόλυνσης.
Ο κοινός σκοπός- το καλό του τόπου μας- επιβάλλει το ενδιαφέρον και τη συνεργασία όλων μας.
Η Δωρίδα είναι ωραία. Ας κάνουμε όλοι, με πρωτοπόρο το Δήμο, ό, τι μπορούμε ώστε να γίνει ωραιότερη.
 
 
                                                    Με εκτίμηση
                                  Ανδρέας Κ. Ευσταθίου
                                                 Αντιδήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…