Home Δήμος Δελφών Δεν υπάρχει!!! Κάθισε στο σκαμνί γιατί πλήρωσε από την τσέπη του εργάτες για έκτακτες συνθήκες
Δήμος Δελφών - 10 Απριλίου, 2013

Δεν υπάρχει!!! Κάθισε στο σκαμνί γιατί πλήρωσε από την τσέπη του εργάτες για έκτακτες συνθήκες

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε πρόσφατα ο πρώην Δήμαρχος Άμφισσας Ασημάκης Ασημακόπουλος, αν και αθωώθηκε, αντιμετωπίζοντας δυο κατηγορίες που είχαν να κάνουν με παράνομες προσλήψεις στο δήμο και με την πρόσληψη εργατών για έκτακτες ανάγκες, τους οποίους πλήρωσε από την τσέπη του.
Ειδικότερα, ο κ. Ασημακόπουλος κατηγορήθηκε ότι παρέβη τα καθήκοντά του κατ’ εξακολούθηση με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος σε άλλους. Πιο συγκριμένα κατηγορήθηκε ότι προέβη σε παράνομες προσλήψεις εργατών στο δήμο, κατά το διάστημα που ήταν δήμαρχος, δίχως να έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, δηλαδή η ύπαρξη προκηρύξεων, η σύναψη συμβάσεων, μισθοδοτικές καταστάσεις και χρηματικά εντάλματα. Η κατηγορία αυτή κατέπεσε, όπως μας διευκρίνισε ο ίδιος ο κ. Ασημακόπουλος, προσκομίζοντας επίσημο έγγραφο του δήμου, με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου του 2013, με το οποίο βεβαιωνόταν ότι οι εργάτες που αναφέρονταν εργάζονταν στο δήμο με δίμηνες, οκτάμηνες και δεκαοκτάμηνες συμβάσεις, ενώ προσκόμισε και κατάσταση συμφωνητικών.
Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι οι κατηγορίες που αφορούν την πρόσληψη εργατών, τους οποίους πλήρωσε από την τσέπη του, δίχως να επιβαρύνει στο ελάχιστο το δήμο. Η προσλήψεις αυτές αφορούσαν ολιγοήμερη απασχόληση, από τέσσερις έως δέκα μέρες και επειδή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τη δαπάνη, αναγκάστηκε να τους πληρώσει από δικά του χρήματα, καθώς ήταν αναγκαία η εργασία τους για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες. Για παράδειγμα τους δυο τους είχε χρησιμοποιήσει όταν πλημμύρισε το ποτάμι και δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στο καταυλισμό των αθίγγανων. Γεγονός που είχε γίνει χαράματα και ήταν αδύνατον να εντοπιστούν και να κληθούν εργάτες του δήμου να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Στην ουσία κατηγορήθηκε ότι έδωσε χαρτζιλίκι και ποσό της τάξης των 100 ευρώ, ενώ σε έναν από αυτούς φέρεται να έκανε και το τραπέζι για να τους ξεπληρώσει την υποχρέωση, με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος για τους εν λόγω εργάτες, οι οποίοι έλαβαν αμοιβή χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμη διαδικασία πρόσληψής τους, από τον τότε δήμαρχο.
Αν και ο κ. Ασημακόπουλος αθωώθηκε, δε σημαίνει ότι δεν ταλαιπωρήθηκε από αυτή την καταγγελία. Είναι απολύτως σωστό να τηρούνται οι νόμοι και ιδιαίτερα από τα πολιτικά πρόσωπα, όταν όμως αφορούν έκτακτες καταστάσεις και από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για το δήμο, νομίζουμε ότι είναι υπερβολή, από την πλευρά των οικείων σωματείων, να προβαίνουν σε τέτοιες καταγγελίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…