Home Δήμος Δωρίδας Δήλωση Αντιδημάρχου Δωρίδος, Κωνσταντίνου Παλασκώνη, για τις ιστορικές ανακρίβειες των συντακτών του επετειακού ημερολογίου 2021 του Δημου Δελφων.
Δήμος Δωρίδας - 4 Δεκεμβρίου, 2020

Δήλωση Αντιδημάρχου Δωρίδος, Κωνσταντίνου Παλασκώνη, για τις ιστορικές ανακρίβειες των συντακτών του επετειακού ημερολογίου 2021 του Δημου Δελφων.

Ήμουν νιος και γέρασα. Προς τι τόση επιμονή αναρωτιέμαι;

Ακόμη και σήμερα, όπου κάποιος με στοιχειώδη ενσυναίσθηση δυσκολεύεται να δεχθεί ότι σε μια τόσο ιστορική στιγμή για το έθνος μας, την συμπλήρωση 200 ετών από την απελευθέρωση της πατρίδας από τον οθωμανικό ζυγό, κάποιοι ακόμα διχάζουν αντί να ενώνουν. 

Ίσως τα αμέτρητα καταγεγραμμένα σε πλήθος ιστορικών βιβλίων και εγγράφων ντοκουμέντα, να μην χωνεύονται εύκολα. Όπως επίσης η μαρμάρινη επιγραφή “Ενταύθα εμόνασε το τέκνον της Αρτοτίνης, ο Αθανάσιος Διάκος”, στο κελί την Ιερας Μονης Τίμιου Προδρόμου Αρτοτινας που μόνασε ο Αθανασιος Πανουργιάς – Ψυχογιός (κατα κόσμον Διάκος), από την προ 100ετιας αντίστοιχη με τη σημερινή επιτροπή που απάρτιζαν πνευματικοί και λόγιοι της εποχής και θέτει την αδιαμφισβήτητη διάσταση της ιστορίας, να είναι εξίσου δύσκολη στην πέψη. Κατανοητό. 

Παρόλα τα ακράδαντα ιστορικά ντοκουμέντα για αυτό το ιδιαίτερο θέμα, η προσωπική μου άποψη που γνωρίζω ότι βρίσκει σύμφωνους την πλειοψηφία του Δωρικού λαού, είναι ότι οι Εθνικοί ήρωες δεν ανήκουν σε κανένα τόπο παρά μόνο στο Έθνος. Οτιδήποτε διαφορετικό δεν χρίζει καν σχολιασμού. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…