Home Δήμος Δωρίδας Γ.Μπρούμας και Π.Καλλιαμπέτσος ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη Καπετζώνη, ο οποίος ζήτησε «Επιστρέψτε τις έδρες σας»
Δήμος Δωρίδας - 4 Δεκεμβρίου, 2018

Γ.Μπρούμας και Π.Καλλιαμπέτσος ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη Καπετζώνη, ο οποίος ζήτησε «Επιστρέψτε τις έδρες σας»

 Γ.Μπρούμας και Π.Καλλιαμπέτσος ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη Καπετζώνη, ο οποίος ζήτησε

«Επιστρέψτε τις έδρες σας»

-Σε έντονο ύφος και σαν έτοιμος από καιρό με πληθώρα εγγράφων στα χέρια απάντησε ξεχωριστά για κάθε περίπτωση και τόνισε ότι θα διεκδικήσει τις έδρες με κάθε πρόσφορο μέσο, γιατί ανήκουν στην παράταξή του.

-Προς ανεξαρτητοποίηση δείχνει να οδεύει και ο κ.Γ.Μάμμαλης που δεν ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα.

 

 

Με δυο ανεξαρτητοποιήσεις που εκδηλώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, βρίσκεται περίπου με οριακή πλειοψηφία, αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γιάννης Μάμμαλης μετά την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος πρέπει να λογίζεται στους συμβούλους της παράταξης Δωρίδας για Όλους.

 

Πιο συγκεκριμένα πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο κ. Γιώργος Μπρούμας από το χώρο της ΝΔ, έδωσε στο προεδρείο ένα κείμενο με την παραίτησή του, επικαλούμενος μη νόμιμη αλλαγή χρήσης στο κτίριο της κοινότητας Ζοριάνου, υποστηρίζοντας ότι από Πολιτιστικό Κέντρο έγινε ψησταριά.

Εν συνεχεία ο κ. Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, επικαλούμενος μη νόμιμες διαγραφές χρεών ύδρευσης σε πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, όπως ο αντιδήμαρχος κ. Ευσταθίου και ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Χαλιορής.

 

Ο Δήμαρχος ωστόσο, αν και επανέλαβε πολλές φορές ότι αιφνιδιάστηκε και δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει, στην ουσία έδειξε ότι είχε προετοιμαστεί πλήρως, αφού είχε μαζί του σειρά εγγράφων να αντικρούσει την επιχειρηματολογία των δυο ανεξαρτητοποιήσεων. Σε έντονο ύφος μάλιστα, κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να παραδώσουν τις έδρες τους τονίζοντας ότι ανήκουν στην παράταξη Δωρίδα για Όλους και εξήγησε ότι θα τις διεκδικήσει με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

Η  ανεξαρτητοποίηση Καλλιαμπέτσου

 

Ο κ. Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος στην τοποθέτησή του επικαλέστηκε τη διαγραφή χρεών ύδρευσης 2154 ευρώ γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της παραλιακής Δωρίδας. «Η αίτηση έγινε το 2011 και λίγο αργότερα το 2012 επανήλθε το αίτημα μαζί με αιτήματα άλλων συμπολιτών μας. Γνωρίζοντας την οικογένεια δεν ξέρω τι πρεμούρα είχε να διαγραφεί αυτό το ποσό. Το 2014 διαγράφηκαν οφειλές για το μισό Καστράκι, ενώ ξανά διαγράφτηκε ποσό 244 ευρώ για την ίδια οικογένεια. Διαγράφηκε ποσό σε παροχή του Αντιδημάρχου κ. Ευσταθίου. Ο κ. Χαλιορής είχε αυτόματο πότισμα, χάλασε και πλημμύρισε ο τόπος και του διαγράψαμε και το ποσό. Τώρα πως μπορεί να διαγράφονται ποσά ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική είναι ένα ερώτημα. Ο ίδιος είπε σε γνωστούς ότι δε ζήτησε τέτοιο πράγμα.

Το συμβούλιο μας έχει χάσει ηθική, νομιμότητα και λογική. Κε Δήμαρχε το 2010 έλεγες καμιά ανάθεση, γιατί οι προηγούμενοι τα έδιναν όλα με αναθέσεις. Η πρώτη θητεία ήταν κάπως επιφυλακτική στις αναθέσεις. Θυμάστε ότι μου αναθέσατε να κάνω ελέγχους σε έργα και σας υπενθυμίζω τις δεξαμενές στο Κλίμα. Η δεξαμενή συμπληρώθηκε για άλλους λόγους και έτσι έχει νερό το Κλίμα. Αν τις παραλάμβανα θα πηγαίναμε κατηγορούμενοι και οι 27», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Υφαντή ότι συνεργάστηκε με το Δήμαρχο για επιχειρηματικούς λόγους. Δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του για να μην έρχεται σε σύγκρουση με τον εαυτό του και τις αρχές του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Στην απάντησή του ο κ. Καπεντζώνης έδειξε σαν έτοιμος από καιρό, παρότι δήλωνε ότι αιφνιδιάστηκε. «Αυτά που επικαλέστηκε ο  κ. Καλλιαμπέτσος έχουν γίνει το 2011, το 2012, το 2013, αλλά ο ίδιος ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό το 2014. Και αναρωτιέμαι, γιατί τώρα; Μήπως απλώς ήθελε με τα ρολόγια και τους μετρητές να ντύσει την παραίτησή του που έγινε για προεκλογικούς λόγους; Λίγο αργά τα θυμήθηκε όλα αυτά για τον κ. Υφαντή, με τον οποίο συνυπήρξε στον ίδιο συνδυασμό. Στοχοποιεί συναδέλφους του και κάποιους επώνυμους, που σε μια μικρή κοινωνία θα είναι υπάρχουν και αυτοί στις λίστες των διαγραφών. Όλα έγιναν με καθόλα νόμιμο τρόπο και αφού ελέγχθηκαν τα πάντα. Λέει για αναθέσεις, αλλά με 280.000 ε φτιάξαμε 4 γήπεδα. Με αναθέσεις κάναμε τόσα έργα. Δεν θα τελείωνε ο ξενώνας στο Παλαιοξάρι, που άνοιξε και ήταν γεμάτος. Δεσμεύομαι να σας φέρω στην επόμενη συνεδρίαση τα στοιχεία πόσες αναθέσεις έκανε ο κ. Καλλιαμπέτσος ως αντιδήμαρχος. Και αναθέσεις και δημοπρασίες και μελέτες. Υπάρχει μια ισορροπία. Θα σταθώ στην έννοια της ηθικής. Αν την επικαλείστε πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα και να παραδώσετε την έδρα. Σας είπαν όχι οι απέναντι (σ.σ.: εννοεί την παράταξη Αρτινόπουλου). Η παράταξη «Δωρίδα για Όλους» έχει με απόφαση του Πρωτοδικείου 16 έδρες. Δεν έχετε εκλεγεί ποτέ δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας, παρά μόνο με την παράταξη «Δωρίδα για όλους». Όταν ήμασταν στο ντιμπέιτ το 2010 ένας από τους συνυποψηφίους μου, μου είχε πει ότι ο Καλλιαμπέτσος ήρθε μαζί σου για να πάρει σύνταξη. Σήμερα τον θυμήθηκα. Οι ψήφοι που πήρε, αν δεν ήταν σε αυτήν την παράταξη δεν θα του εξασφάλιζαν έδρα. Ήρθε πολύ πιο χαμηλά από τους συναδέλφους της μειοψηφίας. Θα φέρω τα στοιχεία στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Για τις δεξαμενές που εμείς στείλαμε στη δικαιοσύνη, όταν ρωτήθηκε ο κ. Καλλιαμπέτσος ως μάρτυρας απάντησε ότι «δεν ξέρω, αυτό θα το κρίνετε εσείς». Εγώ θα διεκδικήσω με κάθε πρόσφορο τρόπο την έδρα της παράταξής μας, για να τιμήσω την ετυμηγορία του λαού της Δωρίδας», είπε φανερά ενοχλημένος ο Δήμαρχος.

 

Ο Καλλιαμπέτσος ανταπάντησε ότι «τα περί παραδόσεως της έδρας είναι αστεία και προσφέρονται μόνο για τους χαζούς. Η έδρα είναι προσωπικοί μου ψήφοι. Στο δικαστήριο τον ρώτησαν δυο πράγματα, αν ζημιώθηκε ο δήμος, που ζημιώθηκε 17.200 ε που ήταν από το ΘΗΣΕΑ και βγήκαν από το ταμείο του δήμου τελικά. Τον ρώτησαν και αν έγινε από δόλο και είπε ότι δεν πιστεύει να έγινε από δόλο. Ποιος αθώωσε ποιον; Αν απαντούσα εγώ αλλιώς θα πήγαινα κατηγορούμενος. Είχα την εμπειρία να το αντιμετωπίσω», κατέληξε.

 

Ο Δήμαρχος κ. Καπεντζώνης ανταπάντησε ότι «τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει εκ των έσω την παράταξη. Σε κάθε συμβούλιο θα φέρνουμε στοιχεία μέχρι να κάνει το αυτονόητο ο κ. Καλλιαμπέτσος και να παραδώσει την έδρα του στην παράταξη.

 

Η ανεξαρτητοποίηση Μπρούμα

 

Για τον ξενώνα Ζοριάνου παραιτήθηκε ο κ. Μπρούμας. Ισχυρίζεται ότι άλλαξε ο σκοπός του διαθέτη, παραχωρήθηκε στο σύλλογο και πάει κόντρα στα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Χάθηκαν έσοδα, θέσεις εργασίας και η ευκαιρία να προσφέρει πραγματικά αυτό το κτίριο. Έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά.

 

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενό του μεταξύ άλλων τονίζει ότι όλο αυτό το διάστημα έκανε υπομονή και επεδίωξε να δώσει χρόνο προκειμένου να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, με τη συνεχή ενημέρωσή του στον Δήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή για το θέμα του κτιρίου στο Ζωριάνο, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του δήμου.

Το πρόβλημα του κ. Μπρούμα εστιάζει στη νομιμότητα λειτουργίας του κτιρίου και το σύννομο της αλλαγής χρήσης από κτίριο για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κατάστημα υγιονομικού ενδιαφέροντος – ψησταριά και με την παραχώρησή του άνευ οικονομικού ανταλλάγματος στο Σύλλογο Ζωριανιτών.

Μάλιστα τονίζει ότι αυτό συνέβη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του δήμου. Αναφέρει δε ότι απέστειλε εξώδικο στην δωρήτρια τράπεζα Πειραιώς για να την ενημερώσει ότι δεν υλοποιούνται οι όροι και οι σκοποί της δωρεάς και στη συνέχεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί αν τηρείται η νομιμότητα και αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Επιπλέον τόνισε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση μετά την επίμονη άρνηση του Δημάρχου να ερευνήσει το θέμα και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ως «κλειστό διευθυντήριο».

 

Ο Δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Μπρούμα ότι η κίνησή του αυτή αποδίδεται σε προσωπικό συμφέρον, προσάπτοντάς του ότι το κτίριο είχε ζητήσει στενά συγγενικό του πρόσωπο για να το λειτουργήσει.

 

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το κτίριο ήταν αποθήκη αγροτικών εφοδίων της Αγροτικής Τράπεζας. «Παραχωρήθηκε στην Κοινότητα το 1982. Μετά από 2 χρόνια το παραχώρησε στο Σύλλογο και εν συνεχεία το έδωσε με χρησιδάνειο σε ιδιώτη, ο οποίος πληρώνει ένα αντίτιμο στο σύλλογο και το λειτουργεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Λειτουργούσε με ευθύνη του Συλλόγου. Το καλοκαίρι συγγενής του κ. Μπρούμα έκανε αίτηση να πάρει το κτίριο. Δεν του εδόθη από το Σύλλογο και ο κ. Μπρούμας άρχισε σειρά καταγγελιών, ότι άλλαξε η χρήση. Η τράπεζα λέει ότι από το 1982 γνωρίζει και συμφωνεί με την αλλαγή χρήσης. Ξεκαθαρίζει ότι η Τράπεζα δεν αντιτάσσεται σε ότι επιθυμούν οι πολίτες και είναι για το κοινό συμφέρον. Η τράπεζα το είχε ως αποθήκη και ο Σύλλογος το έκανε Πολιτιστικό Κέντρο.

Την αλλαγή την είχε ψηφίσει και αυτός. Επειδή δεν πήρε ο δικός του άνθρωπος το κατάστημα στράφηκε κατά του δήμου Δωρίδας και σήμερα κάνει όλα αυτά.

Τέτοιου είδους επικριτικές συμπεριφορές δεν τις δέχομαι και θα τις καταγγείλω σε όλη την κοινωνία της Δωρίδας, του Ζωριάνου και των Βαρδουσίων», είπε ο Δήμαρχος.

Μάλιστα διάβασε πρακτικό γενικής συνέλευσης που έγραφε ότι ο κ. Μπρούμας είναι ο μόνος που διαφωνεί και απειλεί ότι θέλει να κλείσει αυτό το μοναδικό κτίριο που έχουν ανοικτό. «Θέλω να παραδώσετε την έδρα, γιατί όλοι οι δημότες του Ζωριάνου είναι εναντίον σας», κατέληξε ο κ. Καπεντζώνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…