Home Δήμος Δωρίδας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων Πεντακάθαρα τα νερά στη Δωρίδα
Δήμος Δωρίδας - 3 Φεβρουαρίου, 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων Πεντακάθαρα τα νερά στη Δωρίδα

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων

Πεντακάθαρα τα νερά στη Δωρίδα

-Η κατασυκοφάντηση του νερού από σημαντικό μέρος της μειοψηφίας  του Δημοτικού Συμβουλίου προκαλεί τεράστια ζημία στους επαγγελματίες του τουρισμού και την περιοχή γενικότερα!

-Υποστηρίζει ότι ο Δήμαρχος κρύβεται, με ανακοίνωσή του ο κ. Χρ.Γεραντώνης και του ζητεί να αναλάβει τις ευθύνες του.  

 




Σκέτη απογοήτευση για όσους έχουν επενδύσει στην κακή ποιότητα του νερού για να πλήξουν το προφίλ της Δημοτικής Αρχής Δωρίδας είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων που απέστειλαν στο δήμο τα Αναλυτικά Εργαστήρια.

 

Το πρόβλημα και τα 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας

 

Από την περασμένη Τετάρτη έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, όπου το Σαββατοκύριακο μετρούσαν συνολικά περί τα 100! Η μαζικότητα των κρουσμάτων οδήγησε δυο παρατάξεις της μειοψηφίας, των κ. Φλώρου και Ασημάκη να καταγγείλουν το νερό, με τον κ. Ασημάκη μάλιστα να φτάνει έως του σημείου να καλεί τον κόσμο να μην καταναλώνει νερό και αγοράσει εμφιαλωμένο! Υπενθυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του ο κ. Ασημάκης έλεγε: «Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά……λέει μια λαϊκή παροιμία.

 Όμως η δημοτική παράταξη Καπεντζώνη, τις τελευταίες μέρες και με τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην κοινότητα Ευπαλίου, αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ποιεί την νήσσαν. Κοινώς, κάνει την πάπια. Για αυτό, ο συνδυασμός Όραμα για τη Δωρίδα, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους πολίτες, συνιστά, οι κάτοικοι του Ευπαλίου, προληπτικά, να προτιμήσουν να καταναλώσουν εμφιαλωμένο νερό μέχρι να βγουν οι μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις από το νερό, που να πιστοποιούν την ακαταλληλότητα για κατανάλωση».

Ακολούθησε ανακοίνωση του κ. Φλώρου μέσω της οποίας αμφισβητούσε την ποιότητα του νερού, τους καθαρισμούς των δεξαμενών, αλλά και τους ελέγχους ποότητας. Ειδικότερα ανέφερε: «Απαντήστε τώρα στους κατοίκους του Ευπαλίου

Για ακόμα μία φορά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος τρέχει πίσω από τα προβλήματα που έχει η ίδια δημιουργήσει και η ανυπαρξία της γίνεται πλέον επικίνδυνη.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων στην Τοπική Κοινότητα Ευπαλίου σπεύδουν από τις 28 Ιανουαρίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, σε νοσοκομεία και σε ιδιώτες γιατρούς για βοήθεια και φαρμακευτική αγωγή.

Η Δημοτική Αρχή, που γνώριζε την κατάσταση από την εν λόγω ημερομηνία, για άλλη μία φορά κωλυσιεργεί, καθώς δεν ελήφθησαν δραστικά μέτρα, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση και δεν δόθηκαν οδηγίες για την χρήση του νερού. Απλώς προέβησαν σε μία απλή ενημέρωση, όταν αυξήθηκαν τα κρούσματα επικίνδυνα, ότι έχει ληφθεί δείγμα για έλεγχο των υδάτων.

Η Δημοτική αρχή με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας καλούνται να δώσουν πολλές και πειστικές απαντήσεις για να καθησυχάσουν τους συνδημότες μας που ταλαιπωρούνται.

Ας μας ενημερώσουν άμεσα και αρμοδίως για τα εξής:

-Η δεξαμενή έχει καθαριστεί και αν ναι πότε πραγματοποιήθηκε τελευταία  φορά;

-Ποιος πιστοποιημένος φορέας έχει κάνει μετρήσεις και σε ποιο χρονικό διάστημα;

-Πότε έγινε η χλωρίωση;           

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των συμπολιτών μας. Σε μια περίοδο που όλοι βρισκόμαστε σε υποχρεωτική παραμονή στα σπίτια λόγω του Covid-19, το επιχείρημα για διασπορά ιώσεων από εξωγενείς παράγοντες πέφτει στο κενό.

Και σας ερωτούμε, κύριοι, ποιος ενδογενής παράγοντας μπορεί να προκαλέσει  μια τέτοια διασπορά γαστρεντερίτιδας αν δεν είναι το πόσιμο νερό; Απαντήστε μας», όπως χαρακτηριστικά τόνιζε.

Ακολούθησε μια απάντηση του αντιδημάρχου Μανώλη Μαυρομάτη, βάσει των προφορικών αποτελεσμάτων καθώς δεν είχαν αποσταλεί οι επίσημες αναλύσεις, όπου διαβεβαίωνε πως δεν φταίει το νερό.

 

Τα αποτελέσματα

 

Θα πρέπει να τονίσουμε πως σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Γιώργο Καπεντζώνη και τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Μαυρομάτη λαμβάνονται δείγματα καθημερινά και αυτό θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα πάντως από την πρώτη δειγματοληψία μετά την εκδήλωση  μαζικά των κρουσμάτων, δείχνουν ότι το νερό δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Οι εξετάσεις ήταν πεντακάθαρες και δεν ανιχνεύτηκε ούτε ίχνος κολοβακτηρίδια, σαλμονέλας και όλων των μικροβίων που αναζητήθηκαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με γιατρούς της περιοχής, η γαστρεντερίτιδα οφείλεται πιθανότητα σε ιό ενώ εκτιμάται ότι η διάχυση του στην κοινότητα έγινε μέσω του σχολικού περιβάλλοντος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν ήπια, ενώ σπανιότερα εμφανίστηκε πυρετός!

 

Χρ.Γεραντώνης: «Που κρύβεται ο κ. Καπεντζώνης;»

 

Λάβρος εναντίον του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπεντζώνη εμφανίζεται ο κ. χρήστος γεραντώνης, ο οποίος τον κατηγορεί ότι κρύβεται, ενώ ζητεί από της Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της για τη γαστρερεντερίτιδα. Αναλυτικά σημειώνουν τα εξής:

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί το ” κρυφτούλι ” του Δημάρχου Δωρίδος κ. Γ. Καπενζώνη αναφορικά με το θέμα της γαστρεντερίτιδας στο Ευπάλιο. Άφαντος ο κ. Καπεντζώνης προσπαθεί μέσω του αντιδημάρχου κ. Μαυρομμάτη, αφενός μεν να φορτώσει αλλού τις ευθύνες του αφετέρου δε να μας παρουσιάσει το μαύρο άσπρο! Η Δημοτική αρχή οφείλει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της. Δεν πρόκειται για ένα δευτερευούσης σημασίας θέμα, αλλά για την υγεία των συμπολιτών μας. Πρόκειται για μια διαλυμένη δημοτική αρχή που δημιουργεί προπέτασμα καπνού για να κρύψει την ανεπάρκεια της. Που είναι κατά τα άλλα λαλίστατα στελέχη της παράταξης Καπενζώνη. Ποιος θα μας προφυλάξει από τον ερασιτεχνισμό και την ανεπάρκεια τους!!! Καλώ τον Δήμαρχο Δωρίδος να σταματήσει να κρύβεται και να λάβει άμεσα θέση για το θέμα του Ευπαλίου αντί να πετάει το μπαλάκι στους στενούς του συνεργάτες.

 

Γεραντώνης Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δωρίδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…