Home Δήμος Δωρίδας Αποθεματικό 745.000 ευρω
Δήμος Δωρίδας - 13 Ιανουαρίου, 2020

Αποθεματικό 745.000 ευρω

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Δωρίδας αποδεικνύει από τους πλέον εύρωστους οικονομικά δήμους, που ξέρει να δημιουργεί πλεονάσματα, καθώς το αποθεματικό του, μόνο από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και Καθαριότητας είναι 745.000 ε το 2019.

 Ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Ξενοφών Χασούρας απάντησε οργισμένος και φορτισμένος συναισθηματικά σε όσα είχαν ακουστεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από Δημοτικούς Υπαλλήλους για παρανομία του δήμου στην κοστολόγηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που καλλιεργούν κλίμα και προκαλούν περιπαικτικά σχόλια και κατέστησε σαφές με νούμερα, προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό αναφορικά με τα ανταποδοτικά, αλλά και για τη γενικότερη οικονομική διαχείριση που ασκείται.

Μάλιστα παρουσίασε προς τους επικεφαλής των παρατάξεων τα πλεονάσματα σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ύδρευσης ύψους 380000 ευρώ για το 2019 και καθαριότητα ύψους 365.000 ευρώ για το ίδιο έτος.

  

Οργίλη η αντίδραση του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Χασούρας:

Σε «χατίρια» που δεν ικανοποίησε αποδίδει τα δημοσιεύματα

 Άστραψε και βρόντηξε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Δωρίδας κ. Ξενοφών Χασούρας, με αφορμή ισχυρισμούς δημοτικών υπαλλήλων ότι ο δήμος χρηματοδοτεί τα ανταποδοτικά παρανομώντας συστηματικά, αλλά και δημοσιεύματα για «τρύπα» στα οικονομικά του.

Ο κ. Χασούρας, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Στις 29 Νοεμβρίου δόθηκε ένα σόου εδώ από συναδέλφους μου οι οποίοι ακόμη νομίζουν ότι οι δήμοι λειτουργούν σε συνθήκες Καποδίστρια, αλλά ο Καλλικράτης στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση. Θίχθηκαν υπολήψεις, σπιλώθηκαν συνάδελφοι και κανείς δεν είχε την ευαισθησία να με ενημερώσει για να είμαι εδώ. Τα εισπραχθέντα του δήμου από τα ανταποδοτικά θέλω να δοθούν στους επικεφαλής των παρατάξεων. Δεν μπορώ να με ενημερώνουν ότι κυκλοφορούν πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων με αυτόν εδώ τον τίτλο: «τρύπα μισού εκατομμυρίου ευρώ στα ταμεία του δήμου». Ούτε και ανέχομαι να έρχεται κάποιος στο γραφείο μου να μου λέει «πρώτος θα πας φυλακή ή τελευταίος;» Δεν δέχομαι καμιά κουβέντα. Έχω τρία πρωτοσέλιδα εδώ που μου πέταξαν κάτω από την πόρτα του σπιτιού μου. Όποιος μπορέσει και βρει έστω και ένα ευρώ διαφορά, όχι ένα ευρώ, ένα λεπτό διαφορά στο φετινό προϋπολογισμό, που να μην είναι ισοσκελισμένος έσοδα – έξοδα στα ανταποδοτικά, εγώ παραιτούμαι της θέσης μου και ας αναλάβει άλλος.

Επίσης τόνισε ότι το Παρατηρητήριο που έλεγξε τον προϋπολογισμό καταλήγει ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος. Μιλώντας για το χρηματικό υπόλοιπο του δήμου υποστήριξε ότι αναγκάστηκε στην Οικονομική Επιτροπή να το βάλει σε δυο υποκωδικούς. Ο δήμος έχει χρηματικό υπόλοιπο από ανταποδοτικές υπηρεσίες και έργα που δεν εκτελέστηκαν 380.000 ευρώ και 365.000 ευρώ. Αυτό είναι το ρευστό χρήμα που βρίσκεται στα ταμεία του δήμου».

Αναφορικά με τις αναμορφώσεις και όσα λέγονται για αστοχίες εξήγησε ότι «η πρώτη αναμόρφωση του Ιανουαρίου είναι υποχρεωτική. Περιμένω να δω άλλα πρωτοσέλιδα από αύριο και όποιος αμφισβητεί κάτι ας έρθει να με βρει. Δε μπορεί να γράφονται κάποια πράγματα από κάποιους οι οποίοι τους χάλασα χατίρι και ο νοών νοείτω!», είπε ο κ. Χασούρας καταλήγοντας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρα από τους πολιτικούς χειρισμούς, η αλήθεια των αριθμών, αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων που δεν ταυτίζονται με πολιτικές πρακτικές, αλλά η δράση τους υπαγορεύεται από το νομικό πλαίσιο των υποχρεώσεών τους, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. 

Τέλος, η θετική εξέλιξη της διαρκής παρ;αγωγής αποθεματικών του συγκεκριμένου δήμου, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά το πέρας του έργου της αντικατάστασης οδοφωτισμού, που θα συμπιέσει πραγματικά τα κόστη στο δημοτικό φωτισμό, προκαλώντας ισχυρές μειώσεις για το δήμο αλλά και τον δημότη στον οποίο θα μετακυλήσει η οικονομία κλίμακος που θα εξασφαλιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…