Home Δήμος Δωρίδας Ανεξαρτητοποιήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Καζανά Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου «διαζυγίου»
Δήμος Δωρίδας - 3 Αυγούστου, 2020

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Καζανά Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου «διαζυγίου»

 Ανεξαρτητοποιήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Καζανά

Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου «διαζυγίου»

 

Την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη του κ. Τάσου Φλώρου ανακοίνωσε χθες το βράδυ η δημοτική σύμβουλος Μαρία Καζανά, επικαλούμενη ότι δεν προσφέρει πραγματικά ασκώντας στείρα αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα το πρωί έγινε γνωστή η πρόσληψη του συζύγου της στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο δήμο Δωρίδας. Ωστόσο, η διαφωνία της κ Καζανά με τον κ. Φλώρο είναι πέρα από τη συνεργασία του συζύγου της με το δήμο και πάει αρκετά πιο πίσω χρονικά. Μετά το πέρας της προεκλογικής περιόδου και γνωρίζοντας το δήμο εκ των έσω, δεν άργησε να αντιληφθεί ότι με στείρα αντιπολίτευση δε βοηθά πραγματικά, όπως και ότι το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό μόρφωμα με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει δεν προσφέρεται για τίποτε περισσότερο από επικοδομητική κριτική. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε μέσα στην καραντίνα, όταν οι παρατάξεις Φλώρου και Ασημάκη αποφάσισαν να καταψηφίσουν την πίστωση και την κατανομή για τα μέτρα προστασίας. Εκπρόσωπος της παράταξής της στην Οικονομική Επιτροπή ήταν η κ. Καζανά. Ο ντόρος που προκλήθηκε, αλλά και τα καυστικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν την ταρακούνησαν τόσο ώστε να καταλάβει ότι η τακτική αυτή δε βγάζει πουθενά.

Ακόμη και για πιο απλά πράγματα όμως δαπανούσε πολύ χρόνο και κόπο για να πείσει τον κ. Φλώρο ότι πρέπει να τα στηρίξουν και να του δείξει πως αν καταψηφίσουν θα κριθεί αρνητικά η δική τους παράταξη.

Στην πραγματικότητα η πρόσληψη του συζύγου της κ. Ιωάννη Άνθη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου Δωρίδας, της έδωσε την ευκαιρία να διαχωρίσει τη θέση από την παράταξή της, όπως φαίνεται άλλωστε και από το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στην επιστολή της η κ. Καζανά αναφέρει τα εξής:

 

Ευπάλιο 03/08/2020

Αγαπητοί συνδημότες,

Ολοκληρώνοντας τον πρώτο χρόνο της θητείας μου ως Δημοτική Σύμβουλος του

Δήμου Δωρίδος και κάνοντας απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας μου, σας ενημερώνω ότι λόγω των πιέσεων που δέχτηκα και της προχειρότητας που επικρατεί στην συγκεκριμένη παράταξη που ανήκω, δεν μπόρεσα να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Αυτή μου η διαπίστωση με τοποθετεί προ των ευθυνών μου και με οδηγεί στο εξής δίλημμα:

Ή θα παραμείνω ανενεργή και κομπάρσος ή όχι.

Επιλέγοντας λοιπόν να λέω την άποψη μου επί των θεμάτων του Δήμου, ΠΛΕΟΝ

ελεύθερη, ΧΩΡΙΣ πιέσεις και περιορισμούς ή κατευθύνσεις, ασκώντας μια ΣΤΕΙΡΑ απλώς αντιπολίτευση χωρίς αποτέλεσμα και εννοώ χωρίς αποτέλεσμα επί του έργου που περιμένουν οι Δημότες από εμάς, ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΜΑΙ οικειοθελώς της συγκεκριμένης Δημοτικής παράταξης.

Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος με

τον ίδιο ζήλο και αντικειμενικότητα όπως έπραττα μέχρι τώρα, Σεβόμενη την εντολή που έχω λάβει από τους Δημότες του Δήμου μας.

Για τα ανωτέρω έχει ενημερωθεί τηλεφωνικά ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Φλώρος Αναστάσιος.

 

Μαρία Καζανά

Δημοτική Σύμβουλος

Δήμου Δωρίδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…