Home Δήμος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου: «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας»
Δήμος Δωρίδας - 22 Οκτωβρίου, 2014

Ανδρέας Ευσταθίου: «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας»

Τις σκέψεις του για το πως πρέπει να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι αιρετοί εκφράζει μέσω της εφημερίδας μας ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον τομέα της καθαριότητας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, Διευθύνων Σύμβουλος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και τ. Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Ανδρέας Ευσταθίου.

 Αναλυτικότερα σε σχετική επιστολή του αναφέρει τα εξής: 

Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αρκεί να εκλέγονται. Πρέπει να είναι και ικανοί να εκτελούν το χρέος τους. Να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και αυτά είναι πολλά. Κυρίως οι εκλεγμένοι πρέπει να αγαπούν τον τόπο τους και να θέλουν να υπηρετήσουν τους συνδημότες τους. Να έχουν συναίσθηση της αποστολής τους και των ενεργειών τους. Να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και να έχουν διάθεση για δημιουργία. Να σέβονται το δίκαιο και την αλήθεια. Να έχουν ήθος και ειλικρίνεια, γνώσεις και έμπρακτη εμπειρία. Η άγνοια και η ημιμάθεια δεν βοηθούν, παραπλανούν τον μη γνωρίζοντα στις σκέψεις, τις αποφάσεις και τις πράξεις του. Τον οδηγούν στο λάθος. 
Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ. 
Οι αδυναμίες αυτές γίνονται πλέον επιζήμιες όταν αποτελούν ισχυρισμό μη αποδοχής του σωστού σε συνδυασμό με την επίκληση ψεύτικων στοιχείων. Η κακοβουλία, η άγνοια και το ψεύδος, ατυχώς είναι παρεμποδιστική δύναμη της προόδου και μάλιστα όταν βρίσκονται στη διάθεση των συνασπισμένων αρνητών της πραγματικότητας. 
Πέραν όλων αυτών όταν πρόκειται περί λειτουργίας συλλογικών οργάνων όπως το δημοτικό συμβούλιο απαιτούνται και πολλά άλλα.
Χρειάζεται καλή πίστη και όχι κακοπιστία. Ειλικρινής διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση. Αναζήτηση της αληθείας και όχι συνειδητή ή ασυνείδητη χρήση του ψεύδους. Οι συζητήσεις δεν πρέπει να γίνονται σε ώτα μη ακουόντων, ούτε με εμμονή στην άρνηση και με έκφραση     «ου με πείσεις και αν με πείσεις».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων – συνδυασμών – του δημοτικού συμβουλίου είναι απολύτως γνωστό ότι δεν είναι αντίπαλοι, ούτε και εχθροί, είναι φίλοι, συνδημότες και άτομα άξια σεβασμού, είναι αντιπρόσωποι των δημοτών με κοινή αποστολή. Έτσι πρέπει να αισθάνονται και με αυτό το πνεύμα να συνεργάζονται για το καλό όλων.
Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι υπαρκτές αλλά και θεμιτές οι διάφορες απόψεις και οι διαφωνίες. Αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν. Οι διαφωνίες όμως αυτές πρέπει να λύνονται με διάλογο δημιουργικό, με κριτήριο την πρόοδο και το σεβασμό στο δίκαιο και τις αξίες, όπως αρμόζει στους υπεύθυνους και δημιουργικούς ανθρώπους. 
Αναφέρομαι στο θιγόμενο θέμα όχι για ενημέρωση αλλά για προβληματισμό αυτών που εμπλέκονται, με τα θέματα αυτά και με πρόθεση για κάτι καλύτερο. Πιστεύω στην θετική πορεία αρκεί αυτή να επιδιώκεται ειλικρινά και όπως πρέπει. Όλα τα προβλήματα έχουν λύση, αρκεί να βρίσκουμε το δρόμο που οδηγεί στη λύση. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…