Home Δήμος Δωρίδας ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 2ο τμήμα και εστία!
Δήμος Δωρίδας - 4 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 2ο τμήμα και εστία!

 Έντονη ανησυχία προκαλεί το δελτίο τύπου του βουλευτή κ. Γιάννη Μπούγα σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις πρυτανικές αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και κυρίως αναφορικά με τα όσα συζητήθηκαν, δεδομένου ότι απουσίασε παντελώς από τη συζήτηση τόσο το δεύτερο τμήμα, όσο και η φοιτητική εστία.

 

 

Το δελτίο τύπου του Βουλευτή

 

 

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα κάτωθι:

 

Θέμα: Συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας με τις πρυτανικές αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

 

Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε σήμερα στην Πρυτανεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με τον Πρύτανη κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο, τον Αντιπρύτανη Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη και τον Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών κ. Κωνσταντίνο Τσιμπούκα και συζήτησαν το ζήτημα της στρατηγικής ανάπτυξης του Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που λειτουργεί στην Άμφισσα.

Συμφωνήθηκε ότι τα ειδικότερα θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης, όπως η πλήρης στελέχωση του Τμήματος, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, η μελλοντική λειτουργία μεταπτυχιακών τμημάτων, η συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, η διασύνδεσή του με την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής θα συζητηθούν σε σύσκεψη, που θα λάβει χώρα στην Άμφισσα, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, με συμμετοχή του Βουλευτή Φωκίδας, των πρυτανικών αρχών και καθηγητών του Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών, καθώς και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας και του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας.  

 

 

Τα σημεία που τρομάζουν

 

Στο συγκεκριμένο δελτίο υπάρχουν κάποιες αναφορές που προκαλούν έντονη ανησυχία, καθώς αφενός με τη «μελλοντική λειτουργία μεταπτυχιακών τμημάτων» δημιουργείται μια προσδοκία και η περιοχή μας έχει καεί από τέτοιες υποσχέσεις, όπως με το διαγώνιο, αφετέρου τα μεταπτυχιακά τμήματα δεν έρχονται σε αντίθεση με τη λειτουργία δυο ή περισσότερων προπτυχιακών τμημάτων!

Παράλληλα πως θα γίνει άραγε η «διασύνδεσή του με την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής»; Το τμήμα είναι οικονομικό και εφάμιλλο ιδίου τμήματος της Παντείου. Πως θα συνδεθεί με την οικονομία της περιοχής, καθώς ή εμείς θα αποκτήσουμε Χρηματιστήριο ή σκοπεύουν να αλλάξουν ξανά το γνωστικό αντικείμενο και μας το φέρνουν «με τρόπο».

 

 

Το τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ενέργειες της ΝΔ

 

Το πανεπιστημιακό τμήμα ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Γαβρόγλου, ενώ η λειτουργία του ξεκίνησε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Από τον πρώην υπουργό είχαν δοθεί ως «προίκα» έξι θέσεις ΔΕΠ, οι οποίες όμως εγκρίθηκαν το χειμώνα του 2020, ενώ η καθυστέρηση είχε ήδη προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των πρυτανικών αρχών. Με πολύ ζόρι και χίλια παρακάλια μπήκε η υπουργική υπογραφή και έτρεξε η προκήρυξη. Το τμήμα φυσικά δεν εδραιώνεται μόλις με 6 θέσεις ΔΕΠ, αλλά χρειάζεται πολλές παραπάνω. Η κυβέρνηση της ΝΔ πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει βάλει το δικό της λιθαράκι για την ανάπτυξη αυτού του οικοδομήματος, αν και μπροστά της βρίσκεται πεδίο δόξης λαμπρό. 

Είναι απολύτως σαφές ότι μέχρι τη διεξαγωγή της σύσκεψης η τοπική κοινωνία θα πρέπει να έχει ακριβείς απαντήσεις σχετικά με τη δημιουργία φοιτητικής εστίας που θα επιτρέψει και στα παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών να παρακολουθήσουν το τμήμα και τα οποία σήμερα δεν έρχονται.

Επίσης θα πρέπει να έχουμε απάντηση για το δεύτερο τμήμα, εκείνο που πήγε περίπατο δια της αξιολόγησης!

Το συμφέρον της περιοχής μας επιτάσσει τη λειτουργία και των δυο τμημάτων, την στελέχωση, ενίσχυση και ισχυροποίησή τους! Δεν θα ανεχτούμε αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου, καθώς το τμήμα, αν και στο δεύτερο ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του κάλυψε 197 από τις 200 θέσεις και δείχνει αυξητική τάση! Όχι άλλα πειράματα, φτάνει ως εδώ! Δεν θα πληρώσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το φιάσκο με την διαγώνιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…