Home Συνεντεύξεις-Άρθρα «Αδιαπραγμάτευτη η ανεξαρτησία μας»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 22 Ιουνίου, 2017

«Αδιαπραγμάτευτη η ανεξαρτησία μας»

 Δε διαπραγματεύεται την ανεξαρτησία της παράταξής του ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην ΩτΦ βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο το 2019 με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμείς, στις επόμενες δημοτικές εκλογές, να κατέβουμε υπό τη σημαία οποιουδήποτε κόμματος. Είμαστε και θα είμαστε μια γνήσια ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική δημοτική παράταξη, που διεκδικούμε τη στήριξη ανθρώπων στη βάση της αγάπης μας για τον τόπο και μόνο, στη βάση αρχών και προγραμματικών θέσεων. Κι αυτό, γνωρίζοντας πλέον από πρώτο χέρι όλα τα (πολλά) καλά, αλλά και τα (λίγα) κακά, που εμπεριέχει η συγκεκριμένη στάση ως πολιτική επιλογή», τονίζει εμφατικά.

Μιλάει για το πρώτο έργο του δήμου με αυτοχρηματοδότηση, την παραλαβή προς χρήση του ΧΥΤΥ που θα γίνει το επόμενο διάστημα, αλλά και τη δικαίωση της επιλογή του δήμου Δελφών να στηρίξει το ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας.

Υπεραμύνεται της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και υποστηρίζει ότι για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του έργου δικαιώνεται από το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων. 

Απαντά για την αγορά του ακινήτου στην Άμφισσα από το Πράσινο Ταμείο και ξεκαθαρίζει ότι η αγορά στοίχισε 136.000 ευρώ και όχι 220.000 όπως ακούγεται, ενώ τονίζει ότι προτιμήθηκε επειδή ήταν το μόνο από τα προσφερόμενα που λόγω μεγέθους μπορούσε να γίνει ξενώνας.

Ξεκαθαρίζει τις σχέσεις του δήμου και της Δημοτικής Αρχής με τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις και υποστηρίζει ότι «εμείς στηρίζουμε και ζητούμε την καλή, σύννομη και φιλοπεριβαλλοντική λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα ζητούμε να αποδίδουν στην τοπική κοινωνία το «κοινωνικό αντάλλαγμα» που τους αναλογεί».

Στη συνέντευξη απαντά και για την απώλεια της πλειοψηφίας στο τοπικό συμβούλιο Ιτέας αποδίδοντας τα προβλήματα σε απόρροια ενός έντονου τοπικισμού που τεχνηέντως καλλιεργούν κάποιοι. «Στην Ιτέα κάποιοι παίζουν πολύ έντονα το παιχνίδι του μικρο-τοπικισμού, μια κατάσταση που γεννά συναισθηματικές αντιδράσεις και παρασύρει πολλές φορές τον κόσμο. Η νοοτροπία αυτή είναι πολύ βλαπτική για το Δήμο και πρωτίστως οι άνθρωποι αυτοί βλάπτουν την ίδια την Ιτέα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε απόλυτο βαθμό καλύπτει το συνεργάτη του και πρόεδρο του ΦΩΚΙΚΟΥ κ. Ηλία Τσίγκα για τις αντιπαλότητες με τον ΑΣΤΕΡΑ Ιτέας, ενώ υποστηρίζει ότι η Δημοτική Αρχή εκβιάστηκε και οδηγήθηκε σε άδικες κρίσεις για το όλο θέμα. «Το θέμα αυτό βέβαια αποτέλεσε αντικείμενο εύκολης εκμετάλλευσης, αν όχι «εκβιασμού» απέναντί μας και οδήγησε σε άδικες κρίσεις για ένα πρόσωπο, που όχι μόνο είναι έντιμος άνθρωπος και ικανός συνεργάτης, αλλά τυγχάνει αληθινός λάτρης του αθλητισμού και του πολιτισμού, χωρίς τοπικιστικές παρωπίδες», υποστηρίζει.

Από το στόχαστρο δεν ξεφεύγει και η μειοψηφία, για την οποία τονίζει ότι δέχεται σκληρή αντιπολίτευση. «Η συναινετική στάση με δημιουργικές προτάσεις, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι ο απόλυτος κανόνας», λέει αποδίδοντας τη δική του αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας των μειοψηφικών παρατάξεων. «Δεν συμφωνώ με την προσέγγισή ότι πρέπει «σώνει και καλά» η μειοψηφία να διαχωρίζει τη θέση της για να αναδείξει τη διαφορά της από την πλειοψηφία. Αυτή η στάση ταιριάζει στην κεντρική πολιτική σκηνή και όχι στην Αυτοδιοίκηση και είναι στην περίπτωσή μας η αιτία πολλών δεινών», τονίζει.

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας είναι η βελτίωση των σχέσεων δήμου και βουλευτή, όπως μας ενημερώνει. «Τελευταία, έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση στην συνεργασία και αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία. Για Δήμο ενός Νομού που εκλέγει έναν μόνο βουλευτή, έχει τεράστια σημασία η στάση του βουλευτή αυτού, προκειμένου να προωθηθούν τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου», τονίζει.

 

 

«Είμαστε ευχαριστημένοι με το έργο του δημοτικού φωτισμού»

 

ΩτΦ: Έχουμε να τα πούμε σχεδόν ένα χρόνο, οπότε είναι λογικό να έχουμε να πούμε πολλά. Με χαρά είδαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνεται το πρώτο έργο με αυτοχρηματοδότηση, που αποτελεί καινοτομία για τη Φωκίδα. Η εισήγηση όμως αναφερόταν και στη δυνατότητα να γίνουν έργα με αυτό τον τρόπο σε ύδρευση και αποχέτευση. Να περιμένουμε και άλλα έργα σε άλλους τομείς με την ίδια μέθοδο; Και αν ναι, ποια;

 

Θ.Π.: Σε αυτή τη φάση είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που υλοποιούμε ένα έργο τύπου Σ.Δ.Ι.Τ., που προγραμματίζεται να εκτελεστεί μέσα στο 2018, ύψους επένδυσης της τάξης των 2.000.000 ευρώ, με τρεις πολύ σημαντικές ευεργετικές συνέπειες: α) πλήρη αντικατάσταση όλου του φωτισμού οδών και πλατειών με σύγχρονο ενεργειακό φωτισμό τύπου led με τηλεδιαχείριση και συστήματα smartcity σε όλον το Δήμο Δελφών (και στις 36 Κοινότητές μας), που θα επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 70%, β) αξιόλογα οικονομικά οφέλη για το Δήμο Δελφών μέσα από μια απολύτως διαφανή διαγωνιστική διαδικασία και γ) μηδενικό ρίσκο για το Δήμο μας, αφού αυτό το επωμίζεται εξ ολοκλήρου ο επενδυτής, ο οποίος αναλαμβάνει και τη συντήρηση του συστήματος για 12 χρόνια. 

Στην ύδρευση και αποχέτευση, η επιλογή μας είναι η προσεχής ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), που με πολλούς τρόπους θα στηρίξει το σχεδιασμό μας για αναβάθμιση των υπηρεσιών αυτών.

 

ΩτΦ: Στον τομέα της περιβαλλοντικής πολιτικής, υπάρχει μια αισιοδοξία, όχι μόνο γιατί ολοκληρώνεται ο ΧΥΤΥ, αλλά και επειδή προωθούνται λύσεις για χρονίζοντα ζητήματα. Μιλήστε μας για το σχεδιασμό σας και τα έργα που περιλαμβάνει.

 

Θ.Π.: Εδώ δικαιώνεται απολύτως η απόλυτη προσήλωσή μας και στήριξή μας στον περιφερειακό Φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (διαδημοτική επιχείρηση 23 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας), με τον οποίο δώσαμε επί δύο χρόνια και κερδίσαμε στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας τη δύσκολη μάχη να αποδείξουμε ότι είμαστε νόμιμοι…

Με τη βοήθεια του περιφερειακού ΦΟ.Δ.Σ.Α. και την προσπάθεια των Υπηρεσιών μας, ήδη έχουμε αναβαθμίσει σημαντικά την περιβαλλοντική μας διαχείριση. Η Ανακύκλωση πλέον λειτουργεί υποδειγματικά, πρόσφατα θέσαμε σε λειτουργία το όχημα περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων με πρόγραμμα για τις πόλεις του Δήμου, λειτουργούν ήδη καλά τα καδοπλυντήριά μας και όλα αυτά πλέον χωρίς εξωτερικές εργολαβίες.

Όσον αφορά στο Χ.Υ.Τ.Υ., το έργο προχωρά ικανοποιητικά, παρά τη ζημιά που πάθαμε την Πρωτοχρονιά από το μεγάλο μπουρίνι, ενώ ήδη έχουμε υποβάλει πρόταση για επέκταση του έργου με σύστημα μηχανικής διαλογής για τα σύμμεικτα απορρίμματα, ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο έχουμε καλές ενδείξεις και αισιοδοξούμε.

 

 

Μεγάλη επιτυχία η ονοματισμένη πρόσκληση για το βιολογικό Ιτέας

 

ΩτΦ: Τώρα που «ζεστάθηκαν οι μηχανές», ποια έργα πρέπει να περιμένουμε ακόμη σε επίπεδο υποδομών;

 

Θ.Π.: Ήδη ήταν μεγάλη επιτυχία η έκδοση ειδικής ονοματισμένης πρόσκλησης από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το Βιολογικό Καθαρισμό της Ιτέας, ο οποίος εντάσσεται τις επόμενες εβδομάδες και συμβασιοποιείται (αφού έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία). Γενικώς αναμένουμε την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα αρκετών προτάσεών μας τους επόμενους μήνες, αφού τώρα κατ’ ουσίαν ξεκίνησε να κινείται το νέο Ε.Σ.Π.Α. (2014-2020). Καλύτερα όμως να λείπουν οι προαναγγελίες.

Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία και στις μικρές παρεμβάσεις, που μπορούμε και εκτελούμε με δικούς μας πόρους και τέτοια γίνονται πάρα πολλά σε όλη την έκταση του Δήμου (συντηρήσεις και αναβαθμίσεις σε σχολεία, μικρές βελτιώσεις κοινοχρήστων χώρων, αναβαθμίσεις σε χώρους πολιτισμού κ.λπ.).

 

ΩτΦ: Για το θέμα των Καστελλίων, που φαίνεται να είναι σοβαρό, είδαμε να στοχοποιούνται, να λοιδορούνται και να κατηγορούνται εργαζόμενοι, προϊστάμενοι υπηρεσιών και γενικότερα δημοτικά στελέχη που δεν αποτελούν αιρετούς. Θεωρείτε ότι τους προστατεύσατε σε ικανοποιητικό βαθμό;

 

Θ.Π.: Προστατεύω τους ανθρώπους που πιστεύω και δίνω αγώνα γι’ αυτούς. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να σε προστατεύσει σήμερα από τη λοιδορία και τη δυσφήμηση, απλά κάποια στιγμή δικαιώνεσαι. Το έργο των Καστελλίων, όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιβεβαιώνει με την έκθεσή του το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, έχει ουσιαστικά και μεγάλα προβλήματα διαχείρισης, που ανάγονται στο έτος 2010. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών από το Μάιο του 2016, που ήρθαν στο φως οι καταγγελίες για το τι πραγματικά είχε συμβεί το 2010, έχει χειριστεί το θέμα με απόλυτη υπευθυνότητα και αυτό επίσης επιβεβαιώνεται από το Πόρισμα των Επιθεωρητών.

 

 

Με την IMERYS έχουμε ήδη καλή συνεργασία

 

ΩτΦ: Έχετε εκπονήσει πολλές μελέτες με δωρεές της εταιρείας ΕΛΜΙΝ Βωξίτες. Θεωρείτε ότι η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος μπορεί να επηρεάσει τη συνεργασία εταιρείας δήμου, γιατί από ότι καταλάβαμε η σχέση σας με τον κ. Πολυχρονόπουλο ήταν καλή και υπήρχε πνεύμα κατανόησης;

 

Θ.Π.: Οι σχέσεις μας με τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, είναι σχέσεις που βασίζονται σε συγκεκριμένες αρχές. Εμείς στηρίζουμε και ζητούμε την καλή, σύννομη και φιλοπεριβαλλοντική λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα ζητούμε να αποδίδουν στην τοπική κοινωνία το «κοινωνικό αντάλλαγμα» που τους αναλογεί. Αυτό μεταφράζεται σε κοινωνικούς πόρους, μελέτες, έργα κ.λπ.

Η Imerys τυγχάνει μια εταιρεία με την οποία έχουμε ήδη πολύ καλή συνεργασία, αφού αυτό τον καιρό, όπως είναι γνωστό, ολοκληρώνεται η παραχώρηση του ακινήτου των 13 στρεμμάτων πάνω από το ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας για τη δημιουργία του χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων που προγραμματίζουμε.

Σε κάθε περίπτωση, βασιζόμενοι στις ίδιες αρχές και αξίες, θα επιδιώξουμε μια καλή συνεργασία με τη νέα διοίκηση των μεταλλείων και βάσιμα πιστεύουμε ότι θα το επιτύχουμε.  

 

«Το ακίνητο αυτό ήταν το μοναδικό που μπορούσε, λόγω μεγέθους να γίνει ξενώνας»

 

ΩτΦ: Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να αγοράσει ένα παλαιό ακίνητο το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση με το ποσό των 220.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο έχει ξενίσει πολλούς συμπολίτες μας, με κάποιους να αμφισβητούν ευθέως τη χρησιμότητα της αγοράς και τη σχέση κόστους – οφέλους, αφήνοντας αιχμές για τους λόγους που έγινε η συγκεκριμένη αγορά. Γιατί επιλέχθηκε το εν λόγω ακίνητο; Αξίζει όντως αυτό το ποσό;

 

Θ.Π.: Δεν μου έχει έρθει καμία τέτοια αντίδραση μέχρι σήμερα (πλην μιας συγκεκριμένης προ καιρού, αυτής του κ. Δρόλαπα) και εκπλήσσομαι πραγματικά που το ακούω. Κατά πρώτον το ακίνητο στοίχισε 136.000 ευρώ (και όχι 220.000 ευρώ) και πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο. Είμαστε ένας από τους μόλις 4 Δήμους της Στερεάς Ελλάδας που εξασφάλισε μια τέτοια χρηματοδότηση. Το ακίνητο προορίζεται να δοθεί σε μακροχρόνια μίσθωση για τη μετατροπή του σε παραδοσιακό τουριστικό κατάλυμα (ξενώνα), που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πολύ την τουριστική ανάδειξη της πόλης. Το ακίνητο αυτό ήταν το μοναδικό από τα 3 διατηρητέα που μας προσφέρθηκαν μετά την σχετική πρόσκλησή μας, το οποίο είχε τα χαρακτηριστικά (και ιδίως το κρίσιμο μέγεθος) για να πάρει μια τέτοια χρήση.

 

 

«Στην Ιτέα κάποιοι παίζουν πολύ έντονα το παιχνίδι του μικρο-τοπικισμού»

 

ΩτΦ: Γιατί χάσατε την πλειοψηφία στο Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας; Βλέποντας τα πράγματα από χρονική απόσταση, πιστεύετε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από την πλευρά τη δική σας και των συνεργατών σας;

 

Θ.Π.: Στην Ιτέα κάποιοι παίζουν πολύ έντονα το παιχνίδι του μικρο-τοπικισμού, μια κατάσταση που γεννά συναισθηματικές αντιδράσεις και παρασύρει πολλές φορές τον κόσμο. Η νοοτροπία αυτή είναι πολύ βλαπτική για το Δήμο και πρωτίστως οι άνθρωποι αυτοί βλάπτουν την ίδια την Ιτέα. Αντιθέτως, όσοι στέκονται υπεράνω της στενής αυτής θεώρησης των πραγμάτων, βοηθούν τον τόπο.

Εμείς είμαστε περήφανοι για σημαντικά θέματα που προωθούμε στην Ιτέα και σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας και είμαστε βέβαιοι ότι οι προσπάθειές μας θα δικαιωθούν και θα αναγνωριστούν, ακόμη και από όσους έσπευσαν να μας αμφισβητήσουν.

 

ΩτΦ: Η επιλογή σας να έχετε στενό σας συνεργάτη τον πρόεδρο του ΦΩΚΙΚΟΥ κ. Τσίγκα, ενέπλεξε το δήμο σε δυο σοβαρές αντιπαλότητες της ομάδας με τον ΑΣΤΕΡΑ Ιτέας. Σε μια περίοδο που η διαχείριση απαιτεί ομοψυχία και ομόνοια ο δήμος εμπλέκεται σε εξάρσεις τοπικισμού που είναι ότι χειρότερο. Πιστεύετε ότι αυτή η επιλογή σας βοηθά εκλογικά και ουσιαστικά;

 

Θ.Π.: Πρώτον, όταν εγώ επέλεξα συνεργάτη, αυτός δεν ήταν πρόεδρος του Φωκικού, αλλά αυτό προέκυψε μεταγενέστερα. Γενικώς, δε νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να επιβάλω ασφυκτικό έλεγχο στα εξω-επαγγελματικά χόμπι και συνήθειες των συνεργατών μου.

Το θέμα αυτό βέβαια αποτέλεσε αντικείμενο εύκολης εκμετάλλευσης, αν όχι «εκβιασμού» απέναντί μας και οδήγησε σε άδικες κρίσεις για ένα πρόσωπο, που όχι μόνο είναι έντιμος άνθρωπος και ικανός συνεργάτης, αλλά τυγχάνει αληθινός λάτρης του αθλητισμού και του πολιτισμού, χωρίς τοπικιστικές παρωπίδες.

 

«Έχουμε δεχτεί πολύ σκληρή και άδικη στάση σε πάρα πολλά ζητήματα και πολύ μεγάλη «φασαρία» από τη μειοψηφία για θέματα εντυπώσεων και όχι ουσίας»

 

ΩτΦ: Έχετε κατηγορήσει πολλές φορές τη μειοψηφία για λαϊκισμό και παιχνίδια εντυπώσεων. Ωστόσο, σας έχουν στηρίξει σε όλα τα θέματα που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία. Εσείς δηλαδή στη θέση τους θα είχατε διαχειριστεί διαφορετικά συγκεκριμένα ζητήματα με τα οποία θα διαφωνούσατε και αν ναι, πως θα διαχωρίσει τη θέση της η μειοψηφία από την πλειοψηφία και θα αναδείξει τη διαφορά;

 

Θ.Π.: Λυπάμαι γι’ αυτό, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου «ήπια» αντιπολίτευση, όπως αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος. Αντιθέτως έχουμε πολύ σκληρή και άδικη στάση σε πάρα πολλά ζητήματα και πολύ μεγάλη «φασαρία» (κυρίως εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ραδιόφωνα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.) για λόγους σχεδόν αποκλειστικά δημιουργίας εντυπώσεων και όχι ουσίας.

Υπάρχουν βέβαια και πολλές περιπτώσεις που η μειοψηφία (μείζων ή ελάσσων) έχει επιδείξει υπεύθυνη στάση (χωρίς ασφαλώς να είναι ορθό αυτό που αναφέρετε, ότι δηλαδή μας έχει στηρίξει σε όλα τα ζητήματα που απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία), πλην όμως αυτό (η συναινετική στάση με δημιουργικές προτάσεις), κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι ο απόλυτος κανόνας.

Εμείς, αν ήμασταν μειοψηφία, θα στηρίζαμε σχεδόν το σύνολο των Αποφάσεων που λαμβάνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα υπόλοιπα συλλογικά όργανα, εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων στις οποίες θα υπήρχε τεκμηριωμένη διαφωνία και κυρίως θα προκρίναμε μια δημόσια παρουσία δημιουργικών προτάσεων και συμμετοχής σε χρήσιμες πρωτοβουλίες.

Δεν συμφωνώ με την προσέγγισή ότι πρέπει «σώνει και καλά» η μειοψηφία να διαχωρίζει τη θέση της για να αναδείξει τη διαφορά της από την πλειοψηφία. Αυτή η στάση ταιριάζει στην κεντρική πολιτική σκηνή και όχι στην Αυτοδιοίκηση και είναι στην περίπτωσή μας η αιτία πολλών δεινών.

 

ΩτΦ: Στο Δημοτικό Συμβούλιο δημόσια επιρρίψατε ευθύνες για το Γηροκομείο στο Βουλευτή, τονίζοντας ότι δεν παρενέβη καθόλου και δε βοήθησε. Πιστεύετε ότι ακόμη και αν είχε ασχοληθεί σοβαρά θα μπορούσε ν’ αλλάξει κάτι;

 

Θ.Π.: Το 2015 υπήρχε ακόμη η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης για το Γηροκομείο, ίσως και μέχρι τα μέσα του 2016. Ασφαλώς χρειαζόταν μια ισχυρή πολιτική κυβερνητική βούληση για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια και να ευοδωθεί το σχέδιο εξυγίανσης του Ιδρύματος. Μετά, κατά τη λαϊκή ρήση, «το πουλάκι πέταξε»… Δυστυχώς ο πολιτικός χρόνος είναι αμείλικτος και αυτό πρέπει,  όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, να το συνειδητοποιούμε.

 

 

«Τελευταία οι σχέσεις μας με το Βουλευτή έχουν βελτιωθεί σημαντικά»

 

ΩτΦ: Πόσο έχει δυσχεράνει το έργο σας στο δήμο η σχέση σας με το Βουλευτή;

 

Θ.Π.: Έχω πει άπειρες φορές ότι δεν είχα και δεν έχω καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου. Ζητούσα και ζητώ την εντατική θεσμική μας συνεργασία και αυτό το προσπάθησα με πολλούς τρόπους επίμονα και από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, χωρίς για μεγάλο χρονικό διάστημα να βρίσκω ανταπόκριση.

Τελευταία, έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση στην συνεργασία και αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία.

Για Δήμο ενός Νομού που εκλέγει έναν μόνο βουλευτή, έχει τεράστια σημασία η στάση του βουλευτή αυτού, προκειμένου να προωθηθούν τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου.

 

ΩτΦ: Λόγω της συνεργασίας σας με την Γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτυχθεί μεγάλη φημολογία ότι θα σας στηρίξει το κόμμα στις επόμενες εκλογές. Μια κομματική στήριξη, ανεξαρτήτως χώρου, θεωρείτε ότι θα σας ωφελούσε;

 

Θ.Π.: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμείς, στις επόμενες δημοτικές εκλογές, να κατέβουμε υπό τη σημαία οποιουδήποτε κόμματος. Είμαστε και θα είμαστε μια γνήσια ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική δημοτική παράταξη, που διεκδικούμε τη στήριξη ανθρώπων στη βάση της αγάπης μας για τον τόπο και μόνο, στη βάση αρχών και προγραμματικών θέσεων. Κι αυτό, γνωρίζοντας πλέον από πρώτο χέρι όλα τα (πολλά) καλά, αλλά και τα (λίγα) κακά, που εμπεριέχει η συγκεκριμένη στάση ως πολιτική επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…