Home Παραπολιτικά Αδιανόητο αυτό που έκανε ο δήμος Δελφών
Παραπολιτικά - 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Αδιανόητο αυτό που έκανε ο δήμος Δελφών

 Η φωτογραφία είναι από το προφιλ της κόρης του Ασπασίας, στο F/B.

Γνώριζε από πολιτική

 

Η πολιτική δε σπουδάζεται, ούτε και διδάσκεται. Αν κάποιος δεν έχει το ενδιαφέρον, όσα μέσα και να έχει, όσοι και να τον σπρώχνουν πολύ δύσκολο να μακροημερεύσει. Ένας από τους λίγους ανθρώπους στη Φωκίδα που γνώριζαν πραγματικά την πολιτική, τους κανόνες της και την ανθρωπογεωγραφία ήταν ο Τάκης Μανδρέκας ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων.

Είναι ένας άνθρωπος που προσωπικά θα μου λείψει πολύ. Θα μου λείψουν οι παρατηρήσεις του. Εκείνες οι καλοπροαίρετες παρατηρήσεις, που δεν είχαν διάθεση ειρωνείας ή πονηριά και φαινόταν στη χροιά της φωνής του. Θα μου λείψει η γνώση του που πάντα ήθελε να τη μεταλαμπαδεύει στους άλλους. Θα μου λείψουν οι αναλύσεις του για συγκεκριμένα γεγονότα και συμπεριφορές. Στον επικήδειο λόγο, η κόρη του Ασπασία είπε πως συγχωρούσε όταν κάτι τον πίκραινε. Είναι αλήθεια πως δεν είχε κακία και δεν άφηνε τις ασχήμιες τον άλλων να τον επηρεάζουν. Εξάλλου κατανοούσε τόσο πολύ και τόσο βαθιά την πολιτική που γνώριζε κατευθείαν γιατί έγινε ή ειπώθηκε κάτι!

 

Αδιανόητο αυτό που έκανε ο δήμος Δελφών

 

Δεν θα λείψει όμως μόνο από εμένα, θα λείψει πολύ και από την Ιτέα, την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ούτε όταν αποσύρθηκε, ούτε όταν αρρώστησε. Ήταν «παρών» μέχρι το τέλος. Μετά τον Ιωάννη Καποδίστρια που την ίδρυσε, ο Μανδρέκας ήταν η πιο σημαντική πολιτική παρουσία στην πόλη, τόσο γιατί συνέδεσε το όνομά του με όλα τα μεγάλα γεγονότα και έργα, όσο κυρίως γιατί από κοινότητα κατάφερε να την κάνει δήμο. Όσο και να πάλεψε όμως για την Ιτέα ποτέ δεν το έκανε σε βάρος άλλης περιοχής και ποτέ δε μπήκε σε τοπικιστικές λογικές και πρακτικές.

Δυστυχώς, ο δήμος Δελφών αυτόν τον άνθρωπο δεν τον τίμησε όπως θα του άρμοζε και δεν του αναγνώρισε την προσφορά του στην Ιτέα, καθώς περιορίστηκε σε ένα ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου παρόμοιο με αυτό που εκδίδουν πάντα.

Απευθύνομαι στους δυο Δημάρχους, το νύν κ. Ταγκαλή και τον τέως  κ.Παναγιωτόπουλο και ερωτώ ευθέως. Αν δεν άξιζε ο δήμος Δελφών να αποφασίσει να γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία του Παναγιώτη Μανδρέκα ποια δαπάνη θεωρούν άξια να καλυφθεί; Λυπηρό πραγματικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…