Home Δήμος Δωρίδας Έφερε γιατρό ο Δήμαρχος Δωρίδας
Δήμος Δωρίδας - 14 Απριλίου, 2014

Έφερε γιατρό ο Δήμαρχος Δωρίδας

Βρήκε και έστειλε γιατρό από Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου που έμενε χωρίς εφημερία από το απόγευμα της Δευτέρας, όπως και σχεδόν όλη την επόμενη εβδομάδα, μια περίοδο που ο πληθυσμός της περιοχής τριπλασιάζεται.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι έχει προκύψει πολύ μεγάλο ζήτημα, καθώς δεν προβλέπεται εφημερία για ολόκληρη τη μεγάλη εβδομάδα. Μάλιστα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας είχε προβεί το Σάββατο στην εξής ανακοίνωση: «Τα τελευταία χρόνια είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει – διαμαρτυρηθεί – καταγγείλει την ραγδαία επιδείνωση κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας του Νομού.
Η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων και η αδιαφορία των αρμοδίων του Νομού μας από Μεγάλη Δευτέρα οδηγούν στο κλείσιμο της εφημερίας του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου.
Όλοι οι χρήστες υγείας της περιοχής που χρειάζονται μία και μιάμιση ώρα να επισκεφθούν το κέντρο υγείας τώρα θα πρέπει να διανύσουν και μια ώρα επιπλέον μέχρι να φτάσουν στο ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Άμφισσας.
Καλούμε τους καθ ύλη αρμόδιους,  Βουλευτή – Αντιπεριφερειάρχη – Δήμαρχο Δωρίδας την ύστατη στιγμή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία, να τηρήσουν τα μέχρι χθες υποσχόμενά τους.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να προασπίσουν την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου υγείας Λιδωρικίου και να απαιτήσουν να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό».
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, φανερά ενοχλημένος από την αδιαφορία της πολιτείας, δήλωσε ότι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια, να κοιτούν τη δημόσια υγεία να τίθεται σε κίνδυνο. «Είναι θέμα ασφάλειας. Ξέρετε ότι οι κάτοικοι της ορεινής Δωρίδας είναι πολύ μακριά από το νοσοκομείο, αλλά και τα νοσοκομεία άλλων περιοχών. Τις μέρες του Πάσχα έχουμε το μεγαλύτερο πληθυσμό, αφού όλοι οι συγχωριανοί μας που μένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα έρχονται εδώ να γιορτάσουν. Πέρα από αυτό όμως, το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να μείνει δίχως γιατρό, διότι ένα σοβαρό περιστατικό δεν είναι εύκολο να φτάσει στο νοσοκομείο, χωρίς να πάρει εδώ τις πρώτες βοήθειες. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να τεθεί κανένας σε κίνδυνο», τόνισε ο Δήμαρχος.
Μάλιστα αναφέρθηκε σε προκήρυξη για Συμβάσεις εργασίας που είχε βγάλει ο Δήμος, στην οποία ζητούσε γιατρό, αλλά δεν τους ενέκριναν τη θέση. «Βλέπαμε τι γίνεται και φοβόμασταν ότι ήταν θέμα χρόνου να βρεθούμε στη θέση που είμαστε σήμερα. Προσπαθήσαμε να πάρουμε γιατρό, αλλά δε μας άφησαν. Απανωτές επισκέψεις στο υπουργείο για να βρεθεί λύση. Γυρίζαμε με τις αποσκευές γεμάτες υποσχέσεις και όπως βλέπετε δεν τηρήθηκε τίποτε. Εμείς διαθέτουμε και διοικητικό, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης, διαθέτουμε στέγη στο γιατρό. Θα επιχειρήσουμε να επαναπροκηρύξουμε τις θέσεις», συμπλήρωσε.
Ωστόσο, το άμεσο πρόβλημα που προκύπτει αυτές τις μέρες ο κ. Καπεντζώνης σκοπεύει να το αντιμετωπίσει ζητώντας από έναν γιατρό, οποιασδήποτε ειδικότητας να πάει να μείνει στο Κέντρο Υγείας αυτές τις μέρες.
Τι θα συμβεί όμως στην περίπτωση που η διοίκησή του δεν το δεχτεί; Αυτό ασφαλώς σημαίνει ότι θ’ αναλάβει και την πλήρη ευθύνη για το κλείσιμο του Κέντρο Υγείας αυτές τις μέρες, αλλά και για τα περιστατικά που δυνητικά πιθανόν να χρειαστούν τις υγειονομικές του υπηρεσίες. Ο κ. Καπεντζώνης πάντως είναι αποφασισμένος να τον εγκαταστήσει, έστω και στο Δημαρχείο.
Τέλος, αναφορικά με τη δαπάνη που θα προκύψει από την εγκατάσταση γιατρού για μια εβδομάδα, ο κ. Καπεντζώνης είναι σαφής, «είναι το μόνο που δεν μας απασχολεί. Το θέμα είναι να βρούμε γιατρό, όλα τ’ άλλα είναι λεπτομέρειες», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …