Home Παραπολιτικά Άλογο κούρσας ή ο Ψαρής;
Παραπολιτικά - 27 Οκτωβρίου, 2020

Άλογο κούρσας ή ο Ψαρής;

 Άλογο κούρσας ή ο Ψαρής;

 

Μια από τις πιο παράδοξες τοποθετήσεις που ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ ήταν του δημάρχου Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές. Όλοι οι δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης ισχυρίζονταν ότι η Στερεά έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες και ότι έχουν υποχωρήσει οι αναπτυξιακοί δείκτες, ενώ ακούγοντας το δήμαρχο Λοκρών πίστευες «τι Λαμία, τι Παρίσι». «Όταν η εθνική οικονομία κλονίζεται δεν μπορούμε να μιλάμε για ισότητα. Είναι «άλογο κούρσας» η Στερεά και λόγο γειτνίασης με την Αττική. Δε μπορεί πάντα να στηρίζεις τα κουτσά άλογα για να ακολουθήσουν. Κάποτε πρέπει να στηρίξεις και αυτόν που έχει τις προοπτικές», τόνισε.

Αναρωτιέμαι ειλικρινά, που είναι το άλογο κούρσας; Στα οκτώ άτομα που πνίγηκαν στην Εύβοια; Στην τεράστια τουριστική έκρηξη; Στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της Στερέας; Ή μήπως το άλογο βοσκάει στο πλασματικό ΑΕΠ που παράγεται στο δήμο Τανάγρας;

Οκ. Ζεκεντές είναι πολύ καταρτισμένος και ρήτορας και μπορεί να βοηθήσει πραγματικά σε θετική κατεύθυνση. Καλά θα κάνει να αλλάξει το αφήγημα, γιατί αν και δίπλα στην Αττική δεν έχει σχέση ο ρυθμός ανάπτυξης, ούτε με την Αττική, ούτε με άλλη περιφέρεια και σε κανένα τομέα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…