Home Δήμος Δελφών Xρήστος Βανδώρος: Δήμος Δελφών, δυο πόρτες έχει η ζωή
Δήμος Δελφών - 12 Φεβρουαρίου, 2014

Xρήστος Βανδώρος: Δήμος Δελφών, δυο πόρτες έχει η ζωή

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν. Μαζί τους έρχονται τα σενάρια, οι τρολιές, τα ξεκαρφώματα τα δήθεν εμπιστευτικά και ενημερωμένα σχόλια και πληροφορίες, από  ..έγκυρες και «έγκυες» πηγές. Πολλοί αγωνιούν για τους υποψήφιους, τους συνδυασμούς, τα ποσοστά εκλογής, την αποτυχία του δείνα, την επιτυχία του τάδε αν …. κατέβει επικεφαλής.

Κοινή συνισταμένη;

 Όλοι να δηλώνουν ανεξάρτητοι αντιμνημονιακοί, κινηματικοί, αντινευραλγικοί και παυσίπονοι.

Ακόμη και οι αρχηγοί των διάφορων ΝΟΔΕ, γραμματείς και φαρισαίοι, όλοι οι master voice του συστήματος Τουμπανάρια – Βλαχοθανάσης- «αναπτυξιακές» αναθέσεις, Ευρολυγούρικα ΕΣΠΑ δηλώνουν παρόντες ή καλύτερα …τους δηλώνουν παρόντες. Ηρακλειδείς, έτοιμοι για όλα, προκειμένου να υπερασπίσουν (όχι την στρογγυλή τράπεζα) αλλά μόνο την ΤΡΑΠΕΖΑ. 

Όμως, μεγάλο το ρίσκο μετά την Σχοιν-ι-ά που φάγανε. Και δεν καταπίνεται η άτιμη. Τόσα χρόνια, βλέπεις, κόμπος έγινε. Μεγάλο πρόβλημα. Μέχρι τώρα μπορούσαν να στήνουν δύο (2) συνδυασμούς εκ σάρκας μίας, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις του 51ου χιλιομέτρου ανάπτυξης και ευημερίας του λαού και του τόπου. Και τώρα μπορούν. ΜΟΝΟ που κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημαρχίας και τότε κλάφτα Χαράλαμπε.

Ποιόν να διαλέξουν για πρώτο και ποιόν για δεύτερο; Ρίχνουν ζαριές, αμολάνε ονόματα, κάνουν δημοσκοπήσεις, αλλά οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πλέον πολλοί. Σημαντικότερος όλων η αποστροφή του κόσμου στην ακολουθούμενη πολιτική, η έλλειψη οράματος από τις τάξεις του κυβερνητικού στρατοπέδου και των συνοδοιπόρων του, που θα αιχμαλώτιζε τον «υποτελή λαό». 

Όλα αυτά κάνουν ώστε η προσφιλής μέθοδος των δύο (2) ψηφοδελτίων να κινδυνεύει να ανοίξει τρύπες-πόρτες στο έως τώρα κλειστό σύστημα διπολικής εξουσίας και να δημιουργηθεί ρεύμα ανατροπής.

Τελικά όσο δύσκολο και αν είναι την ίδια επιλογή θα ακολουθήσουν. Είναι μονόδρομος.

          Προσπαθούν λοιπόν να στήσουν δύο ψηφοδέλτια. Πολύ θα ήθελαν ένα ισχυρό για γκεσέμι και ένα δεύτερο με στόχο να φρενάρουν το ενωτικό δημοκρατικό που προβάλει στον ορίζοντα. Άλλωστε έχουν «ξεσκιστεί» σε αποφάσεις – αναθέσεις και ρουσφέτια στην περιοχή.  

Οι αστάθμητοι παράγοντες όμως  τους υπερβαίνουν. Ο μέχρι τώρα εκλεκτός προφανώς θέλει να παραμείνει, αλλά μόνο εκβιάζοντας «καταστάσεις» και αποδεικνύοντας ότι είναι αναντικατάσταστος μπορεί. Αλλιώς κινδυνεύει από εκλεκτός να γίνει ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου. Προς το παρόν βέβαια και κρατάει και τους βαράει…

Υπάρχει και άλλος αστάθμητος παράγοντας. Οι ψήφοι της «λαϊκής δεξιάς» αναμιγμένοι με τις ναζιστικές γαρνιτούρες της. Φροντίζουν και για αυτές. Η δημιουργία και τρίτου συνδυασμού «τους» δεν είναι έξω από τους σχεδιασμούς  αρκεί να μην υπερβεί το ποσοστό του 3%.

Όσο για τον παράγοντα εταιρεία, εκεί τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα. Μετά το ηχηρότατο χαστούκι που φάγανε στο Λιδορίκι από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδας εναντίον της περιβαλλοντικής ασυδοσίας, φάνηκε ότι η στήριξη τους – τόσα χρόνια – σε συγκεκριμένες ομάδες εντός και εκτός πολιτικής σκηνής δεν έχει δρόμο. Η αγανάκτηση των πολιτών στηρίζεται εκτός των άλλων και στην ταύτιση των οικονομικών συμφερόντων με την πολιτική-κομματική καμαρίλα που τόσα χρόνια εξέθρεψαν στο όνομα τους. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά πως θα προσπαθήσουν να αναδιατάξουν την τακτική τους. Ας έχουμε τα μάτια ανοιχτά και τα μυαλά στα κάγκελα. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα πισωγυρίσματα. Δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή απέναντι στα δημόσια πρόσωπα. Οι πολίτες απαιτούν η γυναίκα του Καίσαρα και να είναι και να φαίνεται τίμια.

Τώρα είναι η ώρα για ένα πλατύ δημοκρατικό αντιμνημονιακό μέτωπο που θα ξεπαστρέψει «τον κόπρο του Αυγείου», ώστε να μπουν οι προϋποθέσεις, αφενός ανάσχεσης της σημερινής κατάστασης και αφετέρου ανάδειξης μιας άλλης πορείας που θα σέβεται και θα αναδείχνει τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας σε καθολικά της κοινωνίας.       

 

Χρήστος Βανδώρος 12-2-2014

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …