Home Πολιτικά - Φωκίδα To κείμενο που κατατέθηκε στα Δημοτικά Συμβούλια για τη λήψη μέτρων προς τις τουριστικές επιχειρήσεις –«Ανυπολόγιστη η ζημιά»
Πολιτικά - Φωκίδα - 11 Μαρτίου, 2020

To κείμενο που κατατέθηκε στα Δημοτικά Συμβούλια για τη λήψη μέτρων προς τις τουριστικές επιχειρήσεις –«Ανυπολόγιστη η ζημιά»

 To κείμενο που κατατέθηκε στα Δημοτικά Συμβούλια για τη λήψη μέτρων προς τις τουριστικές επιχειρήσεις –«Ανυπολόγιστη η ζημιά»

 

Με κοινό ψήφισμα στηρίζουν και οι δυο δήμοι της Φωκίδας τις πληγείσες τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο. Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρονται τα ακόλουθα:

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Μετά τις εξελίξεις με τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα και τη δέσμη μέτρων που έλαβε το Υπουργείο Υγείας, με ψυχραιμία και σύνεση, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, συντασσόμαστε σε μια στάση συνέπειας και ευθύνης, απέναντι στην απειλή για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η εξέλιξη των γεγονότων και τα αποτελέσματά τους πλήττουν όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα πόλεις και Νομούς που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπως η πόλη των Δελφών και κατ’ επέκταση η Φωκίδα.

Όπως γνωρίζετε, το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο αφενός δημιουργούσε αυξημένη επισκεψιμότητα στην πόλη των Δελφών αλλά και στις γύρω περιοχές (Άμφισσα,Ιτέα, Γαλαξείδι, κλπ.), αφετέρου αποτελούσε και μια πολύ σημαντική προβολή του τόπου μας, δεδομένου ότι προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας συμμετείχαν σε αυτό, ακυρώθηκε.

Επιπλέον οι ακυρώσεις των κρατήσεων από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού αγγίζουν το ποσοστό του 90- 95%, καθόσον οι Ταξιδιωτικές Οδηγίες των Ασιατικών, Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών χωρών δεν επιτρέπουν ή αποτρέπουν τις οργανωμένες μετακινήσεις των κατοίκων των χωρών αυτών. Περαιτέρω, οι σχολικές εκδρομές, πάσης φύσεως, ακυρώθηκαν εξ ολοκλήρου.

Οι αρνητικές επιπτώσεις λοιπόν της μηδενικής επισκεψιμότητας, για έναν τόπο που ζει αποκλειστικά σχεδόν από τον τουρισμό, είναι τεράστιες τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους εργαζόμενους. Η Φωκίδα αποτελεί ήδη πληγείσα περιοχή.

Το μέγεθος της ζημίας είναι ανυπολόγιστο !!!!!!!!!!!!!!!!!

Η  ένταξη της Φωκίδας στις πληγείσες περιοχές, καθότι το τουριστικό προϊόν μας συνδέεται με μαζικές αφίξεις στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια, λιμάνια), αποτελεί υποχρέωση της Ελληνικής πολιτείας.

Για τους λόγους αυτούς, ανωτέρα βία, απαιτούμε νομοθετική ρύθμιση των παρακάτω επιχειρήσεων: Ξενοδοχειακών, Εμπορικών, Μεταποιητικών, Επιχειρήσεων Εστίασης, Τουριστικών, Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών, Ελεύθερων Επαγγελματιών, των Τουριστικών Γραφείων και Μεταφορέων και της Κοινοπραξίας Ιδιοκτητών Ταξί Δήμου Δελφών, προκειμένου τόσο οι τράπεζες όσο και το Ελληνικό κράτος να προχωρήσουν στην, 

-αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων έως 31 Αυγούστου 2020.

-αναστολή πληρωμών δόσεων δανείων, άτοκα,  έως  31 Αυγούστου 2020.

-παράταση υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. των οποίων η προθεσμία λήγει την 31 Μαρτίου 2020 έως 31 Αυγούστου 2020, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.

-παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων και δημοτικών φόρων έως και 31 Αυγούστου 2020.

-αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων έως 31 Αυγούστου 2020 σε Εφορία και ΕΦΚΑ και ΟΤΑ.

-δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.

-κεφαλαιοποίηση των καθυστερημένων μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα ασφαλιστικών εισφορών ΧΩΡΊΣ των πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

-όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για οκτώ (8) μήνες.

-πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής έως 31 Αυγούστου για τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ κλπ.).

-εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery: αποζημίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων, για απώλεια εισοδήματος (από την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ 13776/27.02.2020 μέχρι και έξι μήνες μετά) είτε από Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε με ειδική άδεια να τεθεί υπό τον Κανονισμό 651/2014 της ΕΕ για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 108 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

– Για τα τουριστικά γραφεία και ΤΕΟΜ να παρασχεθεί τρίμηνη πίστωση από τις Ασφαλιστικές Εταιρίες για την ασφάλιση των μέσων μεταφοράς καθώς και για τα συμβόλαια Αστικής Ευθύνης και για τα ενεργά συμβόλαια που πλησιάζουν στη λήξη τους, παράταση ισχύος για τρεις μήνες .                                                 

– Για τα τουριστικά γραφεία για τα οποία ο χρόνος ανανέωσης του ειδικού σήματος λειτουργίας  συμπίπτει με το χρόνο που διαρκεί η παραπάνω κρίσιμη κατάσταση, και επειδή  απαιτείται επανέκδοση εγγυητικής επιστολής 5000€, να ισχύσει ειδικό καθεστώς που θα διευκολύνει την έκδοση του αξιόγραφου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…