Home Εικόνες Αρχικής Στον πρώτο πυλώνα το Μπράλλος – Άμφισσα για το Χρήστο Σταϊκούρα

Στον πρώτο πυλώνα το Μπράλλος – Άμφισσα για το Χρήστο Σταϊκούρα

Στον πρώτο από τους πέντε πυλώνες που αναβαθμίζουν την Ελλάδα βρίσκεται το έργο Μπράλλος – Άμφισσα κατά τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και το λέει σε κάθε ευκαιρία.

Στο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής τόνισε πως «η Ελλάδα αναβαθμίζεται, με πυλώνες τις ασφαλείς υποδομές και τις πράσινες μεταφορές».

Αναλυτικά αναφέρθηκε σε πέντε πυλώνες δράσης και πρωτοβουλιών, που βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής στόχευσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτοί είναι οι εξής:

  1. Πολλά, μικρά και μεγάλα έργα, σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία υλοποιούνται, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Ε65, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, η οδική σύνδεση Άκτιο Αμβρακία, ο ΒΟΑΚ, το Flyover στη Θεσσαλονίκη, οι οδικοί άξονες Μπράλος – Άμφισσα και Ιωάννινα Κακαβιά, 10 μεγάλα, εθνικής σημασίας αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 344 εκατ. ευρώ και 49 μεγάλα αρδευτικά έργα, προϋπολογισμού 642 εκατ. ευρώ.
  2. Οι χρηματοδοτικές πηγές που αξιοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση νέων έργων και την συντήρηση των υφιστάμενων. Πρόκειται για εθνικούς, αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους, με τη συμμετοχή και συμβολή και του ιδιωτικού τομέα, μέσω – μεταξύ άλλων – των παραχωρήσεων και των Συμβάσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
  3. Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, με στόχο την «πράσινη μετάβαση» στις μεταφορές.
  4. Η ολοκλήρωση της δύσκολης άσκησης της προμήθειας 250 νέων ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για την ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο τέλος Απριλίου του 2024.
  5. Η ανάπτυξη ενός μοντέλου βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στον βιώσιμο σχεδιασμό των μεταφορικών συστημάτων, όχι μόνο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, μέσω των μεγάλων έργων που υλοποιούνται, αλλά και μέσω των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), του κύριου εργαλείου σχεδιασμού για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας και τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης στις πόλεις μας.

Όσον αφορά το ζήτημα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας ο κ. Σταϊκούρας τόνισε:

«Στο ΥΠΥΜΕ, ο σχεδιασμός της βιώσιμης αστικής κινητικότητας γίνεται πράξη. Θέτουμε, δηλαδή, τον πολίτη – επιβάτη στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κινητικότητας, ώστε να διευκολύνουμε τη μετακίνησή του και να βελτιώσουμε τις συνθήκες μεταφορών με βιώσιμο τρόπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…