Home Δήμος Δωρίδας Μηνύσεις και αυτόφωρα – Μια περίεργη ιστορία στη Δωρίδα
Δήμος Δωρίδας - Εικόνες Αρχικής - 16 Ιανουαρίου, 2024

Μηνύσεις και αυτόφωρα – Μια περίεργη ιστορία στη Δωρίδα

– Δημότης αιτήθηκε ρύθμιση οφειλών και άρση κατασχέσεων, ενώ όταν δεν το πέτυχε μήνυσε τον υπάλληλο για παράβαση καθήκοντος. – Επέλεξε την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής θεωρώντας δεδομένο ότι μπορεί να αρθεί η κατάσχεση με ρύθμιση.

Ένα από τα πλέον ασυνήθιστα περιστατικά διαδραματίστηκε στο δήμο Δωρίδας, με τη χαραυγή του νέου έτους και την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, με τη βασική ευθύνη να βαραίνει τις προεκλογικές αμετροεπείς υποσχέσεις και τα ταξίματα που δεν πατάνε πουθενά νομικά!

Την περασμένη εβδομάδα σύζυγος μεγαλοοφειλέτη του δήμου Δωρίδας νωρίς το πρωί απευθύνθηκε στην ταμειακή υπηρεσία για να ξεμπλοκάρει τους κατασχεμένους λογαριασμούς, για οφειλές χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα κατέθεσε αίτημα μέσω του οποίου αμφισβητούσε ένα μέρος της οφειλής. Ακόμη ζητούσε διαγραφή προσαυξήσεων και με αίτημα να ρυθμίσει το υπόλοιπο. Εδώ να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί κι άλλη ρύθμιση κατά το παρελθόν η οποία σήμερα δεν είναι ενεργή.

Η συγκεκριμένη γυναίκα κάθισε στο δήμο, ζητώντας επιτακτικά την άρση των δεσμευμένων λογαριασμών και ενώ η ώρα περνούσε και έβλεπε ότι δεν αποδεσμεύονται άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι δε θα έχει ευτυχή κατάληξη η επίσκεψη στο δήμο. Περί τις 14:00 το μεσημέρι, αποφάσισε να μηνύσει τον υπάλληλο θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη μη άρση του κατασχετηρίου των λογαριασμών του συζύγου της. Υπέβαλε τελικά μήνυση και κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία. Ο υπάλληλος συνελήφθη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Δε γίνεται άρση

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κατάσχεση λογαριασμών είναι το τελευταίο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης και όταν επιβληθεί από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να  γίνει ολική εξόφληση της οφειλής προκειμένου να προχωρήσει ο φορέας που δίνει την εντολή σε άρση.

Δυστυχώς αυτή την ουσιώδη λεπτομέρεια δεν τη γνωρίζουν αρκετοί πολίτες και γίνονται έρμαια στα χέρια πολιτικάντηδων που προεκλογικά υπόσχονταν άρσεις των δεσμευμένων λογαριασμών και διαγραφές οφειλών χωρίς να μπορούν νομικά να το κάνουν. Κορόιδευαν τον κόσμο κάποιοι εις γνώση τους και κάποιοι άλλοι από εγκληματική άγνοια. Τώρα, ήρθε η ώρα του λογαριασμού και θερίζουν θύελλες, όπως είναι λογικό, αφού έσπειραν ανέμους.

Ήταν και υποψήφια

Για το συγκεκριμένο περιστατικό θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι η εν λόγω Κυρία προεκλογικά ήταν υποψήφια με το σημερινό δήμαρχο κ.Δημήτρη Γιαννόπουλο, ενώ και ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος σε άλλο δήμο. Θεωρητικά όφειλε να ξέρει πως λειτουργεί ο δήμος, από τη στιγμή που αποφάσισε να τον διεκδικήσει. Αντ’ αυτού βρέθηκε μπλεγμένος ο υπάλληλος, στον οποίο υπέβαλε μήνυση για παράβαση καθήκοντος και εξύβριση.

Θέλει προσοχή

Όταν κάποιος αποφασίζει να αναμειχθεί στα κοινά και να ασκήσει δημόσια διοίκηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις υποσχέσεις τους, ώστε να μη βρεθούν εκτεθειμένοι και να είναι συνεπείς απέναντι στο δημόσιο λόγο που αρθρώνουν.

Ο χρόνος που επέλεξε η συγκεκριμένη δημότης να ζητήσει την άρση των κατασχεμένων λογαριασμών, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, δείχνει ότι ήταν απολύτως σίγουρη ότι μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα και αποδόθηκε στον εν λόγω υπάλληλο ότι δεν κάνει τη δουλειά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιο λάθος η νέα μελέτη από την παλιά! -Το…