Home Δήμος Δελφών Κρίσιμη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για τους καταυλισμούς – Στο «τραπέζι» οι προτάσεις
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 6 Δεκεμβρίου, 2023

Κρίσιμη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για τους καταυλισμούς – Στο «τραπέζι» οι προτάσεις

Τη Δευτέρα θα συζητηθεί ως μοναδικό θέμα και θα κατατεθούν οι προτάσεις του δήμου, ο οποίος είναι και ο μοναδικός αρμόδιος για τη μετεγκατάσταση. Αγωνιά η τοπική κοινωνία μετά την απόσυρση της πρότασης από την πλευρά του δήμου.

Για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, με μοναδικό θέμα τους καταυλισμούς Ρομά και την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης τους, μετά από αίτημα 300 και πλέον συμπολιτών μας.

Η απόσυρση της πρότασης

Οι αιτούντες θορυβήθηκαν μετά την απόσυρση της πρότασης από την πλευρά του δήμου Δελφών, καθώς από την πορεία της σύσκεψης αποδείχθηκε ότι η θέση που πρότεινε επί μια διετία ο δήμος, πλησίον του βιολογικού, δεν θα μπορούσε ποτέ να αδειοδοτηθεί.

Οι επαγγελματίες ωστόσο που υφίστανται τις συνέπειες από την παραβατικότητα μέρους της κοινότητας των Ρομά, απαιτούν μια λύση και τη θέλουν άμεσα. Εξάλλου είναι απολύτως λογικό πως κάποια στιγμή θα έφτανε «ο κόμπος στο χτένι» και είναι γεγονός πως άργησε πολύ να φτάσει η τοπική κοινωνία στα όριά της. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβλεπαν να διαιωνίζεται μια κατάσταση και να συντηρείται χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς να δώσει λύση. Επίσης, παρατηρείτο το φαινόμενο να αυξάνεται ο πληθυσμός των Ρομά με μεγάλη ταχύτητα, αφού κάποιες φορές ένα χρόνο πριν τις εκλογές είχαμε μαζικές μεταδημοτεύσεις.

Σήμερα μετά τις πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας η τοπική κοινωνία βλέπει επίσης να έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των Ρομά και η παραβατικότητα. Αντιθέτως, διαπιστώνει την απραξία των αρμοδίων να δώσουν λύση. Άλλωστε, όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αυγερινός απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, αν και κατά τη σύσκεψη η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε αναλυτικά με ποιον τρόπο μπορεί να εκτοπίσει τους νεόφερτους από την περιοχή, ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτε.

Τους ενοχλεί η αδράνεια

Οι επαγγελματίες ωστόσο βλέπουν την αδράνεια του δήμου, τόσο σε επίπεδο έλλειψης προτάσεων, όσο και την απροθυμία του να διώξει όσους δεν είναι δημότες του.

Από την πλευρά του ο δήμος έχει κολλήσει μόνο στην επιλογή του να μεταφερθούν οι δυο καταυλισμοί πλησίον του βιολογικού, χωρίς να μπορεί να αδειοδοτηθεί, χωρίς να του ανήκει η έκταση και φυσικά χωρίς να έχει εναλλακτική πρόταση. Παράλληλα ο δήμαρχος δε δέχεται και πολύ καλά κάνει, την παραμονή του υφιστάμενου καταυλισμού έμπροσθεν του ΒΙΟΠΑ, αν και δεν έχει κάτι να αντιπροτείνει.

Έχει υποχρέωση να έχει προτάσεις

Ο κ. Ταγκαλής και η ομάδα του έχουν υποχρέωση να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τουλάχιστον δυο εναλλακτικές προτάσεις για μετεγκατάσταση, τις οποίες αυτή τη φορά θα έχουν ψάξει νομικά και θα έχουν διαπιστώσει ότι μπορούν να αδειοδοτηθούν, σε δημοτικές εκτάσεις φυσικά για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει καμιά δικαιολογία για τη στάση της, αφού το θέμα σέρνεται από το 2018, που ο σημερινός δήμαρχος ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τότε είχε αντιταχθεί στην επιλογή του χώρου πλησίον των αθλητικών εγκαταστάσεων. Από τότε ο κ. Ταγκαλής ισχυριζόταν ότι έχει άλλη λύση και είναι η ιδανική. Μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης αποδείχθηκε ότι είχε μια πρόταση που δεν πάταγε πουθενά και δεν την είχε ψάξει καθόλου. Στην ουσία δεν είχε πρόταση και πέταξε απλώς κάτι αβασάνιστα για να μην φανεί ότι δεν έχει ασχοληθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…