Home Εικόνες Αρχικής KKE Eυπαλίου: “Το ψήφισμα του Δήμου Δωρίδας για τον πόλεμο στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης, είναι αντίθετο με τις λαϊκές ανάγκες”
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 4 Απριλίου, 2022

KKE Eυπαλίου: “Το ψήφισμα του Δήμου Δωρίδας για τον πόλεμο στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης, είναι αντίθετο με τις λαϊκές ανάγκες”

Το δήθεν φιλειρηνικό ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωρίδας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που καταψήφισε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι υποκριτικό, αποπροσανατολιστικό και αντίθετο με τις λαϊκές ανάγκες..

– Ουσιαστικά συγκαλύπτει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου και τις αιτίες του.  Τον  ολοφάνερο καυγά ανάμεσα σε δυο ληστές, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και καπιταλιστική Ρωσία για το μοίρασμα και την ηγεμονία στην εκμετάλλευση λαών και χωρών, που κορυφώθηκε με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

– Αποδέχεται τα επιχειρήματα των ΝΑΤΟ-ΕΕ μιλώντας για τη μάχη της Ουκρανίας του Ζελένσκι που γίνεται δήθεν για την ελευθερία και τη δημοκρατία.  

– Συγκαλύπτει τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ στο συγκεκριμένο πόλεμο όπως βέβαια και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ), σε όλο το φάσμα των τελευταίων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Μαλί κ.ά. )

– Αδιαφορεί για το λαό μας που πληρώνει βαρύ τίμημα από τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στους πολέμους τους. Τα δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, η πανάκριβη ενέργεια, η ακρίβεια και οι ελλείψεις στα είδη διατροφής, τα αδιέξοδα των μικρών επιχειρήσεων και η  έξαρση της ανεργίας γιγαντώνονται και αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Την ίδια στιγμή  οι εφοπλιστές, οι πολυεθνικές, οι επιχειρηματίες της ενέργειας, οι μεγαλέμποροι πλουτίζουν και κερδοσκοπούν με τη λαϊκή δυστυχία και ανέχεια.  

Η αλληλεγγύη στα θύματα αυτού του πολέμου είναι κούφια λόγια όταν δεν συνδέεται με την απαίτηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν. Δεν μπορεί να νοιάζεται πραγματικά για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, τα τρομαγμένα παιδιά, τις μανάδες που χάνουν τα παιδιά τους στον πόλεμο όποιος αδιαφορεί για τη δυστυχία του λαού μας.

 

Γιατί όπως λέει ο ποιητής:

Όταν ετέλειωσε ο τελευταίος πόλεμος, υπήρχαν νικητές και νικημένοι.

Στους νικημένους, ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα. 

Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο.

 

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση του λαού μας μπορεί να είναι μόνο μία:

 • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί, που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, στην Ουκρανία,  στη Ρωσία και αλλού.
 • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Κανένας έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού μας, όπως:

 • Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των πολλαπλών φόρων στην ενέργεια
 • Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
 • Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών σε λαϊκά νοικοκυριά
 • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
 • Γενναία στήριξη των ανέργων  
 • Μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρηματιών και της ντόπιας παραγωγής (αγροτών – κτηνοτρόφων ) εξασφάλιση διατροφικής επάρκειας
 • Μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, παιδείας, πρόνοιας.
 • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τη συνδικαλιστική οργάνωση, δράση και διεκδίκηση των εργαζομένων, την ελεύθερη έκφραση του λαού για τις σύγχρονες ανάγκες του.

 

ΚΟΒ Ευπαλίου του ΚΚΕ

3-4-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…