Home Εικόνες Αρχικής Επαγγελματίες ΒΙΟΠΑ Άμφισσας: «Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, η κοινωνική συνοχή είναι στα όρια της»

Επαγγελματίες ΒΙΟΠΑ Άμφισσας: «Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, η κοινωνική συνοχή είναι στα όρια της»

Απάντηση στο δελτίο Τύπου του Δήμου Δελφών που αφορούσε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των ρομά στις 11 Δεκεμβρίου, εξέδωσαν σήμερα οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στον ΒΙΟΠΑ Άμφισσας και πέριξ αυτού.

Στην ανακοίνωσή τους, οι επαγγελματίες τονίζουν πως στην εν λόγω συνεδρίαση «η Δημοτική Αρχή ήρθε εντελώς απροετοίμαστη και στην ουσία στάθηκε ακριβώς απέναντι από τους δημότες, μη εισηγούμενος καμία πρόταση» και την καλούν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει τον εμπαιγμό, καθώς η κοινωνική συνοχή είναι στα όρια της.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει τα εξής: «Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε το θέμα των καταυλισμών των Ρομά καθώς και της αυξανόμενης παραβατικότητας που μαστίζει την περιοχή της Άμφισσας ειδικότερα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου η μη υπεύθυνη στάση της Δημοτικής Αρχής ως προς το κυριότερο πρόβλημα που ταλανίζει το τόπο μας ενέτεινε την ήδη μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια της καθημερινότητας μας. Η ερασιτεχνική, επικίνδυνη προσέγγιση του σοβαρού αυτού προβλήματος εδώ και 4 χρόνια σε πρώτη φάση επιβεβαιώθηκε στην σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που συγκάλεσε ο Βουλευτής Φωκίδας και Υφυπουργός κ. Μπούγας Ιωάννης καθώς κατέρρευσε η λύση μετεγκατάστασης στο ΒΙΟΠΑ Άμφισσας μην πληρώντας όρους και νόμους του κράτους ονειροβατώντας σε λύσεις ανέφικτες μη υλοποιήσιμες χάνοντας πολύτιμο χρόνο – να σημειωθεί δε ότι ακόμη και αν υλοποιούνταν η πρόταση αυτή της Δημοτικής Αρχής, αυτή θα αφορούσε ΜΟΝΟ τον παράνομο καταυλισμό και όχι τον υφιστάμενο νόμιμο στη θέση ΚΑΜΙΝΟΣ.

Η δεύτερη φάση ανησυχίας αλλά και το αίσθημα του σνομπισμού  που μας μεταφέρθηκε και νιώσαμε είναι και το πιο ανησυχητικό ως προς τον τρόπο αλλά και την προσέγγιση αυτού του προβλήματος που η Δημοτική Αρχή ήρθε εντελώς απροετοίμαστη και στην ουσία στάθηκε ακριβώς απέναντι από τους δημότες, μη εισηγούμενος καμία πρόταση (μάλιστα δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας εγκάλεσε το κόσμο που είχε προσέλθει ότι δεν έχουν προτείνει λύσεις!!), χωρίς να έχει ζητήσει την γνώμη των υπηρεσιών του και των συμβούλων της ως προς την σύνταξη και παρουσίαση ενός ρεαλιστικού και εφικτού σχεδίου. Αντ’ αυτού, τελείως ανεύθυνα και παιδαριωδώς ζητούσε προτάσεις από τους δημότες που η ίδια θα αξιολογούσε στη συνέχεια, αδυνατώντας την ίδια στιγμή να οραματιστεί και να συντάξει δική της πόσο μάλλον και την υλοποίηση αυτής. 

Βεβαίως η προσωρινή μετεγκατάσταση δεν θα λύσει ή θα εξαλείψει το θέμα της παραβατικότητας αλλά εδώ δεν έχει προβεί ούτε στα βασικά στα οποία είναι δεσμευμένη από την ελληνική νομοθεσία να εφαρμόζει, αδυνατώντας να απαντήσει σε πολύ βασικά ερωτήματα που τέθηκαν όπως: η μη απογραφή του πληθυσμού, αν έχει συσταθεί και από ποιόν σχέδιο διαχείρισης, πότε έχει υποβληθεί, η συγκεκριμένη υπηρεσία που έχει δημιουργηθεί για τις ευπαθείς ομάδες, τι και ποιο έργο έχει να δείξει. Ήδη η πραγματικότητα την διαψεύδει στο επιχείρημα της ως προς την τακτική ενημέρωση και σχεδιασμό που εάν κάποιοι συμπολίτες μας δεν είχαν αιτηθεί αυτό το Δημοτικό συμβούλιο δεν θα είχε συμβεί ποτέ. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέστησε σαφές ότι η Δημοτική Αρχή για το μείζον αυτό ζήτημα ήταν απολύτως αδιάβαστη. Δεν παρέστη κανείς από τους πέντε (5) υπαλλήλους, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι για την συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα, δεν έγινε καμία παρουσίαση τυχόν ενεργειών της για συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για χρήση κονδυλίων, και το οποίο αναφέρθηκε από το κοινό.

Κυρίες και Κύριοί της Δημοτικής Αρχής.

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων αναλογιστείτε την βαριά ευθύνη που σας αναλογεί πλήρως με την απραξία σας και την ανευθυνότητα σας, μοιράζοντας ευθύνες δεξιά και αριστερά. Σταματήστε να εμπαίζετε τους συνδημότες σας ακόμη και τώρα, όπως το ότι δεν συμφωνείτε ως προς την τοποθεσία που οι ίδιοι κάποιοι από εσάς έχετε στο παρελθόν εισηγηθεί στη αλλαγή το ΓΠΣ την εξαίρεση από την ΖΟΕ Δελφών την θέση Κάμινος χαρακτηρίζοντας την ως θέση για ευπαθείς ομάδες χωρίς να προτείνετε άλλη εναλλακτική αλλά και την μη δέσμευση σας αποχαρακτηρισμού  αυτής της περιοχής καθώς και το μεγάλο χρόνο που χρειάζεται γι αυτή την ενέργεια που ακόμη ούτε καν έχετε ξεκινήσει.  

Μην τροφοδοτείτε με άλλη φλόγα την χύτρα που για χρόνια βράζει (θυμηθείτε τις δυσάρεστες συνέπειες του παρελθόντος) η οποία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα  για τον τόπο μας εάν την αφήσουμε να εκραγεί.

Η κοινωνική συνοχή είναι στα όρια της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…