Home Εικόνες Αρχικής Ψήφισμα ΠΕΔ Στερεάς για τη ΛΑΡΚΟ : Χαρακτηρίζει μη αναστρέψιμη την πώλησή της
Εικόνες Αρχικής - Στερεά - 3 Φεβρουαρίου, 2022

Ψήφισμα ΠΕΔ Στερεάς για τη ΛΑΡΚΟ : Χαρακτηρίζει μη αναστρέψιμη την πώλησή της

Ζητεί  τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας από τους αγοραστές

Χαρακτηρίζει μη αναστρέψιμη την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ αλλά με ψήφισμα και επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και μετά την πωλησή της,
Ο λόγος για το ψήφισμα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας , που υπογράφεται από τον προεδρό της και δήμαρχο Καρπενησίου κ Νίκο Σουλιώτη, ο οποίος επιπλέον προσθέτει ότι λάθος χειρισμοί των προηγούμενων κυβερνήσεων την κατέστησαν ζημιογόνο

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της κυβέρνησης, η οποία εκπροσωπήθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, δρομολογούνται εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε άμεσες απολύσεις εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, εκ των οποίων ένα μικρό ποσοστό θα επαναπροσληφθεί, με άλλους όρους εργασίας και σε απροσδιόριστο χρόνο από τον νέο ιδιοκτήτη, οι εργαζόμενοι από 55 ετών και άνω θα ενταχθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα παραμείνει άνεργο.

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη Στερεά Ελλάδα, καθώς δραστηριοποιείται σε τρεις Δήμους: Λοκρών, Ορχομενού και Διρφύων – Μεσσαπίων. Οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην απασχόληση αυτών των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και κατά συνέπεια αν υπάρξει κενό λειτουργίας ή απολύσεις, οι ευρύτερες περιοχές στους Δήμους αυτούς θα οδηγηθούν σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό μαρασμό. Θεωρήστε δεδομένο ότι ολόκληρες περιοχές θα εγκαταλειφθούν καθώς δεν υπάρχει εναλλακτικός πόλος απασχόλησης.

Η ΛΑΡΚΟ επίσης έχει αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο για την εθνική μας οικονομία. Ωστόσο, κάποιοι κακοί χειρισμοί και η διαχρονική απουσία σαφούς σχεδίου από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την κατέστησε ζημιογόνο επιχείρηση για το κράτος και φτάσαμε δυστυχώς στη σημερινή μη αναστρέψιμη επιλογή της πώλησης.

Για την πορεία αυτή, η ευθύνη δεν βαρύνει τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα – κι όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης έχουμε την υποχρέωση- να συνεχίσουν να αποτελούν το έμψυχο δυναμικό της επιχείρησης. Επιπλέον θεωρούμε ότι λόγω της συσσωρευμένης εμπειρίας τους, αποτελούν το σημαντικότερο συστατικό της ΛΑΡΚΟ και όχι βάρος γι’ αυτή, κι έτσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε, από εσάς κύριε Πρωθυπουργέ, να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να υπάρξει ένα νέο πλάνο για τη μετάβαση της ΛΑΡΚΟ στο νέο καθεστώς λειτουργίας, στο οποίο η μη παύση της λειτουργίας της επιχείρησης και η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας θα αποτελούν πρωταρχικά στοιχεία.

Η Π.Ε.Δ. και οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμοι να συνδράμουν με κάθε μέσο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Νικόλαος Σουλιώτης

Δήμαρχος Καρπενησίο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…