Home Εικόνες Αρχικής Άμεση μείωση κόστους διελεύσεων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ζητά το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας

Άμεση μείωση κόστους διελεύσεων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ζητά το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας

Η ακρίβεια και η μείωση του πακέτου των μηνιαίων διελεύσεων της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου ήταν τα θέματα της συνάντησης που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στα γραφεία της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίσθηκε και εστάλη επιστολή προς την εταιρεία εκμετάλλευσης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, η οποία κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία ζητείται αφενός συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας, για να τεθεί υπόψη τους το ζήτημα διά ζώσης και αφετέρου καλώντας την να προχωρήσει στην ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας για τη μείωση του κόστους διέλευσης στη Γέφυρα για όλους τους κατοίκους της Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Στην επιστολή τίθεται το μείζον θέμα της διέλευσης όλων των κατοίκων από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και το κόστος των διοδίων που καταβάλλουν οι διερχόμενοι, για το οποίο το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας υπέβαλε συνεχώς την αντίθεση του. Μεταξύ άλλων, αιτείται η μείωση του κόστους διέλευσης για τους κατοίκους της περιοχής εκατέρωθεν της γέφυρας, εργαζομένων με τόπο εργασίας στην απέναντι πλευρά της γέφυρας και ασθενών που μεταβαίνουν τακτικά για οποιαδήποτε θεραπεία και πρέπει να τη διασχίζουν.

Το έγγραφο της ΕΕΚΕ, που εστάλη στην εταιρεία Γέφυρα Α.Ε και κοινοποιήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο, έχει ως εξής:

Προς:

Γαλλο-ελληνικό φορέα Υπερθαλάσσιας ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου Α.Ε (Γέφυρα Α.Ε)

Θέμα: «Μείωση κόστους διέλευσης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. Πρωτ. 2039/16-12-2022 επιστολής μας προς την εταιρεία σας, με την οποία θέσαμε το ζήτημα της μείωσης των διοδίων των ασθενών με χρόνια νοσήματα από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, επανερχόμαστε με το παρακάτω αίτημά μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου επιτελεί σημαντικό έργο στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, αφού έχει μειώσει στο ελάχιστο τη σύνδεση της Πελοποννήσου με την Στερεά Ελλάδα και την εύκολη πρόσβαση στην Ήπειρο και στη Δυτικής Μακεδονία. Πλην όμως πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανάγκες των εργαζομένων αλλά και των ασθενών οι οποίοι, είτε λόγω της εργασίας τους είτε για λόγους υγείας, αναγκάζονται να διέρχονται καθημερινά επί δύο φορές ημερησίως τη Γέφυρα, με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται το κόστος της μετακίνησής τους.

Αφορμή της παρούσας επιστολής υπήρξε η συνάντηση που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία τής Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας, δοθέντος ότι η ακρίβεια και η μείωση του πακέτου των μηνιαίων διελεύσεων της γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου, έχει επιβαρύνει δραματικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής, οι εργαζόμενοι και οι χρονίως πάσχοντες, για λόγους που δεν αφορούν την αναψυχή τους αλλά την βιοποριστική ανάγκη ή την ανάγκη για θεραπεία, καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διέλευση πληρώνοντας το τέλος διοδίων.

Τα σημερινά δεδομένα και ιδίως η επέλαση της ακρίβειας, η αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών, ιδίως από εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, η εκτίναξη του κόστους κίνησης με την αύξηση των τιμών των καυσίμων (γεγονός αυτονόητο για τις πιο πάνω κατηγορίες μετακινούμενων πολιτών), επιβάλλουν τη γενναία αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος. Είναι αδύνατο πλέον, με τις συνθήκες που επικρατούν, να αξιώνει κάποιος από κάτοικο της περιοχής, εργαζόμενο ή χρονίως πάσχοντα να καταβάλει έως και εκατοντάδες ευρώ μηνιαίως, πλέον των καυσίμων που αναγκαστικά θα δαπανήσει.

Για τον λόγο αυτόν ζητάμε όπως μειωθεί το κόστος διέλευσης για τις ανωτέρω κατηγορίες συνανθρώπων μας, κατοίκων της περιοχής, εργαζομένων με τόπο εργασίας στην απέναντι πλευρά της Γέφυρας και ασθενών που μεταβαίνουν τακτικά για οποιαδήποτε θεραπεία και πρέπει να τη διασχίζουν. Οι προτάσεις της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας-Δωρίδας μπορούν να συζητηθούν διά ζώσης, σε συνάντηση την οποία αιτούμαστε να έχουμε με εκπροσώπους της εταιρείας σας, το συντομότερο δυνατό.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Απόστολος Ραυτόπουλος            Ιωάννης Βασιλόπουλος

Κοιν: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…