Home Δήμος Δελφών 58 έργα και προμήθειες στο Δ.Δελφών
Δήμος Δελφών - 22 Ιουνίου, 2020

58 έργα και προμήθειες στο Δ.Δελφών

 Συμβασιοποιημένα, έτοιμα για δημοπράτηση και υπό ωρίμανση

58 έργα και προμήθειες στο Δ.Δελφών

-Για τα ενημέρωσε αναλυτικά ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα έργα του δήμου έκανε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την οποία παρουσιάστηκαν 58 συνολικά έργα, μελέτες και προμήθειες.   

Ανάμεσα στα έργα ξεχωρίζει το θέμα με το ζήτημα που έχει προκύψει για το κέλυφος της Ιτέας όπου δεν είχαν συμπεριληφθεί προσβάσεις ΑμεΑ και διορθώνεται η αρχική μελέτη, όπως η μελέτη του Ναυταθλητικού Γαλαξιδίου που δεν πέρασε τη σκόπελο της υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων, αλλά και ο χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων που όπως τονίστηκε δεν μπορεί να λάβει οικοδομική άδεια.

Από την παρουσίαση που έγινε φάνηκε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή προχωράει κανονικά τα έργα που προετοίμαζε και σχεδίαζε η προηγούμενη, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η συνέχεια του δήμου δεν είναι «έπεα πτερόεντα»!

Επιπλέον ικανοποίηση προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμος έχει πλήθος μελετών, όπως φαίνεται και με τα επιλαχόντα έργα του LEΑDER, τα οποία μπορεί να εντάξει ανά πάσα στιγμή ανοίξει πρόγραμμα μέσω του οποίου μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Στις νέες προτάσεις που παρουσιάστηκαν ξεχωρίζει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, στην περιοχή πέριξ του κάστρου, καθώς τα βραβεία μπορούν να λειτουργήσουν ως κίνητρο για τη συμμετοχή σε αυτόν νέων αρχιτεκτόνων και το κάστρο της πόλης πηγή έμπνευσης!

 

Α. ΣΕ ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ (12)

 

1.ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Δ.Κ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – Α ΦΑΣΗ.

Προϋπολογισμός:  129.441,00 €

Το έργο ήταν δημοπρατημένο, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, εκδόθηκε οικοδομική άδεια με κάποιες αλλαγές στη χωροθέτηση των γηπέδων και η νέα Δημοτική Αρχή προγραμμάτισε τη μεταφορά των δυο πίλαρ που ήταν εντός του γηπέδου. Το έργο έχει ξεκινήσει και είναι σε παράταση, την οποία ζήτησε ο εργολάβος, λόγω πανδημίας.

 

2.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 Δ.Κ. ΔΕΣΦΙΝΑΣ

Προϋπολογισμός:  51.108,04 €

Το έργο ήταν δημοπρατημένο και έχει ήδη ολοκληρωθεί.

 

3.ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

Προϋπολογισμός: 60.000,00 €

Είχε διπλή χρηματοδότηση, καθώς από 30.000 έβαλαν ο δήμος και η περιφέρεια. Αντιμετωπίστηκαν κάποια προβλήματα με τη μελέτη, καθώς δεν είχε δοθεί άδεια, ενώ υπήρχαν ελλείψεις αναφορικά με τη στέγη και τα κουφώματα. Για να ολοκληρωθεί άρτια η Δημοτική Αρχή αναζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση την οποία βρήκαν από χορηγία της κ. Παντελεημονίτου.

 

4.ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Προϋπολογισμός: 442.500,00 €

Δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί δε μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Αμέσως μετά τις εκλογές άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο. Ένας μη αδειοδοτημένος χώρος θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθώς κανείς δε θα μπορεί να το διαχειριστεί.

 

5.ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ, Δ.Ε. ΔΕΛΦΩΝ, Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ, Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α΄ΦΑΣΗ)

Προϋπολογισμός: 282.200,00 €

Το έργο ήταν δημοπρατημένο, ο ανάδοχος έχει ζητήσει παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών.

 

6.ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Προϋπολογισμός: 60.000,00 €

Το έργο ήταν δημοπρατημένο, αλλά δε μπορεί να ξεκινήσει γιατί δεν έχει οικοδομική άδεια, η οποία απαιτεί έγκριση ΚΑΣ, δεδομένου ότι βρίσκεται εντός Β Ζώνης Δελφικού Τοπίου. Ο δήμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για να στείλει τα δικαιολογητικά προς έγκριση.

 

7.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Προϋπολογισμός: 104.950,00 €

Το έργο χωρίζεται σε δυο φάσεις, την προμήθεια και την τοποθέτηση. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε, υπάρχει ανάδοχος, ενώ στη Β φάση έγιναν κάποιες προσφυγές και την τρίτη εκδόθηκε η απόφαση και ο ανάδοχος είναι ο ίδιος με την προμήθεια.

 

8.ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Προϋπολογισμός: 90.390,98 €

Έχει ολοκληρωθεί.

 

9.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΆΜΦΙΣΣΑΣ ΕΩΣ ΖΑΖΑΝΙΑ.

Προϋπολογισμός: 318.839,59 €

«Ταλαιπωρημένο» χαρακτήρισε το έργο αυτό ο Δήμαρχος, καθώς έρχεται με καθυστέρηση και απαίτηση πολλών ετών. Έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του.

 

10.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΙΤΕΑΣ

Προϋπολογισμός:  896.339,84

Το έργο ήταν δημοπρατημένο. Οι πρώτοι τέσσερις ανάδοχοι δεν αποδέχτηκαν να το αναλάβουν. Ένας από τους αναδόχους δέχτηκε να υπογράψει τη σύμβαση, υπάρχει μια εκκρεμότητα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία ως προς την πρόσληψη του ατόμου που θα επιβλέπει εκ μέρους της Ε.Φ.Α

 

11.ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ) ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ (Χ.Υ.Τ.Υ) Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ Β΄ΦΑΣΗ.

Προϋπολογισμός:  8.920.662,96 €

Είναι έργο με μεγάλη ιστορία. Η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας ήταν στις 15/6. Είναι ήδη σε διαδικασία αναδόχου για τη διαφημιστική καμπάνια η οποία θα παίξει καταλυτικό ρόλο σχετικά με το πώς θα αντιδράσουν στους καφέ κάδους οι πολίτες, όπως επεσήμανε ο κ. Ταγκαλής και εξέφρασε την ελπίδα μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια και τη μεθεπόμενη να ξεκινήσουν να πηγαίνουν οργανικά και πράσινα στο ΧΥΤΥ. «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για όλη την ευρύτερη περιοχή. Δεν υπάρχει πουθενά στην Στερεά ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας. Το δεύτερο βήμα είναι η μελέτη που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία ολοκληρώνεται σε λίγο, αν πάνε όλα καλά μέσα στο έτος θα προκηρυχθεί έργο 5,5 εκ ε για να έχουμε μια ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασία», τόνισε ο Δήμαρχος.

 

12.ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΙΤΕΑΣ – ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Προϋπολογισμός: 71.920,00 €

Το έργο είχε ξεκινήσει και ολοκληρώθηκε

 

Β. ΣΕ ΦΑΣΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ (32)

 

 

1.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ. (Β Φάση)

 

Προϋπολογισμός: 273.000,00 €

 

2.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ)

Προϋπολογισμός: 1.216.828,99 €

Για το διυλιστήριο έχουν ενταχθεί δυο προμήθειες. Η τηλεμετρία είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ και η δεύτερη φάση είναι άλλο ένα εκ ε και είναι ενταγμένο στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ. Είναι εξειδικευμένο έργο και χρειαζόταν επικαιροποίηση η μελέτη, έχει υποβληθεί αίτημα για την προκήρυξη, όπου έχουν γίνει και παρατηρήσεις, ενώ ο δήμος κάνει τις διορθώσεις για να προκηρύξει το έργο. Έχει ήδη ξεκινήσει την επικαιροποίηση και για τη Β φάση.

 

3.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ. (Αλυσιδάκι)

Προϋπολογισμός: 272.490,00 €.

Πρόκειται για φορτηγό με μεγάλους μεταλλικούς κάδους. Έχει ήδη γίνει η διαδικασία.

 

4.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΠΡΑΣΙΝΩΝ).

Προϋπολογισμός: 35.000,00 €.

Έχουν ήδη έρθει οι πράσινοι κάδοι, ολοκληρώθηκε η προμήθεια.

 

5.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

Προϋπολογισμός:  118.792,00

 Εγκρίθηκε η προέγκριση δημοπράτησης και ανοίγει η διαγωνιστική διαδικασία.

 

6.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ. ΔΕΛΦΩΝ – ΦΑΣΗ Α

Προϋπολογισμός:  999.461,70 €

Είναι το δεύτερο έργο που αφορά το διυλιστήριο και συμπληρώνει μια μεγάλη παρέμβαση για όλη την περιοχή.

 

7.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Προϋπολογισμός: 3.900.000,00 € μαζί με τις απαλλοτριώσεις

Το έργο είναι ενταγμένο στο περιφερειακό πρόγραμμα. Κάποια πράγματα αναφορικά με τις μεταφορές δεν είχαν προβλεφθεί επαρκώς στη μελέτη. Έγινε μια επικαιροποίηση του προϋπολογισμού και το έργο κλείνει στα 5.070.000 ευρώ μαζί με τα σύνοδα έργα, φωτισμός, αρχαιολογική έρευνα και απαλλοτριώσεις. Το επιπλέον ποσό θα το καλύψει η περιφέρεια. Μένει να εγκριθεί η επιπλέον χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση και να κηρυχθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Οι απαλλοτριώσεις μπορούν να γίνουν με δυο τρόπους, η μια είναι να γίνει με την κανονική διαδικασία που διαρκεί 12 μήνες ή να συμπτυχθεί κατά το ήμισυ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Υποβάλλαμε την προηγούμενη Τρίτη τα δικαιολογητικά.

 

8.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ PARKING).

Προϋπολογισμός: 1.500.000,00 €

Είχε εκπονηθεί η αρχιτεκτονική μελέτη από τον κ. Χατζημανωλάκη, είχε εγκριθεί με παρατηρήσεις από το ΚΑΣ. Για να δημοπρατηθεί χρειάζονται να διορθωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του ΥΠΠΟ και να γίνουν όλες οι υπολοιπόμενες μελέτες, όπως φωτοτεχνική, ύδρευσης, όμβρια, ηλεκτρολογικά, στατικά, φυτοτεχνικές, τεύχη δημοπράτησης, ενώ απαιτείται και προγραμματική σύμβαση μεταξύ περιφέρειας και δήμου. Δεν υπήρχε η έγκριση του δασαρχείου, άδεια δόμησης ενώ τα συμβόλαια ανέφεραν τη μισή έκταση. Χρειάζεται να εμφανιστούν τα 12 περίπου στρέμματα, όπου είναι σε εξέλιξη η σύνταξη των συμβολαίων, ενώ οι υπόλοιπες μελέτες εκπονούνται από τον κ.Χατζημανωλάκη με την πρόσθετη χρηματοδότηση, ενώ λήφθηκαν εγκρίσεις Δασαρχείου και Περιβαλλοντικές.

 

9.ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ) ΣΤΗΝ Δ.Ε ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ Δ. ΔΕΛΦΩΝ.

Προϋπολογισμός: 280.000,00 €

Είχε συνταχθεί μια μελέτη που στην πορεία ήθελε έγκριση από τη υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων, η λύση αυτή δεν εγκρίθηκε, οπότε χρειάστηκε να πάει όλο από την αρχή. Σε συνδυασμό με τον εργαστηριακό έλεγχο του φέροντος οργανισμού και την αλλαγή του νόμου περί αυθαιρέτων οδηγήθηκε σε καθυστερήσεις.

 

10.ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΙΤΕΑΣ

Προϋπολογισμός: 365.000,00 €

Είχε εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία είχε εγκριθεί από το ΚΑΣ με παρατηρήσεις. Έπρεπε να εκπονηθούν οι υπολειπόμενες μελέτες, οι οποίες έδειξαν έργο 880.000 ε. Επειδή το έργο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κολυμβητήριο Ιτέας και με το συνοδό έργο του κολυμβητηρίου, έγινε διάγραμμα δόμησης συνολικά για όλα, αλλά όταν υποβλήθηκε στη ΓΓ Αθλητισμού για έγκριση, επεστράφη με τρισέλιδο παρατηρήσεων, γιατί στην αρχική μελέτη δεν συμπεριλαμβάνονται προσβάσεις για ΑμεΑ. Ξεκίνησαν όλες οι μελέτες από την αρχή. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει ξανά όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, καθώς και ο νέος προϋπολογισμός.

 

11.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Προϋπολογισμός: 1.461.694,84 €

Η διαγωνιστική διαδικασία πήγε από την αρχή. Υπήρξε μια παλινωδία με το Ελεγκτικό Συνέδριο, στη συνέχεια υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση με τον περιφερειάρχη, έλαβε και προέγκριση δημοπράτησης οπότε άμεσα δημοπρατείται. Παράλληλα εκδόθηκαν και οι άδειες, κατεδάφισης, οικοδομικής και προμήθειας κοντέινερ.

 

12.ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ.) ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ.

Προϋπολογισμός:  2.500.000,00 €

Υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά.

 

13.ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Προϋπολογισμός:  1.499.400,00 €

Περιλαμβάνει 10 υποέργα. Τώρα ξεδιαλύνει η διαδικασία πως θα περπατήσει. Είναι σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και περιλαμβάνει πολλά ιδιωτικά έργα. Έχει μια ιδιαιτερότητα, αν ένα έργο δεν υλοποιηθεί συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα. Δημοπρατούμε ένα υποέργο για να κατοχυρώσουμε τη διαδικασία, αν πάρουμε την έγκριση από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων προχωράμε με το ταρτάν και με το αντιπλημμυρικό.

 

14.ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

Προϋπολογισμός:  337.307,22 €

Το έργο ήταν ενταγμένο και έτοιμο για δημοπράτηση. Απαιτούσε βελτιώσεις στην προσβασιμότητα ΑμεΑ, είχαμε βάλει 30.000 ε, αλλά έγιναν σοβαρές παρατηρήσεις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οπότε το ποσό πήγε στις 60.000 ε και ο δήμος αναγκάστηκε να το καλύψει με ίδιους πόρους. Αναμένεται η άδεια δημοπράτησης.

 

15.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.

Προϋπολογισμός: 850.000,00 €

Το έργο εντάχθηκε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ.

 

 

Β.4. LEΑDER πρόσκληση της ΑΝ.ΦΩ Α.Ε

 

 

Όλα τα έργα των Αναπτυξιακών εταιρειών της Στερεάς Ελλάδας έχουν καθυστερήσει, λόγω δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργεί η Περιφέρεια στις ιδιωτικές προτάσεις επενδύσεων και σε αυτές των έργων των ΟΤΑ. Εκτίμησή μας είναι ότι θα προχωρήσουν μετά το τέλος Αυγούστου.

 

16.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Προϋπολογισμός: 372.000,00 €

Παρατηρήσεις Δ.Τ.Υ: Επιλαχόν έργο

 

 

17.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ Δ.Ε. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ.

Προϋπολογισμός: 369.964.48 €

Ενταγμένο

 

18.ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥ ΣΤΡΩΜΗΣ

Προϋπολογισμός: 50.000,00 €

Ενταγμένο

 

19.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΛΟΦΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ

Προϋπολογισμός: 6.800,00 €

Παρατηρήσεις Δ.Τ.Υ: Επιλαχόν έργο

 

20.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5Χ5 ΣΤΗ ΛΑΚΚΑ ΔΕΛΦΩΝ

Προϋπολογισμός: 146.000,00 €

Παρατηρήσεις Δ.Τ.Υ: Επιλαχόν έργο

 

21.ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Προϋπολογισμός: 74.400,00 €

Ενταγμένο

 

22.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΚ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΟΥ

Προϋπολογισμός: 40.000,00 €

Παρατηρήσεις Δ.Τ.Υ: Επιλαχόν έργο

 

 

Β.5. LEADER ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ -  ΟΙΤΗΣ

 

 

23.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ.

Προϋπολογισμός: 44.967.94 €

Ενταγμένο

 

24.ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΩΝ ΤΚ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ

Προϋπολογισμός: 49.999,26 €

Παρατηρήσεις Δ.Τ.Υ: Επιλαχόν έργο

 

25.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Προϋπολογισμός: 200.000,00 €

Παρατηρήσεις Δ.Τ.Υ: Επιλαχόν έργο

 

26.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ

Προϋπολογισμός: 123.985,26 €

Ενταγμένο

 

27.ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΩΝ Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.

Προϋπολογισμός: 24.800,00 €

Ενταγμένο

 

28.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ

Προϋπολογισμός: 15.284,64 €

Ενταγμένο

 

29. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ» ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΤΗΣ ΔΕ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Προϋπολογισμός: 184.831.92 €

Ενταγμένο

 

30.ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Προϋπολογισμός: 350.000,00 €

Οι μελέτες είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Θα αποσταλούν για έγκριση στο ΥΠΠΟ.

 

31.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ.

Προϋπολογισμός: 420.000,00 €

 

32.Σ.Β.Α.Κ. (ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ).

Προϋπολογισμός: 35.000,00 €

Στόχος είναι να δημοπρατηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

 

Γ. ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (14)

 

1.ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ. (νέα πρόταση)

Συντάχθηκε μελέτη με τις προδιαγραφές που ζητούσε το πρόγραμμα. Λήφθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις. Υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση εντός 2019. Αναμένεται η ένταξη.

 

2.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

(ΛΕΠΙΔΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΙΣ) (νέα πρόταση)

Προϋπολογισμός: 350.000,00 €.

Ολοκληρώνονται οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης.

 

3.ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ. (νέα πρόταση)

Βρέθηκε αγροτεμάχιο που να πληροί τις προϋποθέσεις, διαμέσου διαδικασίας διαγωνιστικής και υπογράφηκε προσύμφωνο.  Έχουν ληφθεί όλες οι εγκρίσεις (Αρχαιολογία-Περιβαλλοντικά-Χρήσεις γης-Τεύχη δημοπράτησης-Βεβαίωση από Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης-Δασαρχείο κ.λ.π.) Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και υποβλήθηκε τεχνικό δελτίο.  Αναμένεται η ένταξη.

 

4.ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ W.C. ΑΜΕΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. (νέα πρόταση)

Συντάχθηκαν όλες οι μελέτες και υποβλήθηκαν τεχνικά δελτία για τα σχολεία που πληρούν τις προδιαγραφές. Αναμένεται έγκριση.

 

5.ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (νέα πρόταση)

Υποβλήθηκαν 5 τεχνικά δελτία για χρηματοδότηση των μελετών στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

1.Αναβάθμιση λιμένα «Χηρόλακα» Γαλαξιδίου Π = 25.749,06 €

2.Μελέτη βυθομέτρησης και εκβάθυνσης λιμένα Γαλαξιδίου Π = 21.610,00 €.

3.Πρόγραμμα έργων ανάπτυξης λιμένων Γαλαξιδίου (Π.Ε.Α.Λ.) Π = 23.447,72 €.

4.Στρατιγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων λιμένα Γαλαξιδίου Π=23.968,78 €.

5.Τεχνικος Σύμβουλος Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Γαλαξιδίου Π = 24.467.18 €.

Εντάθηκαν οι μελέτες.

 

6.ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (MASTERPLAN ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ) (νέα μελέτη)

Εκπονείται συνολικός σχεδιασμός σε όλη την Χερσαία Ζώνη από το «Χηρόλακα» έως «Πέρα Πάντα». Έχει ολοκληρωθεί η αρχική αρχιτεκτονική προσέγγιση.

Στόχος άμεσος είναι η νομιμοποίηση των καταστημάτων που χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο στη χερσαία ζώνη. Θα γίνει παρουσίαση για διαβούλευση εντός Ιουνίου.

 

7.«ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ» (νέα πρόταση)

Προϋπολογισμός: 60.000 €

Έχει συνταχθεί η μελέτη επισκευής των φρεατίων της χερσαίας ζώνης λιμένα Γαλαξιδίου από τη ΔΕΥΑ, και έχει υποβληθεί για να ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις (Υπ.Ναυτιλίας, ΥΠΠΟ κ.λ.π.)

 

8.ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΣΑΙΑ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ  (νέα πρόταση)

Προϋπολογισμός: 576.000,00 €

ΠΡΟΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΠΡ/ΣΜΟ 280.000,00€. 

Υπάρχει προέγκριση ένταξης στο Πράσινο Ταμείο. Τροποποιήθηκε όλη η μελέτη (αρχιτεκτονικά, ηλεκτρομηχανολογικά κ.λ.π.). Συντάχθηκαν νέα τεύχη δημοπράτησης. Λήφθηκαν όλες οι εγκρίσεις και υποβλήθηκε εκ νέου για ένταξη στο Πράσινο Ταμείο. Το έργο εντάχθηκε. Ζητήθηκε και λήφθηκε προέγκριση δημοπράτησης. Ο διαγωνισμός βγήκε «στον αέρα».

 

9.ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ «ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ Δ.ΔΕΛΦΩΝ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Δ.ΔΕΛΦΩΝ (νέα πρόταση)

Προϋπολογισμός: 620.000,00 €

Είδος: Μελέτη

Εκπονήθηκαν πλήρεις μελέτες για το Κυριακοπούλειο και τα σχολικά κτίρια στις Τ.Κ. Άμφισσας, Ιτέας, Κίρρας, Γαλαξιδίου, Δελφών, Δεσφίνας, Γραβιάς, Πολυδρόσου. Συντάχθηκαν τεύχη δημοπράτησης. Θα παραληφθεί η μελέτη από το Δ.Σ. Θα υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης.

 

10.«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» (νέα πρόταση)

Προϋπολογισμός: 1.502.880,00 €

Στο πλαίσιο της παρούσας προμήθειας

 • θα προμηθευτούν και θα εγκατασταθούν σε κατάλληλα σημεία εντός ή πέριξ του Δάσους Μαυρολιθαρίου δύο (2) ολοκληρωμένα συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς (σταθμοί επιτήρησης). Το σύστημα θα στηρίζεται στη φιλοσοφία της άμεσης ανίχνευσης του καπνού κατά την αποκάλυψή του από μικρή εστία φωτιάς προ της εξάπλωσης της. Κάθε σταθμός επιτήρησης θα είναι αυτόνομος ενεργειακά και θα στέλνει τα δεδομένα μέσω κατάλληλου εξοπλισμού ασύρματης επικοινωνίας από τη θέση εγκατάστασής του στο κέντρο ελέγχου, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί τους δύο (2) σταθμούς επιτήρησης ξεχωριστά.

 • θα προμηθευτεί και θα εγκατασταθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός απεικόνισης στα κέντρα ελέγχου που θα περιλαμβάνει την εφαρμογή διαχείρισης και οθόνες απεικόνισης.

Το σύστημα δηλαδή θα αποτελείται από δύο (2) ολοκληρωμένα συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς (σταθμοί επιτήρησης) και από ένα (1) κέντρο ελέγχου.

 

11.ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΆΜΦΙΣΣΑΣ» (νέα πρόταση)

Προϋπολογισμός: 196.969,23  € (με τον προϋπολογισμό θα χρηματοδοτηθούν βραβεία για προμελέτη, που θα πάρει στα χέρια του ο δήμος, προκειμένου μελλοντικά την αξιοποιήσει και να τη χρηματοδοτήσει)

Α’ βραβείο Αξία σύμβασης μελέτης

1 Αρχιτεκτονικές Μελέτες 131.101,41 19.665,21 111.436,20

2. Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες 21.132,93 3.169,94 17.962,99

3. ΣΑΥ – ΦΑΥ 2.160,64 324,09 1.836,55

4. Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης 8.107,48 1.216,12 6.891,36

ΣΥΝΟΛΟ 162.502,46 24.375,37 138.127,09

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ 15% 158.846,16 ΦΠΑ 24% 38.123,08

 

12.ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  (νέα πρόταση)

Έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη σύνταξη (17) εισηγήσεων οι οποίες εισήχθησαν στο Δ.Σ. για λήψη απόφασης. Υποβλήθηκαν τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία. Αναμένεται η ένταξη των έργων.

 

13.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (νέα μελέτη)

Προϋπολογισμός:  1.199.586,75 €

(Είχε υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση. Το έργο βαθμολογήθηκε αρνητικά γιατί δεν είχε οριστική μελέτη και δεν εντάχθηκε στη χρηματοδότηση.)

Συντάχθηκε νέα ολοκληρωμένη μελέτη κατά προτεραιότητα όλων των υπολοίπων προγραμμάτων που «τρέχουν». Υποβλήθηκε μελέτη για την πυρασφάλεια και την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟ». Έγιναν οι απαραίτητες τακτοποιήσεις όλων των εγκαταστάσεων. Η μελέτη ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε από το ΔΣ.

Αναμένεται νέα πρόσκληση για να υποβάλουμε τεχνικό δελτίο (πιθανόν στο νέο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ που θα «ανοίξει» σύντομα).

 

14.ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ, Δ.Ε. ΔΕΛΦΩΝ, Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ, Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Β΄ΦΑΣΗ) (νέα πρόταση)

Έχει συνταχθεί η μελέτη για την Β΄ ΦΑΣΗ της Αγροτικής οδοποιίας. Λήφθηκαν τα Περιβαλλοντικές εγκρίσεις. Έχουν υποβληθεί και αναμένονται οι εγκρίσεις από Εφορεία Αρχαιοτήτων και Δασαρχείο. Χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕ566 της Περιφέρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…