Home Εικόνες Αρχικής “Η Φωκίδα δεν ταιριάζει στο ρόλο του παθητικού αποδέκτη που μας έχει καταδικάσει η ΝΔ”
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 14 Ιουνίου, 2023

“Η Φωκίδα δεν ταιριάζει στο ρόλο του παθητικού αποδέκτη που μας έχει καταδικάσει η ΝΔ”

Παρέμβαση – κάλεσμα για υποστήριξη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. απευθύνουν 20 πολίτες- φίλοι του κόμματος από τη Φωκίδα που αυτοπροσδιορίζονται ως θιασώτες του λεγόμενου δημοκρατικού σοσιαλισμού
Στο κείμενό τους αναφέρονται στις γενικότερες προσκλήσεις της εποχής ενώ σε ότι αφορά τη Φωκίδα σημειώνουν ότι δεν ταιριάζει “ο ρόλος του παθητικού αποδέκτη, αυτής της περιθωριοποίησης που μας έχει καταδικάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.”

Η παρέμβαση:

“Αγαπητές και αγαπητοί φίλες και φίλοι

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να εκφράσουμε τη βούλησή μας για τις πολιτικές της νέας διακυβέρνησης, που θα δεσμεύσουν τη χώρα μας τα επόμενα 4 χρόνια
Θεωρούμε ευθύνη και υποχρέωση να εκφράσουμε τη γνώμη μας, αφού οι επιλογές μας θα επηρεάσουν και τον τόπο που εξελίσσεται η ζωή μας.
Ο κόσμος αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Οι βεβαιότητες του χθες έχουν ανατραπεί.
Οι εκλογές που προηγήθηκαν έδωσαν συγκεκριμένο αποτέλεσμα που είναι σεβαστό. Βαδίζουμε σε νέες εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε δημόσια και απερίφραστα, ότι αν ο Λαός δεν του δώσει την ισχυρή πλειοψηφία που επιθυμεί, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές τον Αύγουστο.
Δείχνει να μην τον ενδιαφέρει το κόστος για το Λαό, την παραγωγική βάση της χώρας και την Πατρίδα.
Στη Χώρα μας τα επόμενα χρόνια θα εισρεύσουν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα περίπου 70 δισ.
Το πρόγραμμα Πισαρίδη που αφορά την κατανομή τους προβλέπει ότι τουλάχιστον τα 2/3 θα διατεθούν για μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.
Στην Αυτοδιοίκηση και την ελληνική περιφέρεια που ερημώνει, στην Αγροτική παραγωγή που διαρκώς χάνει την ανταγωνιστικότητά της, στους μικρομεσαίους που η πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία έχει στην πράξη αποτραπεί και στη νέα γενιά που εγκαταλείπει τη χώρα θα κατανεμηθούν απειροελάχιστοι πόροι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναδιαμόρφωση της κατεύθυνσής τους.
Πρέπει να δούμε μπροστά
Ο Σύριζα-Π.Σ. κυβέρνησε 4 χρόνια αφήνοντας θετικό αποτύπωμα διακυβέρνησης. Παρά τα λάθη, τις αστοχίες και τις αδυναμίες έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και εφάρμοσε κοινωνική πολιτική που κράτησε όρθια την κοινωνία. Άφησε επίσης στα ταμεία 37 δις για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Χάρη σε αυτή την εγγύηση η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα έχει χαμηλότοκο δανεισμό ασφαλή διαδρομή αποπληρωμής του χρέους και αυτοί οι πόροι είναι η τελευταία ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της.
Ο κόσμος αλλάζει
Σε μια περίοδο γεωστρατηγικών και περιφερειακών εξελίξεων καθίσταται αναγκαίο όσο ποτέ στη Χώρα να επανέλθει η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, προκειμένου και στα Βαλκάνια να διαδραματίζει ρόλο γέφυρας φιλίας και ανάπτυξης, αποτρέποντας τον αναθεωρητισμό που επιδιώκει η Τουρκία.

Ο τόπος μας

Η Φωκίδα μας ήταν πάντα τόπος των ανοικτών οριζόντων.
Ήταν της προόδου, της δημιουργίας και των αγώνων!
Του πολιτισμού και της ανθρωπιάς.
Η έγκριση μέσω της λαϊκής ψήφου, για την επόμενη τετραετία, των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης, που εντείνουν ανισότητες, συρρικνώνουν την εγχώρια παραγωγική βάση και εντείνουν την δημογραφική εγκατάλειψη, δεν συνάδει με την προοδευτική και δημοκρατική ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της και των ιστορικών της αγώνων .
Υπάρχει άλλος δρόμος!
Η Φωκίδα με συγκεκριμένο σχέδιο και δράσεις μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε πολύπλευρο κόμβο Πολιτισμικό, διαμετακομιστικό, εμπορικό, ενεργειακό, τουριστικό και παραγωγικό με επίκεντρο τον ιστορικό ελαιώνα της Άμφισσας και την κτηνοτροφική ανάπτυξη με έμφαση στα τοπικά προϊόντα.
Όλα τα προηγούμενα συνηγορούν πως δεν ταιριάζει σε μας, στην ιστορία, αλλά και τις δυνατότητες του Νομού μας, ο ρόλος του παθητικού αποδέκτη, αυτής της περιθωριοποίησης που μας έχει καταδικάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Πολύ περισσότερο δεν ταιριάζουν επιλογές ψήφου «απόσυρσης» ή διαμαρτυρίας!
Οι εκλογές του Ιούνη γίνονται πρόκληση και ευθύνη όλων μας να κρατηθεί ανοιχτή η πόρτα της ελπίδας για το λαό και τη χώρα μας.
Είναι η ώρα που η ψήφος μας, χωρίς να ακυρώνουμε τις κριτικές μας παρατηρήσεις, μπορεί να διεκδικήσει ένα παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο σε άλλη κατεύθυνση.
Όλοι εμείς που διαχρονικά συμπορευόμαστε με τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού και έχουμε δώσει στο παρελθόν νικηφόρες μάχες απέναντι στη δεξιά και την συντήρηση, οφείλουμε να εργασθούμε για τη μεγάλη συνάντηση στην κάλπη της 25ης Ιουνίου όλων των προοδευτικών και ιδεολογικών ρευμάτων, της αριστεράς και της οικολογίας για την πολιτική Αλλαγή.

Γατόπουλος Δρόσος Σταμάτης Θανάσης
Παπακωνσταντίνου Δημήτρης Μαρκεζίνης Νικόλαος
Παπαγεωργίου Παναγιώτης
Παναγιώτου Κωνσταντίνα
Παγώνης Παύλος Μοσκαχλαϊδής-Λαμπρόπουλος
Καραγεώργου Ευσταθία
Κόντου Αφροδίτη
Σταντζούρης Νικόλαος
Περδίκης Ευστάθιος
Σταμάτης Παναγιώτης
Μακρής Βασίλειος
Ζαγκλαράς Βασίλειος Κατσαρέλης Βασίλειος
Δελμούζος Δημήτριος
Μηλιώτης Ευθύμιος
Μπρέσιακας Αριστείδης
Κουτονιάς Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…