Home Κοινωνικοί φορείς 10ήμερο πανελλαδικής δράσης όλων των συνταξιουχικών σωματείων
Κοινωνικοί φορείς - 30 Σεπτεμβρίου, 2019

10ήμερο πανελλαδικής δράσης όλων των συνταξιουχικών σωματείων

 

 
Με αφορμή την 1η Οκτωβρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα συνταξιούχων οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου  – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ-ΝΑΤ– ΠΣΣ-Δικηγόρων  – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ πραγματοποιούν  10ήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.
 
Ειδικά , οι   συνταξιουχικές οργανώσεις Ν. Φωκίδας (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΊΟΥ, ΟΑΕ) υλοποιώντας τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής  καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου του 2019 στη Λιβαδειά στην κεντρική πλατεία στις 11:00 π.μ..
 
Στο μήνυμά τους οι συνταξιούχοι  αναφέρουν τα εξής:
Σεπτέμβρης 2019
 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 
Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία σταθερά. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ.
Ο νέος συσχετισμός που διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές με την εναλλαγή μεταξύ των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση, αποτελεί εγγύηση για την συνέχιση και το βάθεμα των αντεργατικών, αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που έχουμε γνωρίσει τα περασμένα χρόνια.
Η κατάσταση δεν είναι ίδια με το χθες, η κυβέρνηση της Ν.Δ πατάει και αξιοποιεί την «προίκα» που έλαβε από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο βάζοντας τον πήχη σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της με την ένταση του αυταρχισμού, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και μια σειρά αντεργατικών, αντιλαϊκών νομοσχεδίων και δηλώσεων, αλλά και αόριστων υποσχέσεων για την δημιουργία προσδοκιών, με επιδόματα, την στιγμή που το πληρωμένο συνταξιουχικό εισόδημα των συνταξιούχων και όλα τους τα δικαιώματα έχουν κατακρεουργηθεί.
Αξιοποιεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία και ετοιμάζει την κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της, με την προώθηση του συστήματος των «τριών πυλώνων» («εθνική» σύνταξη – επαγγελματικά ταμεία – ιδιωτική ασφάλιση) για να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει.
Η Πρώτη του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, οργανώνει πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.
Δεν θα νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να συνεχίσουν να μας ληστεύουν με πρόσχημα την κρίση ή την ανάπτυξη του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.
Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε την λογική ότι έγινε-έγινε. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα, που είναι πληρωμένα σε όλο μας τον εργασιακό βίο αλλά και σήμερα πληρώνουμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή.
Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
· Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
· Κατάργηση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.
· Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.
· Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.
· Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
· Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
· Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
    
Οι συνταξιουχικές οργανώσεις Ν. Φωκίδας (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΊΟΥ, ΟΑΕ) υλοποιώντας τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου του 2019 στη Λιβαδειά στην κεντρική πλατεία στις 11:00 π.μ..
Για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσει λεωφορείο από την πλατεία εθνικής αντίστασης (παιδική χαρά) στις 09:00 το πρωί της Πέμπτης. Η μετακίνηση δωρεάν. 
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 
6978225865 
6973201835
2265028706
 
Όλοι στο δρόμο του αγώνα
Να μη λείψει κανείς.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …