Home Καλαθοσφαίριση Αγωνία για τον πρωταθλητή
Καλαθοσφαίριση - 14 Μαΐου, 2020

Αγωνία για τον πρωταθλητή

Την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων ανδρών  σε περιφερειακό επίπεδο αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση η ΕΣΚΑΣΕ, στο πλαίσιο της γενικότερης απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως σε επόμενη συνεδρίαση θα αποφασιστεί η βαθμολογική κατάταξη αλλά και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και για το λόγο αυτό  ζητά από τις ομάδες να καταθέσουν μέχρι τις 20 του μήνα τις προτάσεις τους.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα   παίδων-εφήβων-κορασίδων-νεανίδων που ενδέχεται να συνεχιστούν λόγω των μορίων που συλλέγουν οι αθλητές-μαθητές για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

 

”To Δ.Σ της ΕΣΚΑΣΕ στη συνεδρίαση της 11-5-2020 αφού έλαβε υπόψιν:

α. Τις εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της Δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του Covid -19 , σε συνδυασμό με τις αποφάσεις και οδηγίες της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της Πολιτείας .

β. Την απόφαση της Ε.Ο.Κ περί μη συνέχισης της διεξαγωγής των Εθνικών Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2019-20 .

γ. Την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των αθλητών –αθλητριών , προπονητών, διαιτητών, κριτών παραγόντων κ.λ.π., δεδομένου ότι το μπάσκετ είναι άθλημα με πολλές επαφές .

Αποφασίζει την οριστική διακοπή όλων των Πρωταθλημάτων και Τουρνουά της ΄Ενωσής μας για τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-20 .

Σε νέα συνεδρίαση που θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες, το Δ.Σ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων όλων των πρωταθλημάτων και κατηγοριών, καθώς και για την αναδιάρθρωση αυτών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21 με γνώμονα και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης .

Προκειμένου να ληφθούν οι παραπάνω αποφάσεις θα επιθυμούσαμε να λάβουμε υπόψιν και τις απόψεις – προτάσεις των σωματείων – μελών μας , οι οποίες μπορούν να αποσταλούν με επίσημο έγγραφο ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά στο email [email protected] μέχρι τη Τετάρτη 20 Μαϊου 2020 .

Τέλος σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων , μετά από εισήγηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αναμένουμε τις αποφάσεις της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής και της Ε.Ο.Κ , λαμβάνοντας υπόψιν του δικαιώματος της εισαγωγής των αθλητών – αθλητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”.

 

Θρίλερ με την άνοδο

 

Εντωμεταξύ , αυτήν την περίοδο παίζεται το απόλυτο θρίλερ στην Α ΄ΕΣΚΑΣΕ σχετικά με το ερώτημα ποιά ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια και θα έχει του χρόνου δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στη Γ Εθνική.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΟΚ πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που προηγείτο στη βαθμολογία μέχρι τη στιγμή που διεκόπη επίσημα. Αυτή η ομάδα ήταν η Αναγέννηση Λαμίας η οποία ωστόσο δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στη Γ Εθνική και άρα το εισιτήριο πηγαίνει  αυτόματα στο δεύτερο της βαθμολογίας Γ.Σ. Ιτέας.

Την είδηση   επιβεβαίωσε χθες και ο προπονητής της ομάδας Χρήστος Μωραΐτης ο οποίος αφού είπε  ότι η ομάδα ήδη έχει ενημερωθεί επίσημα για αυτό το σενάριο στη συνέχεια σημείωσε ότι  δεν είναι σίγουρος αν θα μπορέσει να  αποδεχτεί τον τίτλο του πρωταθλητή και τον προβιβασμό   επειδή   τα χρήματα που θα χρειαστούν για τη Γ Εθνική είναι πολλά και δεν μπορεί να τα καλύψει από μόνος του ο Σύλλογος.

“Το ψάχνουμε ακόμη αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολο διότι θα χρειαστούν αρκετά χρήματα που εμείς δεν διαθέτουμε, υπάρχει οικονομική στενότητα  Αν μας βοηθούσε η τοπική κοινωνία και οι φορείς ίσως να το βλέπαμε. Δεν ξέρω ακόμη, θα δούμε..” τόνισε χαρακτηριστικά στην ΩτΦ 

Αν όμως τελικά δεν δεχθεί και ο Γ.Σ. Ιτέας τότε το εισιτήριο πηγαίνει στον τρίτο  Πρωτέα Σχηματαρίου ενώ από εκεί και πέρα δεν προβλέπεται κάτι στον ισχύοντα κανονονισμό, αν και δεν αποκλείεται να αλλάξει και αυτός όπως έγινε και το 2017 όταν η Παναγίτσα ανέβηκε στη Γ Εθνική ως 4η στην Α ΕΣΚΑΣΕ αφού είχαν παραιτηθεί οι άλλες ομάδες.

Επίσης, φέτος έχει αδειάσει μια ακόμα θέση από ομάδα της Περιφέρειας σε Εθνική κατηγορία, με την αποχώρηση του Αίαντα Αυλίδας από τη Γ’ Εθνική, οπότε θεωρητικά μπορεί να προκύψει και δεύτερη κενή θέση για ομάδα της ΕΣΚΑΣΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στην «Κάμινο» οι Ρομά – Ολική κυβίστηση του Δημάρχου

Τέλος εποχής και τέλος στο λαϊκισμό βάζει η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλλη…