Home Κοινωνικοί φορείς “Ύπουλος ο τρόπος που η εταιρία χρησιμοποιεί τα στοιχεία”
Κοινωνικοί φορείς - 19 Ιανουαρίου, 2021

“Ύπουλος ο τρόπος που η εταιρία χρησιμοποιεί τα στοιχεία”

 Για  ύπουλο τρόπο που χρησιμοποιεί η εταιρία τα στοιχεία σχετικά με τη χρήση των μηχανημάτων  προκειμένου να βγάλει “ψεύτες και τεμπέληδες” τους εργαζόμενους κάνει λόγο το “Σωματείο Χειριστών Βοηθών Τεχνικού Προσωπικού εκσκαπτικών ανυψωτικών και Γεωργικών μηχανημάτων” της ΙΜΕΡΥΣ.

Ουσιαστικά , οι εργαζόμενοι απαντούν στην πρόσφατη ανακοίνωση του τοπικού διευθυντή των μεταλλείων και επιπλέον χαρακτηρίζουν ως “απάτη” τις διακηρύξεις περί

 “διαλόγου” φέρνοντας ως παράδειγμα την εφαρμογή του εξαημέρου για το οποίο “μας λένε ότι με το διευθυντικό δικαίωμά μας κάνουμε ότι θέλουμε…”

Αναλυτικά η ανταπάντηση των εργαζομένων

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                                                                       ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Αρ. Πρωτ.1          Άμφισσα 17/01/2021

                                                                                       

ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΜΕRYS ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 

 Η μεταλλευτική εταιρεία ΙΜΕΡΥΣ αποφάσισε να απαντήσει στην ανακοίνωσή μας, ανάγοντας τα ψέματα ως αλήθειες προκειμένου να αποκαλέσει εμάς τους χειριστές τεμπέληδες και μάλλον ότι πληρωνόμαστε τζάμπα.

 Υποχρεωνόμαστε να απολογηθούμε σε όσους διάβασαν αυτή την απάντηση της ΙΜΕΡΥΣ και πρωτίστως στις οικογένειές μας μην θεωρήσουν ότι πηγαίνουμε στις γαλαρίες, στα έγκατα της γης, για βόλτα ή και για τουρισμό. Οι νεκροί συνάδελφοί μας τα τελευταία χρόνια στις γαλαρίες των μεταλλείων της Φωκίδας σίγουρα άλλα μαρτυρούν.

Ποια είναι τα ψέματά τους:

Α) Η ΙΜΕΡΥΣ αναφέρει ότι τα φορτηγά εργάστηκαν (για το 2020) 19.552 ή 3,6 ώρες /ημέρα, σε καθεστώς 3 βαρδιών τη μέρα, δηλαδή1,2 ω/βάρδια για το κάθε φορτηγό. Αντίστοιχα για τους φορτωτές 22.775 ή 5ω/ημ. Αν και τα στοιχεία αυτά δεν μπορούμε ούτε να τα διαψεύσουμε αλλά ούτε και να τα επιβεβαιώσουμε παρ’ όλα αυτά και υποθέτοντας ότι αυτά είναι σωστά εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι η εταιρεία έβαλε από τη μία τις ώρες εργασίας των μηχανημάτων και από την άλλη το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ είτε αυτά ήταν σε βλάβες ή ήταν εφεδρικά ή ακόμη και παροπλισμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 Για παράδειγμα τα φορτηγά είναι 18 και οι φορτωτές 20 ενώ οι γαλαρίες που γίνονται εργασίες είναι μόλις 7 και από αυτές στις μισές εργάζονται από δύο μηχανήματα ανα βάρδια. Αυτά δε τα μηχανήματα που δεν εργάζονται είναι αυτά που έχουν «φάει» ψωμιά τους, που είναι παλαιά (και αντιπαραγωγικά) και που παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες, που δεν «τραβάνε». Αυτά όμως τα μηχανήματα τα βάζει, η εταιρεία, στον ενεργό στόλο και βγάζει αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα μόνο και μόνο για να μας αποκαλέσει (με τον ύπουλο τρόπο που το κάνει) ψεύτες και τεμπέληδες. Από αυτά όμως που σας αναφέραμε καθώς και από την ίδια την ομολογία του διευθυντή του μεταλλείου σε πρόσφατη συνάντηση με το εργοταξιακό σωματείο ότι «το 2020 η παραγωγικότητα ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές».

Β) Μας λέει ο κ. διευθυντής ότι «η εταιρεία (προφανώς και ο ίδιος προσωπικά) αναπτύσσει έναν ειλικρινή διάλογο με τα σωματεία». Τα έργα τους όμως άλλα μαρτυρούν.

Η διαβούλευση ως κορυφαία στιγμή ενός διαλόγου αποδείχτηκε ως απάτη από τη μεριά τους. Έσυραν ένα σωματείο σε διάλογο για να εκμαιεύσουν τη συναίνεσή του για την εφαρμογή του 6ήμερου και έκτοτε μας λένε ότι με το διευθυντικό δικαίωμά μας κάνουμε ότι θέλουμε. Το σωματείο μας, έχει στείλει από τις αρχές του 2020 επανειλημμένα έγγραφα ζητώντας συνάντηση με την διοίκηση της επιχείρησης για μια σειρά ζητημάτων και τώρα (ένα χρόνο μετά) η εταιρεία απαντάει για ειλικρινή διάλογο.

 Ποιους προσπαθούν να κοροϊδέψουν οι κύριοι της ΙΜΕΡΥΣ;

  Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας αντί των ψεμάτων που επιμελώς κυκλοφορεί η εταιρεία.

 

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…