Home Πολιτικά - Φωκίδα Όταν η κυβέρνηση ζει και δρα σε πλήρη απομόνωση από την κοινωνία Απαντήσεις για γέλια
Πολιτικά - Φωκίδα - 4 Ιανουαρίου, 2020

Όταν η κυβέρνηση ζει και δρα σε πλήρη απομόνωση από την κοινωνία Απαντήσεις για γέλια

 Όταν η κυβέρνηση ζει και δρα σε πλήρη απομόνωση από την κοινωνία

Απαντήσεις για γέλια

-Δεν έχει ενημερωθεί το υπουργείο υποδομών από τους δήμους και την περιφέρεια της Φωκίδας για τις ανάγκες της περιοχής απαντά η Διεύθυνση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης. –Ουδεμία απάντηση από Καραμανλή για το έργο του Διαγώνιου άξονα, ωσάν η δημόσια διοίκηση να είναι τσιφλίκι του.

-Το έγγραφο που ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τους Βουλευτές δεν έχει σταλεί προς ενημέρωση στα υπουργεία;

 

Ρεπορτάζ: Γιώτα Γιαννούλη

 

Οι επίσημες απαντήσεις ή ακόμη χειρότερα η άρνηση απάντησης από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν επιβεβαιώνει την αισιοδοξία που αποτύπωσαν σε δελτία τύπου και δηλώσεις ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας και ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, κατά τις πολιτικές τους επαφές για τα έργα του διαγώνιου άξονα και του παραλίμνιου αγωγού.

 

Η ερμητική σιωπή …

 

Προεκλογικά ακόμη, όταν σηκώθηκε ο κουρνιαχτός στην αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι αδιαφορούσε για το θέμα του Διαγώνιου ο κ. Καραμανλής, αφού ως τομεάρχης το είχε παραλείψει από το πρόγραμμα της ΝΔ. Ακόμη όμως και όταν δημιουργήθηκε θόρυβος, δε βγήκε να πει μια κουβέντα, αδιαφορώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Φωκίδα, μια έδρα σίγουρη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τη ΝΔ. η ανάληψη του υπουργείου Υποδομών από τον κ. Καραμανλή δεν έφερε και κύματα αισιοδοξίας. Ωστόσο οι δηλώσεις του βουλευτή κ. Γιάννη Μπούγα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και του περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού μετά  τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή καλλιέργησαν ένα ελπιδοφόρο κλίμα για δυο έργα, τον διαγώνιο και τον παραλίμνιο αγωγό.

 

Η άρνηση….

 

Δυστυχώς όμως η στάση του κ. Καραμανλή μέχρι και σήμερα, δεν δείχνει ότι πρόκειται για δυο έργα έτοιμα προς δημοπράτηση την οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί. Ειδικά για τον διαγώνιο άξονα, δεν απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, δεν έχει κάνει μια δημόσια δήλωση, ούτε και απαντά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που τον αναζητούν για μια καθαρή θέση. Η άρνησή του να δώσει καθαρό στίγμα στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Κωνσταντόπουλος καταμαρτυρά γενικότερη απροθυμία ή και άρνηση για την υλοποίηση του έργου.

 

Ο εμπαιγμός…

 

Ειδικά για το θέμα του παραλίμνιου αγωγού η κατάσταση έχει ξεφύγει ξεπερνώντας και τον ορισμό της λέξης «εμπαιγμός». Η Διευθύντρια Έργων ύδρευσης – αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του υπουργείου Υποδομών στην απάντησή της προς τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Κωνσταντόπουλο, καταδεικνύει ως υπεύθυνους τους δήμους και την περιφέρεια που δεν ενημέρωσαν το υπουργείο για τις ανάγκες τους σε έργα. Λέει συγκεκριμένα ότι «συνεπώς τα προβλήματα, σχετικά με τη διαχείριση των λυμάτων γύρω από το Μόρνο και των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων του Λιδωρικίου και των φυλακών Μαλανδρίνου, θα συμπεριληφθούν στον εθνικό σχεδιασμό της χώρας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση με τα ζητούμενα στοιχεία, ούτε από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ούτε και από τους ενδιαφερόμενους δήμους, σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής».

 

Που είναι το φυλλάδιο που κατατέθηκε στον Πρωθυπουργό;

 

Φυσικά αυτοί οι ισχυρισμοί ακούγονται ως ανέκδοτο και εκθέτουν τον κ. Καραμανλή και τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών, αλλά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Τον εκθέτουν γιατί ο ίδιος είχε ζητήσει φυλλάδιο από το βουλευτή στο οποίο να γίνεται ιεράρχηση των έργων. Στο φυλλάδιο είχαν συμπεριληφθεί και τα δυο αυτά έργα, αλλά ο κ. Καραναλής και τα στελέχη του προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα φυλλάδια δεν διανεμήθηκαν προς τα αρμόδια υπουργεία.  Πως γίνεται η αρμόδια διεύθυνση να μην έχει ενημερωθεί όταν το έργο του παραλίμνιου ήταν ενταγμένο και απεντάχθηκε από τους ίδιους ως «φαραωνικό»; Αυτά θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

 

Στις 7 Ιανουαρίου η κυβέρνηση κλείνει έξι μήνες στο τιμόνι της χώρας. Έξι μήνες που η Φωκίδα στερείται εκπαιδευτικούς, γιατρούς και δεν έχει κανένα θετικό – χειροπιαστό αποτέλεσμα. Οφείλουν να επισπεύσουν το συντονισμό τους για να ξεκινήσει η πραγματική παραγωγή πολιτικού έργου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες καθυστερήσεις, πολύ δε περισσότερο για νέες ήττες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…