Home Εικόνες Αρχικής Όσο πλησιάζουμε στις εθνικές εκλογές τόσο κερδίζουν τις εντυπώσεις οι αυτοδιοικητικές Κορυφώνεται το ενδιαφέρον
Εικόνες Αρχικής - Περιφέρεια - 17 Δεκεμβρίου, 2022

Όσο πλησιάζουμε στις εθνικές εκλογές τόσο κερδίζουν τις εντυπώσεις οι αυτοδιοικητικές Κορυφώνεται το ενδιαφέρον

Όσο πλησιάζουμε στις εθνικές εκλογές τόσο κερδίζουν τις εντυπώσεις οι αυτοδιοικητικές

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον

-Στην Περιφέρεια στραμμένα όλα τα βλέμματα και στους υποψηφίους των δυο μεγάλων κομμάτων!

-Η εξαίρεση Φαρμάκη, «φαρμακώνει» όλους τους ενδιαφερόμενους που δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση.

 

 

Αν και πλησιάζει η κρίσιμη ώρα για τις εθνικές εκλογές που για πρώτη φορά θα γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής, τα βλέμματα όλων, ακόμη και των υποψηφίων βουλευτών μένουν κολλημένα στην αυτοδιοίκηση.

 

Τα βλέμματα στην Περιφέρεια

 

Στη Στερεά, αν και έχουμε κεντρικούς δήμους που βρίσκονται στον «αέρα» σχετικά με τα χρίσματα των δυο μεγάλων κομμάτων, η περιφέρεια εξακολουθεί να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και αν για το ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδόν κλείσει με τον κ. Απόστολο Γκλέτσο, για τη ΝΔ δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα, παρότι διαθέτει (;) εκλεγμένο Περιφερειάρχη, τον κ. Φάνη Σπανό! Από την πλευρά του κ. Σπανού γίνεται αγώνας δρόμου να πειστούν όλοι ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Στη μάχη έχουν ριχθεί με όλα τα μέσα, ακόμη και με φίλα προσκείμενα ΜΜΕ που φτάνουν στο έσχατο σημείο να απαντούν σε άλλα μέσα ενημέρωσης αντί του ιδίου του κ. Σπανού.

Ο ίδιος έχει πέσει με τα μούτρα στην κατάρτιση ψηφοδελτίου, το οποίο ήδη προσπαθεί ν’ ανανεώσει, καθώς πολλοί συνεργάτες του κατευθύνονται προς τους δήμους, καθώς συνειδητά δε θέλουν να συνεχίσουν μαζί του ή δεν πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναβγει! Από την πλευρά του πάντως θεωρεί σίγουρο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανανεώσει την υποστήριξή του στον κ. Σπανό, κάτι που δε φαίνεται ν’ ασπάζεται και η απέναντι πλευρά!

 

Η στήριξη στον Νεκτάριο Φαρμάκη

 

Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται μέχρι σήμερα πως εννοεί, όσα λέει. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως όταν θέλει να στηρίξει κάποιον το κάνει. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο εκλεκτός του νυν Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο Πρωθυπουργός, τόσο κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, όσο και από τη Βουλή ανακοίνωσε πως θα υποστηριχθεί ξανά!

«Για τον β΄ βαθμό θέλω να εκφράσω την μεγάλή μου ικανοποίηση για τη συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τον στηρίξαμε την προηγούμενη φορά, προφανώς θα τον στηρίξουμε και πάλι στις εκλογές του Οκτωβρίου», είπε πολύ συγκεκριμένα. Είδαμε λοιπόν, πως όπου είναι σίγουρος και όπου θέλει το κάνει. Όλοι οι άλλοι, πλην του κ. Φαρμάκη, καλά θα κάνουν να μην κοιμούνται ήσυχο και να μη θεωρούν τίποτε δεδομένο, γιατί δεν είναι! Τώρα, όσοι  είναι τόσον σίγουροι που στήνουν ψηφοδέλτια, δε θα πρέπει ν’ αποκλείσουν το ενδεχόμενο να κάνουν απλώς πιο εύκολη τη ζωή του διαδόχους τους!

 

Τα νούμερα που βάζουν φωτιά

 

Για τον κ. Σπανό δεν είναι καλός σύμμαχος τα νούμερα. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει η ΝΔ, φαίνεται να υπολείπεται σημαντικά. Μάλιστα σε πηγαδάκια βουλευτών ψιθυρίζεται ότι η διαφορά κυμαίνεται από 8 έως και 12 ποσοστιαίες μονάδες. Αν ισχύει πραγματικά το ποσοστό αυτό καταδεικνύει μια υποψηφιότητα ήττας, όσο και αν ο ίδιος ο κ. Σπανός προσπαθεί να μας ταΐσει σανό, διαδίδοντας παντού ο ίδιος και το περιβάλλον του, ότι θα βγει από την πρώτη Κυριακή. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζουν ότι σε δική τους δημοσκόπηση στην Εύβοια έχουν 51%. Φυσικά, αυτό το νούμερο είναι εξωπραγματικό και δεν το συγκεντρώνει ο συγκεκριμένος ακόμη και αν κατεβεί μόνος του, χωρίς κανέναν αντίπαλο!

Αυτονόητο είναι δε, πως όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, όσο ανακοινώνονται υποψήφιοι, τόσο θα αυξάνεται και η συσπείρωση των παρατάξεων.

 

Το κακό προηγούμενο

 

Οι σχέσεις Μητσοτάκη – Σπανού έχουν διαταραχθεί σοβαρά δυο φορές. Η μια ήταν όταν μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2020 που προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στη Βόρεια Εύβοια ο δεύτερος δήλωσε πως δόθηκε στις πυροσβεστικές δυνάμεις «εντολή μη κατάσβεσης». Κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι συνειδητά άφησε την πυρκαγιά να καταστρέψει τον τόπο.

Η δεύτερη ήταν ακόμη πιο δύσκολη, παρότι δεν έλαβε την ίδια δημοσιότητα. Με επιστολή του ο κ.Σπανός που δημοσίευσαν πανελλαδικά τα ΜΜΕ κατήγγειλε το καθεστώς που είχε δημιουργηθεί με τις ΑΠΕ και καθιστούσε σαφές ότι δε θα δεχτεί άλλες.

 

Και η απόσταση

 

Ακόμη όμως και οι καταγγελίες για τις πληρωμές, όπως και το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είναι σε άμεση σύνδεση με τον προκάτοχό του κ. Κώστα Μπακογιάννη, δημιούργησαν από νωρίς απόσταση στις σχέσεις Μητσοτάκη – Σπανού, παρότι ο πρώτος το 2019 είχε έρθει προεκλογικά 4 φορές στη Στερεά για να τον στηρίξει.

 

Η δημοσκόπηση

 

Άσχετα όμως με τα προσωπικά του αισθήματα ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να μην έχει ευαισθησίες και να μην κάνει χάρες. «Είμαστε αποφασισμένοι να μη χάσουμε καμιά περιφέρεια και γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», λέει σε βουλευτές και συνεργάτες του. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, αμέσως μετά τις εκλογές, όπως ήδη έχει ανακοινώσει θα διεξαχθούν δημοσκοπήσεις σε 8500 άτομα δείγμα για κάθε περιφέρεια. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι διαπραγματεύσιμα, όπως τονίζουν οι δικοί του άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…