Home ΕΠΣ Φωκίδας “Όσο μαίνεται η οικονομική κρίση δύσκολα θα αλλάξει η εικόνα του πρωταθλήματος και να γίνει πιο ποιοτικό”
ΕΠΣ Φωκίδας - 24 Μαΐου, 2018

“Όσο μαίνεται η οικονομική κρίση δύσκολα θα αλλάξει η εικόνα του πρωταθλήματος και να γίνει πιο ποιοτικό”

 Πηγή: Έντυπη ‘έκδοση της ΩτΦ

Δεν μασάει τα λόγια του ο προπονητής της ΑΣΤΕ κ. Ηλίας Βούτσινος  και στην συνέντευξη ,που ευγενικά μας παραχώρησε,  αναλύει τους λόγους για την όχι καλή πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα . Αντίθετα, μιλά με κολακευτικά λόγια για την παιδική ομάδα της ΑΣΤΕ που και φέτος κατάφερε να φτάσει στην τετράδα. Όσο για τα προσωπικά του σχέδια τονίζει ότι θα περιμένει να γίνει πρώτα η Γ.Σ.    το καλοκαίρι, έχοντας ως μόνο σίγουρο ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην παιδική ομάδα.

Για τη φετινή διαιτησία δεν αναφέρει κάποιο παράπονο ωστόσο τονίζει ότι ο Σύνδεσμος θα πρέπει να βρει τρόπο να προσελκύσει νέα παιδιά.

Για την εικόνα και το μειωμένο ενδιαφέρον που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το τοπικό πρωτάθλημα τονίζει ότι έχει να κάνει κύρια με την οικονομική κρίση και θεωρεί δύσκολο να “..αλλάξει η εικόνα του πρωταθλήματος και να γίνει πιο ποιοτικό, γιατί ανταγωνιστικότητα χωρίς ποιότητα είναι κενό γράμμα..”

 

Αναλυτικά η συνέντευξη

 

ΩτΦ: Φέτος η ομάδα δεν τα πήγε πολύ καλά και τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τι ακριβώς έφταιξε;

 

Η. Βούτσινος: Θα πρέπει να ομολογήσω ότι από τα 7 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και τα τελευταία 5 ως προπονητής, η φετινή ήταν η πιο στενάχωρη  χρονιά που έχω βιώσει στην ομάδα. Είναι πολλοί οι λόγοι που συνέβαλαν στην κακή πορεία της ομάδας. 

Ξεκινήσαμε την αγωνιστική περίοδο χωρίς 8 βασικούς παίκτες οι οποίοι είτε αποχώρησαν με μεταγραφή, είτε μετακόμισαν στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα προκειμένου να βρουν δουλειά.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι από τη φουρνιά των παικτών της παιδικής ομάδας 2015-16 δυστυχώς οι περισσότεροι είτε δε συνέχισαν το ποδόσφαιρο είτε ασχολήθηκαν με άλλα αθλήματα.

Σε αντίθεση με τις ομάδες της δυτικής αλλά και της ανατολικής Φωκίδας η γεωγραφική θέση της Τολοφώνας Ερατεινής είναι τέτοια που δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί με παίκτες  από πόλεις όπου υπάρχουν περισσότερες επιλογές εύρεσης παικτών.

 

 ΩτΦ:  Σε αντίθεση στο παιδικό πρωτάθλημα τα πήγατε περίφημα και φτάσατε μέχρι τους τελικούς. Πως το ερμηνεύετε;

 

Η. Βούτσινος: Η Α.Σ.Τ.Ε. έχει καλές παρουσίες στο παιδικό πρωτάθλημα της Ένωσης (1 φορά πρωταθλήτρια, 3 φορές συμμετοχή στην τετράδα). Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεχείς παρουσίες παικτών μας στις μικτές Φωκίδας.

Πράγματι φέτος η παιδική μας ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά. Έχουμε συμμετοχή 20-22 παιδιών και ασχολούμαστε εντατικά να προάγουμε τον αθλητισμό σ αυτές τις ηλικίες στον τόπο μας. Πέρα από αυτό ευελπιστούμε οτι κάποια από αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα.

Θα πρέπει να επισημάνω την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Γιάννης Μαρκοδήμος ως προπονητής της παιδικής ομάδας και την άριστη συνεργασία που έχουμε.

 

ΩτΦ:  Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσω για πλάνα της ομάδας τη  νέα χρονιά; Εσείς θα συνεχίσετε στο τιμόνι της ομάδας;

 

Η. Βούτσινος: Μετά τις εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι, το νέο Δ.Σ. θα προγραμματίσει την πορεία της ομάδας για την επόμενη χρονιά.

Όσο για μένα το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην παιδική ομάδα.

 

ΩτΦ:  Πως κρίνετε τη φετινή διαιτησία   στο τοπικό πρωτάθλημα;

 

Η. Βούτσινος:  Δεν έχω κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να κρίνω τη φετινή διαιτησία. Αυτό που έχω να προτείνω είναι οτι ο Σύνδεσμος  Διαιτητών θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προσελκύσει νέα παιδιά να ασχοληθούν με τη διαιτησία.

 

ΩτΦ:  Η  ΕΠΣ Φωκίδας και το Δ.Σ. της είναι κοντά στις ομάδες; Έχετε κάποιο παράπονο;

Η. Βούτσινος: Μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει και τον τοπικό αθλητισμό, θεωρώ οτι η ΕΠΣ κάνει ότι μπορεί.

Πιστεύω οτι από την πλευρά μας σαν ομάδες, αντί να στεκόμαστε κριτικά απέναντι στην Ενωση, θα πρέπει  να συνεργαστούμε, προκειμένου όλοι μαζί να βρίσκουμε λύσεις για το τοπικό ποδόσφαιρο.

 

ΩτΦ:  Και φέτος το πρωτάθλημα είχε μόνο μια κατηγορία και λιγοστές ομάδες. Ακούω από αρκετούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, σε όλο το νομό, ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη  διότι στο τέλος θα χάσει την έτσι και αλλιώς μειωμένη  ελκυστικότητά του. Πως θεωρείτε ότι μπορεί να αλλάξει  η εικόνα και το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό;

 

Η. Βούτσινος:  Οσο μαίνεται η οικονομική κρίση, θεωρώ οτι θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η εικόνα του πρωταθλήματος και να γίνει πιο ποιοτικό, γιατί ανταγωνιστικότητα χωρίς ποιότητα είναι κενό γράμμα.

Μοναδική ελπίδα για τις ομάδες είναι η οργάνωση και ανάπτυξη ακαδημιών για να έχει το τοπικό ποδόσφαιρο μέλλον.

 

ΩτΦ:    Η επίσημη πολιτεία   και ο δήμος Δωρίδας βοηθάνε τις ερασιτεχνικές-τοπικές ομάδες; Ποιά τα αιτηματά σας

 

Η. Βούτσινος:  Στις ομάδες του Δήμου Δωρίδας παρέχεται από το Δήμο κάθε χρόνο κάποια οικονομική υποστήριξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…