Home Δήμος Δελφών Όλοι οι πληττόμενοι είναι δικαιούχοι, μόνο τρεις οι αιτήσεις όλο το 2020!
Δήμος Δελφών - 22 Ιανουαρίου, 2021

Όλοι οι πληττόμενοι είναι δικαιούχοι, μόνο τρεις οι αιτήσεις όλο το 2020!

 Όλοι οι πληττόμενοι είναι δικαιούχοι, μόνο τρεις οι αιτήσεις όλο το 2020!

 

 

Οι πληττόμενοι και όσοι επαγγελματίες βρέθηκαν υπό προστασία ή σε αναστολή είναι δικαιούχοι της ελάφρυνσης που αφορά απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού του δήμου Δελφών, αλλά δεν κάνουν χρήση του δικαιώματός τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Λουπάκο, μόλις τρεις αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέσα στο 2020 για την απαλλαγή από τα τέλη. Ωστόσο το μέτρο αφορά εκατοντάδες επιχειρήσεις που εδρεύουν εντός της γεωγραφικής περιφέρειας του δήμου Δελφών, εντούτοις όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Το ερώτημα είναι λοιπόν, γιατί οι επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή, υπολειτουργούν ή είναι πληττόμενες δεν κάνουν χρήση του δικαιώματος τους και μάλιστα την ώρα που πνίγονται οικονομικά και κολυμπούν στα χρέη;  Ειδικά όταν τα ποσά προς δήμο ξεπερνούν κατά πολύ την κατανάλωση ρεύματος και αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι του λογαριασμού μας προς τη ΔΕΗ.

Αν οι επαγγελματίες δεν είχαν ελλιπή ενημέρωση ή δεν έμειναν με την εντύπωση ότι είναι ένα δικαίωμα που παίρνουν αυτόματα και οριζόντια, τότε η μοναδική ερμηνεία που μένει είναι ότι θέλουν να κάνουν τους σπόνσορες του δήμου, σενάριο που μάλλον δεν έχει καμιά πιθανότητα!

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όλοι οι δικαιούχοι της απαλλαγής πρέπει να υποβάλλουν αίτηση. Όσοι έχουν ήδη καταβάλλει τα χρήματα για το ενιαίο τέλος φωτισμού και καθαριότητας θα συμψηφιστεί με μελλοντικές χρεώσεις. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…