Home Δήμος Δελφών Ψηφίζονται τη Μ.Τετάρτη Τα μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων στο δήμο Δελφών
Δήμος Δελφών - 14 Απριλίου, 2020

Ψηφίζονται τη Μ.Τετάρτη Τα μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων στο δήμο Δελφών

 Ψηφίζονται τη Μ.Τετάρτη

Τα μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων στο δήμο Δελφών

 

Αναλυτικά παρουσιάζονται τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων που υφίστανται οικονομική ζημία από την εφαρμογή της καραντίνας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που αναφέρονται στην εισήγηση είναι τα εξής:

 

1. Στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή:

α) Του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α’ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α’74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού (COVID-19).

β) Των τελών παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου, για όσες εκ των επιχειρήσεων διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19) και δεν κάνουν χρήση του χώρου σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ.(Α’171) και για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού (COVID-19).

2. Στην αναστολή καταβολής από τις επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού (COVID-19):

α) Των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.

β) Του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%.

Υ) Του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης-ζωντανής μουσικής 5%.

Οι ρυθμίσεις αυτές κρίνονται αναγκαίες, για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας της πόλης και ανταποκρίνεται άμεσα, συντονισμένα και στοχευμένα, στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού (COVID-19).

3. Στην απαλλαγή καταβολής τροφείων των φιλοξενούμενων βρεφών- νηπίων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δελφών, για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία, για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των δημοτών του Δήμου Δελφών για το επίμαχο χρονικό διάστημα και αποτελεί την ελάχιστη συμβολή του Δήμου Δελφών στην προσπάθεια των οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι παρούσες συνθήκες.

Να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής έχει ξεκαθαρίσει πως η καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων αυτών ήταν για να καταστεί σαφές αν μπορούν νομικά να διαγράψουν όλη το έτος ή μόνο τους μήνες που εφαρμόζονται τα μέτρα. «Αυτό έχει αποσαφηνιστεί. Μιλάμε μόνο για τους μήνες αυτούς που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για αναστολή πληρωμών αλλά για διαγραφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…