Home Πολιτικά - Φωκίδα Χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις θα μείνουν χωρίς μεροκάματο Μέτρα εδώ και τώρα
Πολιτικά - Φωκίδα - 5 Μαρτίου, 2020

Χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις θα μείνουν χωρίς μεροκάματο Μέτρα εδώ και τώρα

 Χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις θα μείνουν χωρίς μεροκάματο

Μέτρα εδώ και τώρα

Ι.Μπούγας: Έχω ζητήσει τα στοιχεία από την Ένωση Ξενοδόχων για να προχωρήσω σε παρέμβαση.

Φ.Σπανός: «Δεν μας έχει ενοχλήσει κανένας φορέας για τις απώλειες, ώστε να παρέμβουμε».

-Συνεδρίασε εκτάκτως η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών, ενώ τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει το Γαλαξίδι, η Ιτέα και η παραλιακή Δωρίδα.

-Για καταστροφικά ποσοστά ακυρώσεων μιλάει ο κ. Νίκος Κοντογιάννης.

 

 

Το σκηνικό που διαμορφώνεται στη Φωκίδα και πολύ περισσότερο στους Δελφούς είναι απερίγραπτο, καθώς από τη μια άκρη του νομού έως την άλλη όλοι οι απασχολούμενοι στον τουρισμό, επαγγελματίες και εργαζόμενοι θα στερηθούν το μεροκάματό τους.

 

Οι Δελφοί, το Γαλαξίδι, η Ιτέα, η παραλιακή Δωρίδα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση με ακυρώσεις κρατήσεων, ενώ οι Δελφοί είναι σε πολύ χειρότερη θέση από όλους καθώς όλα τα ξενοδοχεία ήταν κρατημένα για το FORUM το οποίο επίσης ακυρώθηκε. Μαζί με τις κρατήσεις όμως ακυρώνεται και η ίδια η επιβίωση των ανθρώπων που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις, είτε είναι ιδιοκτήτες, είτε είναι εργαζόμενοι. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως η Φωκίδα αποτελείται από μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι κυρίως οικογενειακές και υποστηρίζονται με προσωπικό. Αυτό συνεπάγεται ότι ολόκληρες οικογένειες, με παιδιά και υποχρεώσεις θα στερηθούν το μεροκάματο, την ώρα που τρέχουν δάνεια, υποχρεώσεις σε ταμεία, εφορεία, ληξιπρόθεσμα, διακανονισμοί. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Άνθρωποι και οικογένειες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης, επαγγελματίες που δε θα αντέξουν και επιχειρήσεις που θα καταρρεύσουν.

 

Ν.Κοντογιάννης: «Μέτρα τώρα»

 

Την κατάσταση στους Δελφούς περιγράφει ο επιχειρηματίας και άμμισθος σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκος Κοντογιάννης και δυστυχώς τα στοιχεία που παραθέτει είναι συγκλονιστικά. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή ανθρώπων και επιχειρήσεων. Ιδού λοιπόν τι αναφέρει:

 

Την ενεργοποίηση του Συλλόγου Ξενοδόχων Δελφών ζητεί ο κ. Νίκος Κοντογιάννης με επιστολή που απέστειλε στην ΩτΦ, ενώ παράλληλα αναφέρει ποσοστά ακυρώσεων που είναι συντριπτικά και οδηγούν την περιοχή σε μαρασμό, διεκδικώντας μέτρα που θα αντισταθμίσουν τη ζημιά.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

 

Οι ακυρώσεις κρατήσεων στον τουρισμό έχουν  πάρει μορφή χιονοστιβάδας

Ο σύλλογος ξενοδόχων Δελφών ακούει;

Θα έπρεπε χτες να έχει καταθέσει συγκεκριμένες δράσεις και προτάσεις !!!!!!!

Εκτός και αν θεωρεί επιτυχία το ότι πλήρωσε την συνδρομή στην ΠΟΞ προκειμένου να γίνει και πάλι μέλος …….

Όφειλε αν μη τι άλλο να δει το θέμα με νομικούς συμβούλους.

Τα τουριστικά γραφεία ακυρώνουν παράνομα τις κρατήσεις τους χωρίς καμιά συνέπεια……..

Οι τράπεζες αδιαφορούν και πιέζουν για τα δάνεια

Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τους Ιταλούς δεν έχει προβεί σε στοχευμένες αποφάσεις στήριξης …

Οι Ακυρώσεις

Μάρτιος 90+%

Απρίλιος 40+%

Μάιος 20+%

Προτάσεις

Άτοκη αναβολή, αναστολή πληρωμών προς:

ΔΟΥ (κάθε είδους οφειλές)

Τράπεζες

Δήμους

ΕΦΚΑ

 

Σας ευχαριστώ

Κοντογιάννης Νίκος

 

Παράλληλα συνεδρίασε χθες εκτάκτως η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών, η οποία θα καταθέσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις απώλειες που έχει υποστεί η περιοχή και θα ζητήσει τη λήψη μέτρων.

 

Από την πλευρά του ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μπούγας έχει ζητήσει από την Τρίτη τα στοιχεία των ακυρώσεων από την Ένωση Ξενοδόχων, ώστε να κάνει άμεσα παρέμβαση στο υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με το γραφείο τύπου του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, σχετικά με τις δικές τους ενέργειες, ενημερωθήκαμε ότι δεν έχουν κάνει καμιά ενέργεια, επειδή κανένας δεν τους το ζήτησε! Φυσικά, ούτε και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων το ζήτησε κάποιος, όπως και στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, αλλά αυτοί αντέδρασαν και εκπόνησαν ήδη τις προτάσεις τους.

Το μέτρο των μέτρων

 

Πέρα από τα μέτρα ενίσχυσης που έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί για τις επιχειρήσεις, απαιτείται άμεσα να επιδοτηθεί η εργασία των ανθρώπων που απασχολούνται στον τουρισμό και την εστίαση. Αλίμονο, αν μείνει ο χωρίς δουλειά όλος ο κόσμος που απασχολείται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, για τέσσερις μήνες, μέχρι να καλοκαιριάσει και να τελειώνουμε με τον κορονοϊό, αν τελειώσουμε βέβαια!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…