Home Εικόνες Αρχικής Χαρτοφυλάκιο 180 έργων δυναμικότητας 3,59 GW από την MYTILINEOS Energy & Metals στην Ιταλία
Εικόνες Αρχικής - Ελλάδα - 3 εβδομάδες ago

Χαρτοφυλάκιο 180 έργων δυναμικότητας 3,59 GW από την MYTILINEOS Energy & Metals στην Ιταλία

Μιλάνο, Ιταλία – 28 Μαΐου 2024 – Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμης ενέργειας στην ιταλική αγορά με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερα από 180 έργα συνολικής δυναμικότητας 3,59 GW, καθώς και επενδύσεις σε ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση ενέργειας. Τα σχέδιά της ανακοίνωσε η Εταιρεία κατά την παρουσίαση που έκανε στο Μιλάνο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου με αφορμή τα εγκαίνια των νέων κεντρικών γραφείων της στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μίλησε για την στρατηγική της πολυεθνικής και το σχέδιο ανάπτυξής της στην Ιταλία, όπου πλέον η εταιρεία πρωταγωνιστεί στο μετασχηματισμό του ενεργειακού τομέα και της ενεργειακής μετάβασης.

Στην εκδήλωση, το δικό του μήνυμα έστειλε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Alessandro Morelli, ενώ μίλησαν ακόμα για τον ιταλικό ενεργειακό κλάδο ο Επίτροπος της ARERA Stefano Saglia, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Althesys, Καθηγητής Alessandro Marangoni και ο Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας της Λομβαρδίας, Marco Alparone.

Σήμερα, η MYTILINEOS είναι παρούσα στην Ιταλία με έργα κυρίως ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Σικελία, η Σαρδηνία, η Καλαβρία, η Καμπανία, το Βένετο, το Λάτσιο, η Ρομάνα και η Αμπρούτσο, με συνολικό χαρτοφυλάκιο 180 έργων με δυναμικότητα 3,59 GW.

Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο της MYTILINEOS στην Ιταλία περιλαμβάνει
2,4 GW φωτοβολταϊκών έργων, με μέση χωρητικότητα ανά έργο 30 MW
873 MW έργων αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθμού 8 MW στη Χερεμούλε (Σαρδηνία) που ήδη λειτουργεί στο πλαίσιο του “Διαγωνισμού Ταχείας Εφεδρείας”
84 MW ready to build (RTB)
310 MW που αποτελούνται από αιολικά πάρκα στην Σαρδηνία, την Βασιλικάτα και το Μολίζε
μία μονάδα «πράσινου» υδρογόνου 35 MW στον Τάραντα που έχει ήδη λάβει θετική γνωμοδότηση.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, δήλωσε: «Η Ιταλία αποτελεί στρατηγική αγορά για την MYTILINEOS χάρη στη γεωγραφική της θέση στο κέντρο της Μεσογείου. Η χώρα λειτουργεί ως πύλη προς άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα οι γεωγραφικοί και κλιματικοί παράγοντες καθιστούν την Ιταλία ιδανική τοποθεσία για την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών ενέργειας και του δικτύου μεταφοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα. Επιπλέον, η Ιταλία είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης με σημαντική ζήτηση για ενέργεια και παράδοση στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας».

Επενδύοντας στην επιτυχημένη πορεία της στις διεθνείς αγορές και μέσα από μια στρατηγική ανάπτυξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βασίζεται στις συνέργειες, την καινοτομία και τις στρατηγικές συνεργασίες, η MYTILINEOS στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της και τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στην Ιταλία, η MYTILINEOS επιδιώκει να συνδράμει στους φιλόδοξους στόχους της χώρας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από την απόκτηση και ανάπτυξη έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Παράλληλα, προτίθεται να εδραιώσει τη θέση της μέσω νέων τεχνολογιών, όπως τα συστήματα μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας (BESS) και το υδρογόνο. Επιπλέον, η MYTILINEOS στοχεύει να κυριαρχήσει στην ιταλική αγορά PPAs διαδραματίζοντας ολοένα και πιο στρατηγικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση.

«Η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών. Η MYTILINEOS επεκτείνει τις υπηρεσίες της στην ενεργειακή απόδοση, την “έξυπνη” εξοικονόμηση ενέργειας, τα ψηφιακά προϊόντα, τη συνδεσιμότητα συσκευών Internet of Things (IoT), καθώς και τη διαχείριση, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό κτιρίων», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …