Home Δήμος Δελφών Χάθηκε η προμήθεια για τη ράμπα αναπήρων στη θάλασσα
Δήμος Δελφών - 8 Νοεμβρίου, 2019

Χάθηκε η προμήθεια για τη ράμπα αναπήρων στη θάλασσα

 Το μοναδικό έργο που βγήκε για ΑμέΑ τα τελευταία χρόνια, έληξε αναξιοποίητο, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, καθώς η προμήθεια της ράμπας πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα δεν έγινε, γιατί ο χρόνος εκτέλεσής του ολοκληρώθηκε στις 30/7/2019.

 Ο Δήμαρχος εξηγεί, ότι λόγω της σπουδαιότητάς του, όπως και δεδομένου ότι απευθύνεται σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνία, αλλά και με τη στοχοθεσία της Δημοτικής Αρχής να μην χαθούν έργα από την περιοχή, κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσει παράταση στην εκτέλεση της πράξης.

Το έργο, το οποίο είναι προμήθεια στο φυσικό του αντικείμενο προβλέπει τη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Δελφών και συγκεκριμένα για την παραλία Μαϊάμι και την παραλία Γαλαξειδίου. Οι σχεδιαζόμενες υποδομές στις ανωτέρω προτεινόμενες θέσεις διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μη συναντά εμπόδια που σχετίζονται με την διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Επιπλέον, η σωστή και ακριβής τοποθέτηση του εξοπλισμού στους χώρους της παραλίας διασφαλίζει την ολοκληρωμένη προσαρμογή ενός τέτοιου χώρου. Κάθε μια από τις προτεινόμενες θέσεις πρόκειται να περιλαμβάνει: – Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ. – Αποδυτήρια – ντουζ. – WC για ΑμΕΑ, – Χώρους σκίασης. – Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. – Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα. – Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση. Όλες οι παραπάνω κατασκευές προδιαγράφονται ελαφριές, μη μόνιμες, κατασκευασμένες από κατάλληλα υλικά που δεν αλλοιώνουν το περιβάλλον και παρέχουν ευκολία τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στην απεγκατάσταση, μεταφορά και αποθήκευσή τους την χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, ο εξοπλισμός στο σύνολό του, φέρει τα κατάλληλα πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας και συμβατότητας. Συμπερασματικά, σύμφωνα με τα παραπάνω οι παρεμβάσεις της συγκεκριμένης πρότασης θα αξιοποιηθούν από άτομα με αναπηρία που είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου είτε επισκέπτες και παράλληλα θα αποτελέσει πόλο έλξης νέων επισκεπτών ώστε να συμβάλλει στην περαιτέρω τοπική οικονομική ανάπτυξη του Δήμου. 5. Παραδοτέα πράξης: Τα παραδοτέα της πράξης θα είναι τα εξής: • Χώροι στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ. • Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση. • Αποδυτήρια – ντουζ. • WC για ΑμΕΑ, • Χώροι σκίασης. • Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. • Διάδρομοι σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα. • Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση

Η προμήθεια κοστολογήθηκε στις 118.792,00 ευρώ και ο διαθέσιμος χρόνος για την εκτέλεση του έργου ορίστηκε από 30/08/2018 έως και 30/7/2019 που ήταν η ημερομηνία λήξης της Πράξης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…