Home Δήμος Δελφών Φ.Σπανός για ΚΤΕΟ: «Παράγουμε πολιτική, δεν κάνουμε κουτσομπολιό»
Δήμος Δελφών - 18 Δεκεμβρίου, 2020

Φ.Σπανός για ΚΤΕΟ: «Παράγουμε πολιτική, δεν κάνουμε κουτσομπολιό»

 Απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο το ΚΤΕΟ της Φωκίδας με τον Περιφερειάρχη να απαντά για τις «κουμπαριές»

«Παράγουμε πολιτική, δεν κάνουμε κουτσομπολιό»

-Συντάχθηκε με την απόφαση του Περιφερειάρχη ο κ. Δελμούζος και υποστήριξε ότι το ΚΤΕΟ παράγει 15.000 ευρώ έλλειμμα ετησίως.

-Σκληρή κριτική από πολλές παρατάξεις της μειοψηφίας.

 

 

 

Σκληρή κριτική άσκησε η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον περιφερειάρχη κ. Σπανό για την πολιτική του επιλογή να κλείσει το ΚΤΕΟ της Φωκίδας, ενώ από πλευράς πλειοψηφίας η επίσημη αιτιολόγηση ήταν πως δεν επαρκεί το προσωπικό και παράγεται έλλειμμα κάθε χρόνο.

 

Με αφορμή ερώτηση του κ. Δρόσου Παρασκευά ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κώστας Μπασδέκης νυπενθύμισε ότι «έμεινε μόνο στο Καρπενήσι δημόσιο ΚΤΕΟ και αυτό επειδή δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτή η λογική των ιδιωτικοποιήσεων είναι απαράδεκτη και είναι εξίσου απαράδεκτο η περιφέρεια να βάζει πλάτη. Ούτε εσείς οι ίδιοι δε τολμάτε να μιλήσετε για κατάργηση, για αναστολή μιλάτε. Πείτε μας λοιπόν πότε θα ανασυγκροτηθούν. Δώστε μας σαφές χρονοδιάγραμμα», είπε ο κ. Μπασδέκης.

Ο κ. Βούλγαρης κάλεσε τον κ. Σπανό να αναφέρει όλες τις βελτιωτικές κινήσεις που έκανε για να κρατήσει το ΚΤΕΟ ανοικτό. Στις κουμπαριές που αναφέρονται σε καταγγελία της ομοσπονδίας των εργαζομένων αναφέρθηκε η κ. Πολυζώη παρακινώντας να τοποθετηθεί γι’ αυτό ο Περιφερειάρχης.  

Ο αντιπεριφερειάρης κ. Γιώργος Δεμούζος παραβίασε τη συνήθη πρακτική του να αποφεύγει να παίρνει θέση στα συμβούλια για θέματα της Φωκίδας και αναγκάστηκε να στηρίξει την πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να κλείσει το ΚΤΕΟ. «Να ξέρετε πως τόσο εγώ, όσο και ο Περιφερειάρχης, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης της Βοιωτίας κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες ένα χρόνο και πλέον για να καταφέρουμε να το κρατήσουμε ανοικτό. Το ΚΤΕΟ κοστίζει 12 με 15.000 ε χωρίς ζημιές. Πέρυσι είχε χαλάσει ο εγκέφαλος και μας παραχώρησε η κ. Παπαθωμά το δικό της. Κόστος 100.000 ε που αν δεν το είχε κάνει αυτό το ΚΤΕΟ θα σταματούσε να λειτουργεί εκείνη τη στιγμή. Δε μπορεί να λειτουργεί με 4 άτομα, χρειάζεται το λιγότερο 6, γιατί πρέπει να παίρνουν τις άδειές τους. Υπάρχει καταγγελία και αλίμονο, αν μετά την καταγγελία ότι δε λειτουργεί νομίμως, το αφήναμε ανοικτό», είπε δημόσια κατά τη συνεδρίαση.

Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός υπεραμύνθηκε την πολιτικής του επιλογής. «Το σύνολο των δαπανών της λειτουργίας των ΚΤΕΟ βαρύνουν τις περιφέρειες, το σύνολο των εσόδων τους πηγαίνει στο κράτος», είπε επισημαίνοντας την εκροή πόρων. Αναφέρθηκε σε άλλες περιφέρειες που έκλεισαν τα ΚΤΕΟ, ενώ ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση είπε πως «υπάρχει υπάλληλος που δεν μπορούσε να πάρει άδεια. Οι υπάλληλοι δεν επαρκούν. Η ΠΕ Φωκίδας δεν έχει άλλους πόρους. Δε μπορούσε να λειτουργήσει νόμιμα. Με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε κανείς να απορεί γιατί έφτασε μέχρι εδώ η λειτουργία του και δεν είχε κλείσει πολύ νωρίτερα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Αναφερόμενος στις «κουμπαριές» για τις οποίες έκανε λόγο σε κείμενό της η ομοσπονδία, ο κ. Σπανός εξήγησε πως «πέρα από τα στελεχιακά και οικονομικά προβλήματα έγιναν αναφορές και σε προσωπικές μου σχέσεις. Σε μια απόφαση που δεν ήταν απλά θεμιτή, αλλά ήταν απολύτως επιβεβλημένη ιδεολογικά, πολιτικά, οικονομικά, συνειδησιακά δε θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο το προσωπικό όπως αναφέρεται με φθηνό τρόπο στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Αλίμονο, αν όλοι εμείς λαμβάναμε υπόψη τον κακεντρεχή και κακόπιστο και δεν κάναμε αυτό που επιβάλει η συνείδησή μας. Είμαστε εδώ για να διαφωνήσουμε και όχι για να κάνουμε κουτσομπολιό», είπε και ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους που βοηθούν στη διατήρηση επιπέδου του περιφερειακού συμβουλίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…