Home Δήμος Δελφών Φέρνει ευφορία και ενθουσιασμό
Δήμος Δελφών - 15 Δεκεμβρίου, 2016

Φέρνει ευφορία και ενθουσιασμό

 Το ποσό των 4.817.000 ευρώ που εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εντάχθηκε και επίσημα στα έσοδα του δήμου, καθώς εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και μάλιστα έφερε συναίνεση και ενθουσιασμό σε πλειοψηφία και μειοψηφία.

 
Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε ότι από την πλευρά της Οικονομικής Υπηρεσίας θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση πληρωμή όλων των οφειλόμενων. «Αν και υπάρχουν διαδικασίες και είναι χρονοβόρες θα τις επισπεύσουμε όσο γίνεται», τόνισε. Ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Άκης Κοϊβαρης υποστήριξε ότι με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 30 Απριλίου του 2016, αλλά και οι οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων των καποδιστριακών δήμων, όπως εξήγησε. Οι οφειλές των επιχειρήσεων φτάνουν στα 2.200.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το πρώτο πακέτο των ληξιπρόθεσμων που είχε φτάσει στο δήμο Δελφών ήταν ύψους 2190.000 ευρώ περίπου και απορροφήθηκε το 1.900.000 ευρώ, ενώ όσα ποσά αντιστοιχούν σε τιμολόγια που δεν μπορούν να εξοφληθούν δεν εκταμιεύονται και στην ουσία χάνονται από την περιοχή. 
Την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ψήφισε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο οποίος μάλιστα δεν έκρυψε και τη χαρά του για αυτή τη θετική εξέλιξη. «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που γίνεται το δεύτερο μεγάλο βήμα από αυτή την κυβέρνηση, καθώς η προηγούμενη είχε καταστήσει ένα μεγάλο μέρος των οφειλόμενων ως ληξιπρόθεσμες και μπόρεσαν να αποπληρωθούν. Μακάρι να καταλάβουν όλες τις ανάγκες των δήμων και να πάρουν ότι τους έχουν υποσχεθεί. Θα υπερψηφίσουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ιδιαιτέρων ως προς το σκέλος των ληξιπρόθεσμων, γιατί δίνει μεγάλη ανάσα στο δήμο», κατέληξε ο κ. Ταγκαλής. 
Εννοείται δε, ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη!!!
 
 
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…