Home Δήμος Δελφών Υπεγράφη η σύμβαση για την συνέχιση και ολοκλήρωση των μελέτων επέκτασης των σχεδίων πόλεως Δελφών και Κίρρας
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 20 Δεκεμβρίου, 2022

Υπεγράφη η σύμβαση για την συνέχιση και ολοκλήρωση των μελέτων επέκτασης των σχεδίων πόλεως Δελφών και Κίρρας

Π. Ταγκαλής: «Δύο σημαντικά θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα δρομολογούνται προς υλοποίηση»

 

Την επέκταση των σχεδίων πόλεων Δελφών και Κίρρας δρομολογεί η δημοτική αρχή σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σημερα το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου υπεγράφησαν οι συμβάσεις αντικατάστασης μελετητή των πολεοδομικών μελετών, μπαίνοντας μετά από χρόνια σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, για τη μεν περίπτωση της μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλεως των Δελφών είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση από τον Καποδιστριακό Δήμο Δελφών το 2000, για να ακολουθήσει το 2005 με απόφαση του τότε Δήμου Δελφών η έγκριση του 1ου συγκριτικού πίνακα.
Για την δε περίπτωση της μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Κοινότητας Κίρρας η αντίστοιχη σύμβαση είχε υπογραφεί το 1996, ενώ με απόφαση του Δήμου Ιτέας το 2008 είχε εγκριθεί ο 1ος συγκριτικός πίνακας. Και οι δύο μελέτες υπήρξαν αντικείμενο του ίδιου μελετητή, όμως το 2017 προέκυψε ζήτημα αντικατάστασής του, λόγω συνταξιοδότησης.

Σήμερα ο Δήμος Δελφών, που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα υπο-στελέχωσης της αρμόδιας – για την υλοποίηση των μελετών – Υπηρεσίας Δόμησης, έχοντας εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, αντικαθιστά με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, τον συνταξιοδοτηθέντα μελετητή και προχωρά απρόσκοπτα στην ολοκλήρωση των δύο σχεδίων πόλεως επέκτασης αυτών.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων δήλωσε: «Δύο πολύ σοβαρά θέματα, που αφορούν άμεσα στην ανάπτυξη των περιοχών των Δελφών και της Κίρρας, αλλά και συνολικά του Δήμου μας, δρομολογούνται προς υλοποίηση-ολοκλήρωση. Η επέκταση των σχεδίων πόλεως αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο που προσθέτει αξία σε έναν τόπο, αλλά και στις περιουσίες των πολιτών, και είναι χρέος μας να βάλουμε τέλος στη χρόνια καθυστέρηση που χαρακτήριζε τις δύο εν λόγω περιπτώσεις. Μετά από μια σειρά ενεργειών, με αποφάσεις συλλογικών οργάνων, γνωμοδοτήσεις συναρμόδιων φορέων, συνεννόηση και επιλογή των νέων μελετητών και με σημαντικότερη την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης και για τις δύο μελέτες, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε πως γίνεται ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης των μελετών αυτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…