Home Δήμος Δελφών “Υπάρχει αδειοδότηση από τη ΡΑΕ αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο των Βαρδουσίων και υδροηλεκτρικών μονάδων στην κοίτη του ποταμού Μόρνου;”
Δήμος Δελφών - 18 Μαρτίου, 2021

“Υπάρχει αδειοδότηση από τη ΡΑΕ αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο των Βαρδουσίων και υδροηλεκτρικών μονάδων στην κοίτη του ποταμού Μόρνου;”

Να ζητήσει επίσημα ο Δήμος  ενημέρωση από τη Ρ.Α.Ε. ή άλλη  αρμόδια αρχή απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το αν υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία αδειοδότησης ή δέσμευσης περιοχής, με σκοπό την κατασκευή αιολικών πάρκων ή υδροηλεκτρικών μονάδων στην άνω κοίτη του ποταμού Μόρνου ζητεί  ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Καλλιέων κ Δημήτρης Ραβάνης.
Επιπλέον, ζητεί στη συνέχεια να ενημερωθεί επίσημα το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η Επιτροπή Περιβάλλοντος του δήμου την οποία χαρακτηρίζει ως ανενεργή.
Αναλυτικά η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
(Προς τον Δήμαρχο Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή)

ΕΡΩΤΗΣΗ
Με ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την έντονη φημολογία σχετικά με επικείμενες αδειοδοτήσεις αφενός μεν αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο των Βαρδουσίων, αφετέρου δε μιας σειράς υδροηλεκτρικών μονάδων στην κοίτη του ποταμού Μόρνου.
Το ζήτημα είναι εξόχως σημαντικό και αυτήν την στιγμή ο Δήμος Δελφών δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη αναλυτική ενημέρωση, παρά μόνο σε μία ολιγόλογη κοινή ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Καλλιέων κ. Χαρίλαου Αγαπητού και του Προέδρου της Κοινότητας Αθανασίου Διάκου, κ. Κωνσταντίνου Μαστροκωστόπουλου. Η ανακοίνωση αυτή απλά ενημερώνει ότι όσον αφορά την Κοινότητα δεν έχει κατατεθεί καμία αίτηση προς τη Ρ.Α.Ε. για αδειοδότηση ανεμογεννητριών, ούτε έχει εκδοθεί κάποια σχετική άδεια.
Το θέμα είναι όμως ότι ο Δήμος μας οφείλει να ενεργήσει εγκαίρως και σαφώς πριν προχωρήσουν με δεσμευτικό τρόπο τυχόν διαδικασίες ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαρδουσίων και της άνω κοίτης του Μόρνου.
Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε άμεσα να ζητήσει ο Δήμος μας με επίσημο τρόπο ενημέρωση από τη Ρ.Α.Ε. ή άλλην αρμόδια ή συναρμόδια Αρχή απάντηση σχετικά με το αν υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία αδειοδότησης ή δέσμευσης περιοχής, με σκοπό την κατασκευή αιολικών πάρκων ή υδροηλεκτρικών μονάδων στην άνω κοίτη του ποταμού Μόρνου.
Έπειτα θα παρακαλούσαμε να έχουμε μια επίσημη ενημέρωση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να ενημερωθεί επίσης η (ανενεργή έως σήμερα) Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών και οι τοπικοί φορείς της περιοχής της Δ.Ε. Καλλιέων, ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

17 Μαρτίου 2021
Δημήτρης Ραβάνης  -   Δημοτικός Σύμβουλος
της δημοτικής παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών»
Δημοτική Ενότητα Καλλιέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…