Home Κοινωνικοί φορείς Υγεία και παιδεία οι βασικοί πυλώνες
Κοινωνικοί φορείς - 3 Ιουλίου, 2017

Υγεία και παιδεία οι βασικοί πυλώνες

 

 
Άνοιγμα στην κοινωνία επιχειρεί δια μέσου της ΩτΦ ο νέος Διευθυντής της ΕΛΜΙΝ Βωξίτες κ. Σπύρος Τζίντζος, σε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους του, τόσο αναφορικά με την εταιρεία, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της, όσο και για τις σχέσεις της με την τοπική κοινωνία, τα αιρετά όργανα, αλλά και τη σημαντική βοήθεια που παρέχει μέσω του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. 
 
Πάνω από όλα η ασφάλεια
 
Ο κ. Τζίντζος εξηγεί ότι προσπαθεί ακόμη να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα που αναλαμβάνει και τονίζει ότι προτεραιότητά του είναι ο σχεδιασμός της εταιρείας και η σωστή απόδοση στις υποχρεώσεις της. Ερωτηθείς για το αν στους σχεδιασμούς του υπάρχει χώρος για επιφανειακές εξορύξεις, ο κ. Τζίντζος τονίζει ότι η εταιρεία σήμερα δίνει έμφαση στις υπόγειες εκμεταλλεύσεις και σκοπεύει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Βεβαίως, αυτό θα αποδειχθεί πρακτικά, καθώς θα φανεί από τις ποσότητες που εξορύσσονται και αν με αυτές μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες της εταιρείας. 
Σχετικά με τα θέματα ασφαλείας ο κ. Τζίντζος είναι απόλυτος. «Πάνω από όλα προέχει για εμάς η ασφάλεια των εργαζομένων. Για εμάς όλοι οι εργαζόμενοι είναι κομμάτι της εταιρείας και δεν υπάρχει κανενός είδους διαχωρισμός μεταξύ τους, ούτε από το αν προέρχονται από τους Βωξίτες ή την ΕΛΜΙΝ. Για εμάς είναι όλοι το ίδιο και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», υποστηρίζει.   
 
Εταιρική ευθύνη, τοπικά έργα
 
Δεν πρόκειται να αλλάξει το σχεδιασμό του προκατόχου του αναφορικά με τις μελέτες έργων που έχει αναλάβει να εκπονήσει η εταιρεία και είναι σε εξέλιξη για τους τοπικούς φορείς με βασικότερες την εκβάθυνση του λιμανιού Ιτέας και τον περιφερειακό δρόμο της Άμφισσας. Είναι αποφασισμένος να συμπορευτεί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για έργα που αφορούν το κοινό καλό και την κοινωνία. Ωστόσο, η αξιολόγηση για τα αιτήματα που θα κατατίθενται θα είναι αυστηρή και με γνώμονα τι πραγματικά εξυπηρετεί την κοινωνία και θέτει αναπτυξιακές βάσεις. Για τον κ. Τζίντζο το ειδικό βάρος του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης πρέπει να γέρνει στην επίλυση βασικών προβλημάτων που αφορούν την υγεία και την παιδεία, τα οποία δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας δεν εξυπηρετούνται σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες που ενσκήπτουν. 
 
«Εντοπιότητα» υπό προϋποθέσεις
 
Ένα μεγάλο ζήτημα που αναδείχθηκε στην εταιρεία κατά την προηγούμενη περίοδο ήταν η εντοπιότητα των εργαζομένων, όπου ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν άφηνε περιθώρια να του υποδείξει ουδείς με ποιους ανθρώπους θα δουλέψει. Για τον κ. Τζίντζο όλα είναι υπό συζήτηση. Εξηγεί βεβαίως, ότι σε στελεχιακό δυναμικό η εταιρεία θέλει να συνεργάζεται με ό,τι καλύτερο επιστημονικό δυναμικό είναι διαθέσιμο, για αυτονόητους λόγους. Σε επίπεδο εργαζομένων πάντως, η εταιρεία έχει μεγάλο άνοιγμα και στη Φθιώτιδα, οπότε σε εκείνες τις δομές πρέπει να απασχολούνται ντόπιοι όπως και αντιστοίχως στη Φωκίδα, όπου συνήθως προτιμάται προσωπικό από κοντινές στο έργο περιοχές. Εξηγεί όμως, ότι ένα από τα ζητήματα που εξετάζει η εταιρεία για νέες προσλήψεις είναι και τα κοινωνικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση δεν αποκλείει να γίνουν σύντομα προσλήψεις στη εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα το υποδείξουν οι ανάγκες που θα δημιουργηθούν. Αναφορικά όμως, με τους εργολάβους που προσλήφθηκαν ως μόνιμοι από την προηγούμενη διοίκηση, εξηγεί ότι θα παραμείνουν στο ίδιο καθεστώς. 
 
Τα αγκάθι μιας ένδικης διαμάχης
 
Μια μεγάλη πληγή της εταιρείας που αιμορραγεί σήμερα έχει να κάνει με την υπό έκδοση απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την προσφυγή Μυτιληναίου, ο οποίος έχει καταγγείλει την εταιρεία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Ο κ. Τζίντζος για άλλη μια φορά δεν μπαίνει στη διαδικασία αυτή, μη θέλοντας να προκαταλάβει τις εξελίξεις. 
Κατά τα άλλα η σχέση των δυο εταιρειών κυλούν ομαλά και οι παραδόσεις της ΕΛΜΙΝ Βωξίτες προς το Αλουμίνιο της Ελλάδας συνεχίζονται με ευλάβεια, ως προς την ποιότητα του προϊόντος, τις ποσότητες και τους χρόνους. 
 
Συναινετικός και ήπιων τόνων
 
Ο νέος Διευθυντής της εταιρείας φαίνεται να επιθυμεί την ανοδική πορεία της εταιρείας με σεβασμό όμως στην κοινωνία. Φαίνεται καλός γνώστης του αντικειμένου του, ενώ δείχνει να έχει κατανοήσει πλήρως ότι με τη συναίνεση και τη συνεννόηση, πρώτα από όλα θα βγει ωφελημένη η εταιρεία που θα μπορεί εύκολα να πετυχαίνει τους στόχους της και κυρίως να λαμβάνει τις πολυπόθητες αδειοδοτήσεις που είναι και το ζητούμενο. Όλες του οι κινήσεις μαρτυρούν ότι ήρθε να φέρει ηρεμία, τόσο μέσα όσο και έξω από τα τείχη. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…