Home Δήμος Δελφών Τ.Ε. ΚΚΕ : Να δοθούν χρήματα στους δήμους για να κρατήσουν τους παιδικούς σταθμούς ανοιχτούς
Δήμος Δελφών - 28 Αυγούστου, 2013

Τ.Ε. ΚΚΕ : Να δοθούν χρήματα στους δήμους για να κρατήσουν τους παιδικούς σταθμούς ανοιχτούς

 Να δοθεί άμεσα κρατική επιχορήγηση στους δήμους με σκοπό να  αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση και να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ζουν στη χώρα μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ζητεί με ανακοινωσή της η Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) τα ονόματα των 64.000 παιδιών που μετά την εκδίκαση των ενστάσεων πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουν δεκτά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Φέτος, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 98.000, παρά το γεγονός ότι οι προϋποθέσεις μεταβλήθηκαν σε σύγκριση με περασμένες χρονιές, με αποτέλεσμα να «κόβονται» από το πρόγραμμα περισσότερες οικογένειες επειδή δεν μπορούσαν καν να υποβάλουν αίτηση, ενώ δεν υπολογίζονται και οι αιτήσεις που χαρακτηρίστηκαν εκπρόθεσμες.

Έτσι και στην περιοχή της Φωκίδας από τις 98 αιτήσεις που έγιναν μόνο οι 22 που έγιναν δεκτές. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους για το πόσο τραγική είναι η κατάσταση για πάρα πολλές οικογένειες που στην ουσία μένουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστες με πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα εν μέσω κρίσης.

Οι αιτήσεις των γονιών πέρασαν μέσα από το κόσκινο του εισοδηματικού κριτηρίου: Ενώ μέχρι πέρσι το όριο βρισκόταν στα 40.000 ευρώ ετησίως για τις τετραμελείς οικογένειες, φέτος «χαμήλωσε» κατά 10.000, δηλαδή έφτασε τις 30.000. Με άλλα λόγια, γονείς με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ (σύμφωνα με το περσινό εκκαθαριστικό που μπορεί να μην ανταποκρίνεται στο φετινό εισόδημα που μπορεί να είναι πολύ μικρότερο) δεν μπορούσαν καν να καταθέσουν αίτηση.

Η τακτική που ακολούθησαν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, με τη σύμφωνη γνώμη και των δήμων, οδήγησε σε εκπτώσεις από τις ανάγκες των παιδιών και σε περικοπές που άγγιξαν ακόμα και τη διατροφή τους.

Επιπλέον, φέτος, υπάρχουν και άλλες σημαντικές περικοπές. Έχει κοπεί η δωρεάν μεταφορά των παιδιών. Επιβαρύνονται οι γονείς γι’ αυτό όπως επίσης και για μια σειρά δραστηριότητες που πρέπει να απόλαμβάνει το παιδί κατά την προσχολική αγωγή (θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις και εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μουσεία και άλλα).

Οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, χρειάζεται χωρίς καμία καθυστέρηση να απαντήσουν στην κατάσταση αυτή με την πάλη τους για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Να διεκδικήσουν μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς:

·         Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση. Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ζουν στη χώρα μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων.

·         Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.

·         Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.

·         Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…