Home Ελλάδα-κόσμος Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) επιστρέφει στην Ελλάδα
Ελλάδα-κόσμος - 26 Μαρτίου, 2021

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) επιστρέφει στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε χθες  ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης η  επάνοδος του Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του κορυφαίου θεσμού αγώνων Ράλλυ αποτελεί γεγονός και το φετινό Σεπτέμβρη θα ξαναδούμε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να μουγκρίζουν  στις φυσικές πίστες της Ελλάδας,  αλλά οι πόλεις που θα το φιλοξενήσουν δεν έγιναν ακόμη γνωστές αφήνοντας στην αγωνία τους φίλους του αθλήματος σε  Φωκίδα  και   Φθιώτιδα που τα περασμένα χρόνια φιλοξενούσαν μέρος των αγώνων.
Ο ιστορικός αγώνας, που από τα πρώτα του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κέρδισε δικαιωματικά μία θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από μία οκταετία απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) επιστρέφει, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την παρουσία του στο θεσμό για τη διετία 2021-2022. Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις θα γραφτεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021. Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τον κ Αυγενάκη “αποτελεί την επισφράγιση πολύμηνων ενεργειών υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού, που συντονίστηκαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε θέσει ως στόχο την επιστροφή της χώρας σε διεθνείς διοργανώσεις.”
Για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αυτοκινήτου, η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του. Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Το Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλλυ της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.
Για τη θετική εξέλιξη  ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε ξένα ΜΜΕ: «Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλλυ που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ».

 Πανέτοιμος δήλωσε ο Σπανός για τη ….Λαμία και τους άλλους δήμους..

Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για το “Rally Acropolis”, το οποίο εντάσσεται ξανά στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος (WRC),η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,
και ο Δήμος Λαμιέων δήλωσαν πανέτοιμοι και παίρνουν θέση στην αφετηρία για τη διεκδίκηση της επιστροφής του περίφημου “Ράλλυ των Θεών” στην έδρα του
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ο  κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και έχουν ζητήσει συνάντηση, προκειμένου να του παραδώσουν ιδιοχείρως το σχετικό αίτημα, μαζί με τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας.Το ερώτημα είναι γιατί για μια ακόμη φορά ο κ Σπανός δεν σκέφτηκε ότι μέρος του ράλλυ διεξάγεται στη Φωκίδα και στην ανακοίνωση δεν είπε κουβέντα για τους δήμους Δελφών και Δωρίδας. Ας μας το απαντήσει!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…