Home Κοινωνικοί φορείς Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας – Προετοιμάζεται για το μέλλον, αντιμετωπίζει το παρόν
Κοινωνικοί φορείς - 13 Μαΐου, 2020

Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας – Προετοιμάζεται για το μέλλον, αντιμετωπίζει το παρόν

 Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας

Προετοιμάζεται για το μέλλον, αντιμετωπίζει το παρόν
-Οι προτάσεις που συζητούνται για τη φετινή τουριστική σεζόν. –Το master plan και η υλοποίησή του.
-Τα έργα που τρέχουν Λιμενική Επιτροπή και Περιφέρεια για να προκηρυχθούν άμεσα. 
 
 
Με αισιοδοξία ατενίζει το άμεσο μέλλον η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, η οποία έχει στρωθεί στη δουλειά με απόλυτη προτεραιότητα τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης και την τουριστική κίνηση.
 
«Έχουν τον δρόμο»
 
Η πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Σοφία Αναγνωστάκου μας ενημέρωσε για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρακευή με καταστηματάρχες της περιοχής ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες συνθήκες που προκύπτουν από τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας και τα μέτρα που προκύπτουν από αυτό.  
Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά τους επιχειρηματίες, καθώς και ενημέρωση για τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου.
Ειδικότερα, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν κάποιες προτάσεις και εναλλακτικές αυτών. Σημαντικότερη ήταν το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου από το ύψος του Μαϊάμι έως το ΚΤΕΛ. Το πλάτος του δρόμου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσει πολλά τραπέζια κάθε μαγαζί, σε σημείο που πιθανότατα δεν έχουν εκροή από την τηρούμενη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Σε περίπτωση που καταλήξουν να κλείνει ο δρόμος είναι πιθανόν αυτό να το δούμε τις καθημερινές από τις 20:00 έως τις πρώτες πρωινές της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα κάποιες ώρες επιπλέον. Εναλλακτικά συζητήθηκε το ενδεχόμενο να κλείσει μόνο η μια λωρίδα ή να παραχωρηθεί ο χώρος των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. 
«Σύντομα θα μας καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους οι επαγγελματίες της παραλίας», ανέφερε η κ. Αναγνωστάκου, τονίζοντας ότι η Λιμενική Επιτροπή θέλει να διευκολύνει με κάθε πρόσφορο μέσο την κίνηση των καταστημάτων και κατ’ επέκταση της πόλης. 
 
Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά
 
Πέρα όμως από τις άμεσες ενέργειες που προκύπτουν από τον κορονοϊό, στόχος της νέας επιτροπής και της προέδρου της είναι να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους το περιβόητο master plan. «Εμείς θα προσπαθήσουμε να ενταχθούμε σε ένα πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των κατασκευών, στο οποίο να μπορούν να ενταχθούν και οι επαγγελματίες για να βοηθούν για τη χρηματοδότηση των κατασκευών. 
 
Το άγχος των έργων
 
Το μεγαλύτερο έργο στο λιμάνι Ιτέας, ύψους 5 εκ ευρώ, είναι θέμα χρόνου να βγει στο «αέρα» για την αναζήτηση αναδόχου. Μέχρι στιγμής υπολείπεται μια μελέτη για την ωρίμανση του έργου, ο διαγωνισμός του οποίου προβλέπεται να γίνει εντός του έτους. 
Παράλληλα σε εκκρεμότητα είναι δυο έργα, ηλεκτροφωτισμός και απαπλάσεις της ζώνης λιμένος που επίσης γίνεται προσπάθεια να βγουν άμεσα σε διαγωνισμό. 
 
Επανέρχεται η ακτομηχανική
 
Η μελέτη που απασχόλησε τη Φωκίδα για τρεις δεκαετίες, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Μετά την απόρριψή της από την προηγούμενη λιμενική επιτροπή η σημερινή αποφάσισε να δει ξανά το θέμα, με στόχο να μη χαθεί η χρηματοδότηση. Η «πέτρα του σκανδάλου» που είναι το νταμαρίσιο υλικό που προβλέπεται, προτάθηκε να αντικατασταθεί με το υλικό που βγαίνει κάθε χρόνο από τα ποτάμια για να μειωθεί η στάθμη τους ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, να είναι μεν από νταμάρια, αλλά στρογυλλοποιημένο ώστε να μην αποτελεί παραφωνία. 
Το έργο αποσκοπεί σε κάλυψη ακτών που έχουν υποστεί σοβαρές διαβρώσεις και αλλοιώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν παρακείμενες οικίες και καταστήματα. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…