Home Εικόνες Αρχικής Το δίκαιο πάντοτε επικρατεί

Το δίκαιο πάντοτε επικρατεί

«Η παράταξη της ΝΔ δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις, η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών εκτός από τους συλλογικούς οργανισμούς, στους οποίους θα μετέχει με την ελεύθερη βούλησή της και σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντα του Ελληνισμού». 

Το απόσπασμα αυτό από τη διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου 1974, εξακολουθεί να διαπνέει σήμερα – 48 χρόνια μετά – την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πολύ πρόσφατα σαφές εκ νέου, στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο, ότι η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη, την οποία βεβαίως θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο. Παράλληλα, η Κυβέρνηση εξακολουθεί υπεύθυνα και τολμηρά να ενημερώνει τους συμμάχους και εταίρους της αναφορικά με τα ζητήματα της ολοένα κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας. 

«Το δίκαιο πάντοτε επικρατεί», κατά τον Μένανδρο – η Ελλάδα έχει οχυρώσει την τόλμη της με το τείχος του δικαίου, απέναντι στην ολοένα κλιμακούμενη προκλητικότητα της άλλης πλευράς. Εμβαθύνουμε τις διεθνείς μας σχέσεις, εξασφαλίζουμε τις ισχυρότερες συμμαχίες, αναβαθμίζουμε διαρκώς την αποτρεπτική μας ικανότητα. Αναδεικνύεται έτσι η πατρίδα μας ως ήρεμη αλλά αποφασιστική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, ευρισκόμενη σε συνεχή επαγρύπνηση, η οποία είναι εξ άλλου το μεγάλο τίμημα που καλείται ιστορικά να καταβάλει.  

Περαιτέρω, η Ελλάδα έχει, ως γνωστόν, εγκαίρως προβεί σε οριοθέτηση της ΑΟΖ της με την Αίγυπτο, βάσει κοινής συμφωνίας με σεβασμό στο Δίκαιο της Θάλασσας. Παράλληλα, παρακολουθεί από πολύ κοντά τις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και ιδιαίτερα την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας» μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης και της Τουρκίας, στον τομέα των υδρογονανθράκων. 

Η Χώρα μας, σε σύμπνοια με άλλα κράτη στην περιοχή, αμφισβητεί τη νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης άρα και τη νομιμοποίηση της για τη σύναψη του εν λόγω μνημονίου με την Τουρκία. Άλλωστε, πρόσφατα η ίδια η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, διά μέσου του Προέδρου της, καθώς και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνει την έλλειψη νομιμότητας της ανωτέρω συμφωνίας.

Αταλάντευτη εθνική στάση μας αποτελεί ότι το τουρκο-λιβυκό «Μνημόνιο» (2019) είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο. Συνεπώς, τυχόν επίκληση ή εφαρμογή του είναι εκ των πραγμάτων παράνομη και ενδεχομένως θα επισύρει αντίδρασή μας σε διμερές ή διεθνές επίπεδο, ενώπιον των ευρωπαϊκών οργανισμών.

Απέναντι στις πολλαπλές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, σε θάλασσα και αέρα, στην εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών και στη μονομερή άρνηση όλων των επαφών υψηλού επιπέδου, η πατρίδα μας αντιπαρατάσσει την νηφάλια προσήλωση στη σταθερότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την συνεπή αναβάθμιση της αμυντικής θωράκισής της, για την οποία ο Ελληνικός Λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες.

Χάρη στην αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων, είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι, εάν δεν πείσουμε για την επικράτηση του Δικαίου να την επιβάλουμε!

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

Γ.Γ ΚΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

1 Σχόλιο

  1. Θα ζητήσει συγνώμη ο κ. Μπούγας και για την συμπαράστασή του στον κ. Κουρτάκη για τις “ανακρίβεις” που έργαφε σε βάρος του Τσίπρα και για τις οποίες καταδικάστηκε από το δικαστήριο ο κ. Κουρτάκης ; “Το δίκαιο πάντοτε επικρατεί”, να δούμε τι κάνει και η εντιμότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…