Home Κοινωνικοί φορείς Το έργο στο δρόμο Τρικόρφου ολόκληρο ζήτησε ο Μητροπολίτης
Κοινωνικοί φορείς - 4 Φεβρουαρίου, 2019

Το έργο στο δρόμο Τρικόρφου ολόκληρο ζήτησε ο Μητροπολίτης

 Την σοβαρή ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας της Δωρίδας από την αύξηση της επισκεψημότητας στις Μονές του Τρικόρφου επεσήμανε ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την επίσπευση του έργου για τη βελτίωση της πρόσβασης.

Στην επιστολή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Από το 1991και έπειτα στην κοινότητα του Τρικόρφου του δήμου Δωρίδας, νομού Φωκίδας, λειτουργούν οι ιερές μονές Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ και Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου.

Η βαθιά ορθόδοξη πίστη και η αφοσίωση στο Θεό, που χαρακτηρίζει μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας σε συνδυασμό με την πνευματικότητα των Ιερών Μονών συνέβαλαν τα μέγιστα στην αύξηση των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού.

Οι παραγωγικοί κλάδοι της περιοχής αναπτύχθηκαν σημαντικά δεδομένου ότι οι επισκέπτες αυξάνονται ετησίως και καταφθάνουν πλέον από όλον τον κόσμο.

Οι χιλιάδες προσκυνητές που επισκέπτονται τις Ιερές Μονές ετησίως, διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, σιτίζονται σε τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής,  πραγματοποιούν αγορές τοπικών προϊόντων και εντέλει διαφημίζουν και προβάλουν την περιοχή μας.

Σαν επακόλουθο της ραγδαίας αύξησης των προσκυνητών – επισκεπτών στην περιοχή, τα τουριστικά γραφεία επιλέγουν πλέον να μεταφέρουν το κοινό με μεγάλα επιβατικά λεωφορεία.

Η διέλευση των εν λόγω επιβατικών λεωφορείων κρίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνη, δεδομένου ότι ο επαρχιακός δρόμος που διασχίζει την τοπική κοινότητα Τρικόρφου είναι αρκετά στενός και απόκρημνος.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προς τιμήν του, αντιλαμβανόμενοι αφενός τη συμβολή των Ιερών Μονών στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και αφετέρου την επικινδυνότητα του επαρχιακού οδικού δικτύου, εκπόνησαν μελέτη για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Τρικόρφου Δωρίδας.

Γνωρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον σας για την ευημερία του τόπου και των πολιτών του, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη χρηματοδότηση του έργου με σκοπό την υλοποίησή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…