Home Εικόνες Αρχικής Τι προβλέπεται αν το παιδί σας έρθει σε επαφή με κρούσμα
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 12 Νοεμβρίου, 2021

Τι προβλέπεται αν το παιδί σας έρθει σε επαφή με κρούσμα

Όταν εντοπίζονται κρούσματα σε ένα σχολείο σύμφωνα με το «Νέο Πρωτόκολλο κορονοϊού», όπως αυτό δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 4054 – 04.09.2021 με την  υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950 ΚΥΑ:

Α) Ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες

– Όσοι θεωρούνται «στενή επαφή» των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων απαιτείται να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ (rapid test) την 1η ημέρα  και την 7η ημέρα – ημέρα 0 (μηδέν) θεωρείται η ημέρα εμφάνισης συμπτωμάτων στους μαθητές-επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ακολούθως θα κάνουν self test σε δυο φάσεις.

– Όσοι θεωρούνται ότι βρέθηκαν σε «κοντινή θέση» με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα απαιτείται να ακολουθήσουν τις παραπάνω οδηγίες για  διαγνωστικό τεστ (rapid test) την 1η ημέρα  και την 7η ημέρα και επιπλέον καθημερινά να κάνουν self test (2η, 3η, 4η, 5η, 6η ημέρα), από τα οποία τα τρία (3) θα τα προμηθευτούν από το σχολείο και τα δύο (2) από το φαρμακείο, στα πλαίσια του τακτικού τους αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Β) Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες

Δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid test, οφείλουν, όμως, να διενεργήσουν self test την 1η και την 7η ημέρα. Τα τεστ θα τα προμηθευτούν από το απόθεμα του σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές/ μαθήτριες καλό είναι να βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων της λοίμωξης, προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…