Home Πολιτικά - Φωκίδα Τι θα κάνουν τα Λιμενικά Ταμεία Φωκίδας (Ιτέα) και Δωρίδας
Πολιτικά - Φωκίδα - 2 Μαΐου, 2020

Τι θα κάνουν τα Λιμενικά Ταμεία Φωκίδας (Ιτέα) και Δωρίδας

Μετά την ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου που γνωστοποίησε  εκπτώσεις στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία αρκετοί ήταν οι φίλοι αναγνώστες   της εφημερίδας που μας ρώτησαν για τις προθέσεις του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας (Ιτέα) και του αντίστοιχου νεοϊδρυθέντος της Δωρίδας
Εμείς ρωτήσαμε τους προέδρους των Λιμενικών Ταμείων  κκ Σ. Αναγνωστάκου και Π. Ζέτο και σας απαντάμε:
1. Σε ότι αφορά την Ιτέα για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο προβλέπεται ολική απαλλαγή των τελών. Για τους υπόλοιπους μήνες ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση γιατί πολύ απλά το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας -Ιτέας υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο από το οποίο περιμένει και τις σχετικές ανακοινώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, όπως μας εξήγησε η νέα πρόεδρος, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση θα γίνει συζήτηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
2. Σε ότι αφορά τα καταστήματα της παραλιακής Δωρίδας ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αρχικά μας ενημέρωσε ότι η περιοχή δεν έχει  καθορισμένες  χερσαίες ζώνες , κάτι που αναμένεται να λυθεί το προσεχές διάστημα μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης που έχει ήδη ενταχθεί στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ.
Από εκεί και πέρα μας εξήγησε ότι οι τιμές παραχώρησης χερσαίας ζώνης   ήταν αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας και ρυθμιζόταν από εγκύκλιο του Υπουργείου που έληξε στις 31-12-2019 και πλέον  αναμένεται εντός των ημερών η νέα  προκειμένου να καθοριστεί ο νέος τιμοκατάλογος
Σε ότι αφορά αυστηρά το Λιμενικό Ταμείο Δωρίδας, που θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας για να καταθέσει την πρότασή του, ο κ Ζέτος μας εξήγησε ότι η πρότασή του θα   είναι η παραχώρηση φέτος να γίνει δωρεάν σε όλους τους επαγγελματίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν μέρος των οικονομοικών επιπτώσεων  από τον κορονοιό.
Επιπλέον, μας εξήγησε ότι  στις προθέσεις του Λιμενικού Ταμείου είναι να βρεθεί λύση και με τα αυξημένα τετραγωνικά μέτρα που θα χρειαστούν προκειμένου να αναπτυχθούν είτε τραπεζοκαθίσματα είτε ομπρέλες θαλάσσης , σε σχέση πάντα με τον ακάλυπτο χώρο που θα πρέπει να μείνει για τους επισκέπτες της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…