Home Εικόνες Αρχικής Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024
Εικόνες Αρχικής - 15 Μαΐου, 2024

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, οι σελίδες που ασχολούνται με αναλύσεις για το στοίχημα έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τους οδηγούς τους για τη διοργάνωση. Λίγες όμως δίνουν έμφαση στο Ασιατικό Χάντικαπ, το οποίο προσφέρεται πλέον από αρκετές εταιρίες του χώρου.
Δεν είναι παράλογο πως αρκετοί που ασχολούνται με το στοίχημα δε γνωρίζουν καλά τι είναι και πως παίζεται. Έχει αποκτήσει κακή φήμη, καθώς κάποια lines του είναι πιο περίπλοκα από το απλό χάντικαπ ή τις αγορές 1X2 και under / over. Δεν είναι τυχαίο επίσης πως αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο, που το προτιμούν οι έμπειροι και οι επαγγελματίες. Αφού αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή σε αγώνες που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, κάτι που καθιστά τις παραπάνω αγορές μη ενδιαφέρουσες και αποδοτικές.
Ορισμός του AsianHandicap
Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το συγκεκριμένο είδος αγοράς στοιχήματος είναι πολύ δημοφιλές στην Ασία. Μπορεί να φαίνεται αρκετά περίπλοκο με μια πρώτη ματιά αλλά στην ουσία αυτό που κάνει είναι να εξαφανίζει την πιθανότητα της ισοπαλίας (Χ) και να αφήνει μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα. Επίσης, εισάγει τον παίκτη στην έννοια της επιστροφής χρημάτων για κάποια αποτελέσματα, αυτό που στα αγγλικά είναι γνωστό και ως “push”. Ένας όρος που χρησιμοποιείται αρκετά και στο καζίνο.
Το ασιατικό χάντικαπ έχει πέντε κατηγορίες: μισό γκολ (0.5, 1.5, 2.5 κ.λ.π), τέταρτο του γκολ (0.25, 0,75, κ.λπ.) , ολόκληρο γκολ (1.0, 2.0, κ.λ.π), levelball (DrawNoBet) και ασιατικό σύνολο (Under / Over).
Καθώς η παραπάνω παρουσίαση θα τρομάξει αυτούς που ασχολούνται για πρώτη φορά, πάμε να εξηγήσουμε λίγο καλύτερα τι σημαίνει η καθεμία από αυτές.
Πέντε κατηγορίες ασιατικού χάντικαπ
Στο μισό γκολ, η διαφορά αυτή στην ουσία διαγράφει την πιθανότητα για ισοπαλία. Είναι η πιο δημοφιλής απεικόνιση που θα βρείτε στις περισσότερες εταιρίες του χώρου. Είναι κάτι σα διπλή ευκαιρία που όμως πληρώνει μόνο σε νίκη. Για παράδειγμα, με απόδοση στο -0.5 θα πληρωθείτε μόνο για νίκη της ομάδας που στηρίζετε. Σε ισοπαλία ή ήττα θα χάσετε τα λεφτά σας. Και ενώ θα αναρωτηθείτε γιατί να το προτιμήσετε έναντι της διπλής ευκαιρίας, η διαφορά βρίσκεται στις τιμές των αποδόσεων. Που είναι αρκετά καλύτερες από αυτές της διπλής ευκαιρίας. Το 0.5 δεν είναι το μόνο είδος, καθώς θα βρείτε σε ματς με μεγάλα φαβορί να προσφέρεται ασιατικό χάντικαπ και στο 1.5, 2.5 κλπ.
Και πάμε τώρα σε αυτό που καίει τους περισσότερους. Τα περίφημα τέταρτα, τη μορφή αποδόσεων που τρομάζει κόσμο όταν εμφανίζεται σε μια σελίδα. Τρομάζει με την έννοια του αγνώστου, αφού λίγοι θα κάτσουν να ασχοληθούν σοβαρά για να κατανοήσουν πως αυτές οι αποδόσεις μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελός τους. Είναι όμως πολύ χρήσιμα, δεδομένου πως υπό συνθήκες μπορούν να μειώσουν τα χρήματα που χάνετε.
Ας πάρουμε το παράδειγμα που η ομάδα στην οποία ποντάρατε έχει μειονέκτημα ενός τετάρτου του γκολ. Αν κερδίσει, τότε παίρνετε πίσω όλο το στοίχημα. Αν το ματς έρθει ισοπαλία, θα χάσετε μόνο του μισό του πονταρίσματός σας και το άλλο μισό θα σας επιστραφεί. Θα αναρωτηθείτε ίσως γιατί να προσφέρουν οι μπουκ μια αγορά αυτού του είδους; Υπάρχουν δύο απαντήσεις. Η μια λέει πως αν δεν υπάρχει το ασιατικό χάντικαπ δύσκολα θα υπάρχουν πονταρίσματα σε ματς με πολύ ξεκάθαρα φαβορί. Και η άλλη λέει πως υπάρχει μια κατηγορία παικτών που ιντριγκάρεται από οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες νίκης ή να μειώσει τα ποσά που χάνονται.
Στη χώρα μας πάντως δεν έχουμε αυτή τη στιγμή πολλές εταιρίες που να προσφέρουν Ασιατικό χάντικαπ σε Under / Over ή σε FullGoal. Όπου συναντήσαμε ασιατικά είναι συνήθως τέταρτα και Ισοπαλία / Όχι στοίχημα.
Για το οποίο αξίζει να προσθέσουμε, πως το περίφημο Draw / NoBet, που έχει αποκτήσει κάποιο κοινό και στην Ελλάδα, εντάσσεται στην ευρύτερη γκάμα των στοιχημάτων τύπου AsianHandicap. Αφού ανήκει στην κατηγορία LevelBall που αναφέραμε παραπάνω και απλά μειώνει τις πιθανές εκβάσεις ενός ματς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…