Home Κοινωνικοί φορείς «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;» Νο 3
Κοινωνικοί φορείς - 3 Ιανουαρίου, 2020

«Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;» Νο 3

 Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ εισπράττουν μηνιαίως οι τράπεζες από διάφορες προμήθειες, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας σημειώνοντας ότι πολλά από αυτά τα χρήματα βγαίνουν από τις τσέπες των συνταξιούχων αλλά και των κατοίκων της Φωκίδας που εξυπηρετούνται από τα ΑΤΜ . Αναλυτικά η ανακοίνωση

 
«Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;» Νο 3
 
Με την ανακοίνωση, στα μέσα του Οκτώβρη, των νέων χαρατσιών που ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ οι τράπεζες στις συναλλαγές των συνταξιούχων αλλά και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τα ευαγή αυτά ιδρύματα,  σημειώναμε σε ανακοίνωση του Σωματείου μας:
 « Όταν ο Μπέρτολτ Μπρέχτ το 1928 στο θεατρικό του έργο «Η όπερα της πεντάρας» έθετε το ερώτημα «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;» ήρθαν τα κατοπινά χρόνια για να γίνει το ερώτημα βεβαιότητα για το ρόλο των τραπεζών αλλά και για τη βοήθεια που τους δίνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις  και νομιμοποιώντας την κλοπή αλλά και φροντίζοντας να πολλαπλασιάζονται τα θύματα ώστε οι κλοπές να είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες.
 Γι αυτό το λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  θεσμοθέτησε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (με «κάρτες») και ακολούθησε η ΝΔ πολλαπλασιάζοντας την υποχρεωτικότητα και  επιβάλλοντας πρόστιμα και οι δύο, στην περίπτωση που δεν ακολουθήσεις αυτό το μοντέλο. Πρόστιμα που σου επιβάλλει η εφορία!!! »
….Και ήρθε το παρακάτω δημοσίευμα του «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ» βασισμένο στα επίσημα στοιχεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που μας ενημερώνει ότι η κλοπή γινότανε συστηματικά και πλέον νόμιμα μπορούν (οι τράπεζες) να ξεσαλώσουν κλέβοντας ασύστολα τις πενιχρές μας συντάξεις!!!
 
 «Πάνω από 100 εκατ. ευρώ μηνιαίως από προμήθειες εισπράττουν οι τράπεζες
 
Όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Εurobank και Αlpha Bank) στο πρώτο εξάμηνο του 2019 (και πριν επιβάλλουν τις νέες ληστρικές χρεώσεις) αυτές, συνολικά πήραν από τους πελάτες τους με προμήθειες περίπου 700 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία αυτά οι τράπεζες είχαν προχωρήσει σε αυξήσεις στις χρεώσεις αυτές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν ακόμη και το 10%.
Συγκεκριμένα στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019:
Έσοδα από προμήθειες το πρώτο εξάμηνο του 2019
Εθνική: 164 εκατ. Ευρώ, Πειραιώς: 188 εκατ. Ευρώ, Εurobank: 156 εκατ. Ευρώ, Alpha Bank: 191,5 εκατ.. ευρώ                                        ΣΥΝΟΛΟ: 699,5 εκατ. ευρώ
 
Το ζήτημα των προμηθειών ήρθε στο προσκήνιο προσφάτως, όταν οι τράπεζες προχώρησαν στην επιβολή νέων χρεώσεων σε μία σειρά υπηρεσιών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν άδικες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Όπως για παράδειγμα, να πληρώνει κάποιος επιπλέον κόστος για να μάθει απλώς την κίνηση του λογαριασμού του ή να επιβαρύνεται το σύνολο, σχεδόν,  των κατοίκων της Φωκίδας (πλήν των κατοίκων της Άμφισσας) που αναγκαστικά εξυπηρετούνται από το ΑΤΜ μιας τράπεζας επειδή στα χωριά τους πολύ απλά δεν υπάρχουν υποκαταστήματα. Αλλά το άδικο όπως λέει ο πρωθυπουργός είναι δίκαιο για την τράπεζα και επειδή σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιος τον κυβερνάει, το δίκαιο της τράπεζας γίνεται νόμος του κράτους.
 
Και  ερχόμαστε στο σήμερα (03/01/2020) να αναδημοσιεύσουμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του σημερινού ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
 
«τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας»…
 
Ποδαρικό με ένα νέο τραπεζικό χαράτσι έκανε το 2020 για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που τα προηγούμενα χρόνια τούς γάνωσαν το μυαλό με διαφημίσεις για τη χρήση του «internet banking» ως του νέου, εύκολου και πιο γρήγορου τρόπου να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό τους.
Κι αφού απέκτησαν μεγάλη πελατεία, μειώνοντας τα δικά τους κόστη και απολύοντας χιλιάδες υπαλλήλους, οι τράπεζες αποφάσισαν τώρα να επιβάλουν συνδρομή στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενημερώνοντας τους κατόχους των τραπεζικών λογαριασμών ότι με την αλλαγή του χρόνου, τους κρατήθηκαν 5 ευρώ!
Δεν είναι μόνο η αυθαιρεσία και το θράσος των τραπεζικών ομίλων, που ξεκοκάλισαν δισεκατομμύρια κρατικές επιδοτήσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους, καταπίνουν αδηφάγα τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας και από πάνω, με το «έτσι θέλω», βάζουν κι ένα καπέλο για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους.
Είναι και η κοροϊδία της κυβέρνησης, η οποία διαφήμιζε πριν από λίγες μέρες την παρέμβαση του πρωθυπουργού στους τραπεζίτες, τους οποίους υποτίθεται ότι έπεισε να μην επιβάλουν νέα χαράτσια στις συναλλαγές.
 Οπως φάνηκε, όμως, οι τράπεζες απλά μετέθεσαν σε άλλες υπηρεσίες τα χαράτσια που είχαν προαποφασίσει και μάλιστα ενισχυμένα, δίνοντας ένα απτό παράδειγμα για το πώς μεταφράζεται σ’ αυτό το σάπιο σύστημα το ρητό «τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…