Home Εικόνες Αρχικής Τι δουλειά έχουν μαζί ένας Αρχιδούκας, ένας Σουλτάνος, μια Πρόξενος, ένας Αντιπεριφερειάρχης, ένας Δήμαρχος και ένας πρόεδρος Τ.Κ.;

Τι δουλειά έχουν μαζί ένας Αρχιδούκας, ένας Σουλτάνος, μια Πρόξενος, ένας Αντιπεριφερειάρχης, ένας Δήμαρχος και ένας πρόεδρος Τ.Κ.;

Έτσι θα μετατραπούν οι Δελφοί, η Δεσφίνα και η ευρύτερη περιοχή (ουάου!!!!)
HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Το Όραμα των Δελφών»
-Παρουσία των κκ Δελμούζου, Ταγκαλή, Καλλιακούδα, του Αρχιδούκα των Αψβούργων, του Σουλτάνου του Σούλου(ξέρει κανείς που πέφτει;), της προξένου στην Κένυα και άλλων επισήμων η εκδήλωση της 4ης Ιουλίου

 

Οι πιο παλιοί ίσως να θυμούνται ότι κατά καιρούς διάφοροι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής έταζαν στο «αφελή» πόπολο λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να το εντυπωσιάσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο του . Άλλοι πραγματικά τα πίστευαν, άλλοι είχαν άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους. ,,,Ένας θεός ξέρει τι …..Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω ότι όλα ήταν μπούρδες , ότι ουδέποτε είδαμε να υλοποιείται ι κάποιο από τα φαραωνικά σχέδια τους. Τι πιο λογικό!
Να θυμηθούμε ότι κάποιος έταζε ότι θα φέρει το τρένο στην Άμφισσα (μην γελάτε είναι πέρα για πέρα αλήθεια), ο άλλος ότι θα μας κάνει αεροδρόμια και τελεφερικ (ούτε εδώ μην γελάτε) ενώ κάποιοι άλλη ονειρευόταν πλανητάρια , τεράστιες μονάδες γκολφ και βεβαίως συνεδριακά κέντρα( από ένα σε Άμφισσα και Δελφούς ) ενώ έχουμε ακούσει ακόμη και για τεραστίων διαστάσεων ενυδρείο στην Ιτέα που θα προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες . Και πόσα ακόμη που δεν ξέρουμε ή μας διαφευγουν…
Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τη δικαιολογημένη οργή ορισμένα τέτοια μεγαλεπήβολα σχέδια σου προκαλούσαν και τα γέλια και συχνά-πυκνά γινόταν μεγάλη καζούρα στα καφενεία και τα άλλα στέκια της περιοχής.
Θεωρούσαμε όμως ότι λόγω και της οικονομικής κρίσης αλλά και τη γενικότερη χρεωκοπία του λαϊκισμού ως εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης τέτοιου είδους πρακτικές είχαν εκλείψει…
Αμ δε.. Είχαν εκλείψει είπα; Ναι, είχαν εκλείψει μέχρι προχθές όταν και αγαπητός αναγνώστης μας έστειλε αυτήν την ιστορία με την εκδήλωση για τη «HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Το Όραμα των Δελφών».Όπως έμαθα εκ των υστέρων το σωματείο : “Όλυμπος -Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο” έχει αιτηθεί την ενοικίαση μεγάλων εκτάσεων του δήμου Δελφών στη ευρύτερη περιοχή της Δεσφίνας προκειμένου να πραγματοποιηήσει μια πολύ μεγάλη επένδυση ώστε “…να καταστήσει τους Δελφούς Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας για όλους τους λαούς της Γης…”Μάλιστα, το θέμα έχει απασχολήσει και το Τ.Σ. της Δεσφίνας(σσ μα όλα τα καλά στη Δεσφίνα να συμβαίνουν; Ευλογημένος τόπος…)
Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ Δελμούζου, του Δημάρχου κ Ταγκαλή , του προέδρου της Τ.Κ. Δεσφίνας κ Καλλιακούδα, του Αρχιδούκα των Αψβούργων, κ. Andrea Salvador, του σουλτάνου του Σούλου (ουα -τρις- που θα έλεγε και ο Ζαμπέτας από μικροφώνου ), βουλευτων και άλλων επίσημων προσκεκλημένων.
Μέγας χορηγός ο επιχειρηματίας , πολιτικός μηχανικός κ. Βασίλειος Καρποδίνης .(Ωρέ τι μου λες…..)
Θα μου πείτε ότι δεν φταίνε σε τίποτε οι ντόπιοι αυτοδιοικητικοί. Ναι, η ιδέα δεν ήταν δική τους , ούτε οι ίδιοι έταξαν κάτι. Με την παρουσία τους όμως νομιμοποίησαν μια ακόμη ….., αντε να μην πω , εκδήλωση .

Για να μην συνεχίσω όμως και βγω εκτός ευατού καλύτερα θα είναι να δημοσιευω το σχετικό δελτίο τύπου για την εκδήλωση και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το μόνο που θα υπενθυμίσω είναι ότι η “μεγάλη” εκδήλωση έγινες στις 4 Ιουλίου, ανήμερα της μεγάλης πυρκαγιάς στον ελαιώνα, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους, χωρίς αυτό σε κανένα σημείο να αποτελεί σπόνδα για τους δικούς μας αυτοδιοικητικούς…..

 

Το δελτίο τύπου αυτούσιο

Η πρώτη Διεθνής ανακοίνωση και προβολή του αναπτυξιακού-πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Το Όραμα των Δελφών» ( www.heptapolis.com), έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4η Ιουλίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο, Αίθουσα 5 (αίθουσα επισήμων συνεντεύξεων), καθώς και στις αίθουσες 3 και 2.
Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους, πολιτιστικών, τεχνολογικών και ακαδημαϊκών φορέων. Μεταξύ αυτών ακούσθηκαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο των Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Αρχιδούκα των Αψβούργων, κ. Andreas Salvador, το Σουλτάνο του Σούλου, Sultan Muedzul Lail Tan Kiram, τον Καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος κ. Ξενοφώντα Μουσά, τον Καθηγητή κ. Ηλία Νομπιλάκη, ως εκπρόσωπο του Δικτύου Θεσμοθετημένων Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων και Ιδιωτικών Φορέων, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρο Κούβελο, την Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, την Ελληνίδα Πρόξενο στο Προξενείο της Κένυας κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, το Βουλευτή και υπεύθυνο σε θέματα Ομογένειας, κ. Δημήτριο Κούβελα και άλλους. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο Β’ εκπροσώπησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Ηλιόπουλος.
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δελμούζος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενότητας Δεσφίνας κ. Χαράλαμπος Καλλιακούδας, ο βουλευτής κ. Γεώργιος Βλάχος και ο βουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εκδότες εφημερίδων και περιοδικών και άλλοι.
Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο επιχειρηματίας, πολιτικός μηχανικός κ. Βασίλειος Καρποδίνης.
Στην προβολή των έργων παρουσιάστηκαν, προσομοιώσεις 3D, στις θεματικές των τριών πόλεων της Τριλογίας με απεικόνιση της οικοδόμησης τριών πόλεων κλασικών προτύπων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών, που δημιούργησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έντονο θέμα συζητήσεων και ερωτημάτων. Η HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Το Όραμα των Δελφών θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και σημαντικότερα αναπτυξιακά προγράμματα στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.
Το Σωματείο Όλυμπος και ο εμπνευστής της Heptapolis – Tριλογία, κ. Παύλος Πισάνος βρίσκονται σε επαφή με μεγάλες εταιρείες και διεθνή funds για συμμετοχή του αναπτυξιακού προγράμματος σε Ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα χρηματοδοτήσεων.
Οι μεγάλοι ομογενειακοί όμιλοι του Εξωτερικού (ΑΧΕΠΑ, Ροταριανοί, κ.ά.) ενημερώνονται για τον τρόπο συμμετοχής τους σε αυτό το μεγαλόπνοο αναπτυξιακό έργο της σύγχρονης Ελλάδος, ενώ τα εκτελεστικά επιτελεία της «Τριλογίας» ετοιμάζουν προτάσεις συνεργασίας και αμοιβαίων ανταλλαγών προς τον Ο.Η.Ε, την UNESCO και άλλα μεγάλα Διεθνή Ιδρύματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα καταστήσει τους Δελφούς Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας για όλους τους λαούς της Γης.
Την καλλιτεχνική σκηνοθεσία της εκδήλωσης ανέλαβε ο έμπειρος σκηνοθέτης και παραγωγός κ. Σπάρτακος Πατεράκης, το live streaming ανέλαβε o Ανδρέας Δράλιος της Wave Event Production και τη διαδικτυακή μετάδοση στην Ομογένεια του εξωτερικού ανέλαβε ο Αναστάσιος Χατζηθεοφάνους της BCI Media, Canada.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…